AKTAŞ SINIR KAPISININ AHTAŞ ÇEKTİREN ÖBÜR YÜZÜ...

Gazeteci arkadaşımız Suat incedere Aktaş sınır kapısından kazanmak için Gürcistana giden hemşerilerimizin nasıl soyulup soğana çevrildiğini mükemmel bir analizle kaleme almış işte o yazı:
Bu haber 2018-03-05 20:34:54 eklenmiş ve 2723 kez görüntülenmiştir.

AKTAŞ SINIR KAPISININ AHTAŞ ÇEKTİREN ÖBÜR YÜZÜ...

 

Gazeteci arkadaşımız Suat incedere Aktaş sınır kapısından kazanmak için Gürcistana giden hemşerilerimizin nasıl soyulup soğana çevrildiğini mükemmel bir analizle kaleme almış işte o yazı:

 

Ahtaş Sinir Kapısı AHH.

 

Ne çok getirisi bekleniyordu, neleri götürüyor, bir bilseniz.!...Aktaş sınır kapısı değil, ahhtaș sinir kapısı-ahh dersiniz.

 

Uzun yıllar meşakkatli bir mücadele sonucu açılmasını isteyenler, Aktaş Sınır kapısının bu günkü işleyişini bilselerdi, bu kapının açılmasını asla musade ermezlerdi.

 

"Sen öyle diyorsun ama o kapı bölge ve ülke için çok büyük jeo-politik, ekonomik, stratejik öneme sahiptir" diyenlerde olacak elbet.

 

Ben kozmopolitik yazımı yazıyorum, bana ne !?.

 

Bende bir çok vatandaş gibi kapıdan içeri girerken, Gürcistan bayrağının yanında yırtılmış Avrupa Birliği bayrağını görünce; "aa ne güzel ya, biz şimdi 15 lira verdik avrupalı mı olduk" diyenlerdenim.

 

Oysa, kapının bu başından o başına gidinceye kadar, sinir bozucu bir çok olayla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Upuzun gereksiz, soğuk koridordan ilerlerken sizi ne gibi tehdit ve tehlikenin beklediğinden bihabersiniz...

Avrupa Birliğinin a'sının olmadığı ülkede, mafyavari polisimi dersiniz, laftan anlamayan para tuzağı esnafımı dersiniz, yoksa paraya dayalı kanunlarımı !?.

 

Tabi önce, sınırın Türk tarafında yeterli personel olmadığı için saatlerce bekleyebilir, gecede geç se, vay halinize.

Gümrük memuru uyumuş olabilir, uyuyan gümrük memurunu uyandırmaya kalkarsanız, şiddete maruz kalır "dayak" bile yersiniz.

 

Gürcü'ye gelince; "bico nereye gidiyorsun, niçin gidiyorsun, çok para var mı ?" gibi yarım yamalak Türkçesi ile, abuk-subuk sorularla cevap vermek zorumdakalabilirsiniz.

 

Tamamen fuhuşa entegre olmuş bir anlayış.

 

Gürcü kapısını geçtiğiniz an sizi dört değil, "dört çarpı dört" gözle bekleyen, seni kağıt para gibi gören illegal rantiyeci anlayışa sahip taksiciler, restorant pezevengleri sizi bekliyor olabilirler.

 

Taksiye bindiğiniz an; "bico madam, bico restorant" diyen, hatta yanınızda bir sürü restorant ve kadını arayarak; "müşteri getiriyorum" diye müjdeler veren kărd pezevenkle yolculuk yapmak zorumda kalabilirsiniz.

 

Gürcistan görülmeye değer hiç bir yeri olmadığı gibi, soğuk savaş yeni bitmiş gibi şehirler, kasaba ve boş kalmış viraneye dönmüş köyleri görebilirsiniz.

 

Malûm ülkede sanayii, veya herhangi bir gelir olmadığı için, Türkiye den gelen kărd zampara takımına hitap eden türden, restorant-otel ve kumarhaneleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

 

Hıngal yemeği hariç hiç bir mutfak kültürü olmayan Gürcü'nün ekmeği ve patatesi kimya vi gübre olmadığı için çok lezizdir.

 

Sigara ve alkollün bol olduğu, bolca tüketildiği Gürcü'de bu doğrultuda her marka alkol, sigara bulabilirsiniz.

Sigara iki karton, alkol bir litre yasal hakkınız vardır, alabilirsiniz. Yanlız, dönüşte Gürcü memurları tonla sigara, alkol alsan sorun etmezken, Türk tarafı memurları keyfi olarak o hakkınızı da elinizden alabilir, bunada dikkat etmelisiniz.

 

"Gitti-battı"

Türkiye'den Gürcistan'a giden bin-gitmeyen bir pişman.

 

Kapıdan yoğunlukta Kayseri, Mersin, Rize, Trabzon ve azda olsa Iğdır plakalı Tırlar geçiş yapıyor. Hafta sonu tam curcuna yaşanıyor...Memurundan-amirine, çiftçisinden-patronuna kadar aracına yakıt alma telaşındaki bölge insanını yoğunlukta olduğunu görebilirsiniz.

 

Gece olunca gürcü'de kumar ve içkili bayanlı restorantlarda, ürkek-korkak, içki içen, batmış-bitmiş, yanındaki gürcü bayanın egemenliği altında kalmış, ezik insanları bulabilirsiniz.

 

Uzun lafın kısası, Aktaş Sınır kapısı, aaahtaș sinir kapısına dönüşmüş.

 

Bölge de bir çok insan sermayesini Gürcistan'da fuhuş ve kumarhanelerde kaybetmiş.

 

Ülkede, Sinekten yağ çıkaran vergi anlayışı, burnumuzun dibinde yakıtı, sigara ve alkolü yarı fiyatına verirken, insanlar bu vesileyle gürcü ye gitmiş, kar ederim derken zararın da zararını etmiş, batmış-bitmiş.

 

ahh sinir kafa ANALİZ

 

Suat İncedere

ETİKETLER : AKTAŞ SINIR KAPISININ AHTAŞ ÇEKTİREN ÖBÜR YÜZÜ...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA