KAR-DER GECESİNDE BİNLER BİRBİRİYLE BULUŞTU...

İstanbul Anadolu Yakasında binleri birbiryle buluşturan derneğimiz Kar-Der oldu. Son yıllarda, özellikle 2010'lu yıllardan sonra iş-siyaset-sanat dünyasında hemşeri camiamız açısından önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı.
Bu haber 2018-02-26 00:05:20 eklenmiş ve 1777 kez görüntülenmiştir.

KAR-DER GECESİNDE BİNLER BİRBİRİYLE BULUŞTU...

İstanbul Anadolu Yakasında binleri birbiryle buluşturan derneğimiz Kar-Der oldu. Son yıllarda, özellikle 2010'lu yıllardan sonra iş-siyaset-sanat dünyasında hemşeri camiamız açısından önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Kar-Der Başkanı, Ataşehir Bld. Başkan Yrd. Orhan Çerkez gibi, Sancaktepe Bld Meclis Üyeleri Başkanı Turgay Akpınar gibi Belediye başkanlığı yapacak hemşerilerimizde ortaya çıkmaya başladılar. Bu hemşerilerimizden Orhan Çerkezin başkanı olduğu Kar-Der Dayanışma gecesinde binlerce hemşerimizi birbiriyle buluşturarak 2018 yılının en büyük dayanışma gecesine imza attılar.

Ataşehir Bld. Başkan Yardımcısı Ardahanlı Hemşerimiz Orhan Çerkez'in kurcu başkanı olduğu, halende başkanlığına devam ettiği Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) nin dayanışma gecesine rekor bir katılım oldu. Ataşehir başta olmak üzere  Kars, Ardahan ve Iğdırlıların birbiriyle buluştuğu dayanışma gecesinde mükemmel bir birliktelik ortaya kondu.

Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER), Gecede  Kars’ın yöresel ürünlerini, kültürünü tanıtmak ve sıla hasretini gidermek isteyen hemşerilerimiz birbiriyle buluştuğu mükemmel bir etkinlik oldu.

 

18 Şubat Pazar günü Ümraniye'de lüks  bir salonda  KAR-DER’in düzenlemiş olduğu Geleneksel  Dayanışma Gecesi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda da Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Orhan Çerkez’in sunumuyla başladı.

 

İki bin civarında Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların katılım gösterdiği dayanışma gecesine İstiklal Marşıyla başlandı. Ayrıca geceye CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamza Çebi, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Süleyman Karadağ ve Tuncay Akın Orhan, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, İstanbul Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer İlgün, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Anadolu Yakası Pazar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar  davetliler arasındaydılar.

Protokol konuşmalarının ve KarsArdahan Iğdır’a özgü türkülerin dinlenmesinden sonra misafirlere Kars’ın meşhur kazı ikram edildi.

 

‘BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE DOSTLUK ve KARDEŞLİK VARDIR’

Orhan Çerkez, birlik ve beraberliği pekiştirmek için bu etkinliği organize ettiklerini söyleyerek konuşmasına başladı. Çerkez; ‘Ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı eğlence ve müzik bu etkinlikte olmayacak. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin amacı dostluklarımızı pekiştirmek ve kültürümüzü korumaktır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk ve kardeşlik vardır.’diyerek düşüncelerini belirtti.

 

‘KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMAK İÇİN ÇABALIYORUZ’

Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER) Başkanı Çerkez; ‘KAR-DER kurulduğundan bu yana kendi kültürümüzü anlatmak için çabalıyoruz. Kars kültürünü öğrenmek isteyenlere, oralara gitmek isteyenlere rehberlik edip memleketimizin kültürünü paylaşıyoruz.  Ayrıca her zaman yanımızda olan başkanım Battal İlgezdi’ye şahsım ve hemşehrilerim adına da teşekkür ediyorum.’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 ‘BİR ÇOK KÜLTÜRÜ İÇİNDE BARINDIRAN BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ’

CHP İstanbul Milletvekilli Gürsel Tekin, Kars Ardahan ve Iğdır’da bütün kültürlerin bir arada yaşamasına vurgu yaparak şunları söyledi; ‘Ermeni, Kürt, Azeri, Alevi, Sünni, Terekeme gibi birçok kültürü içinde barındıran bir coğrafyada yaşıyoruz. Maalesef, çeşitli sebeplerden ötürü doğudan birçok kişi Anadolu’nun çeşitli şehirlerine göç etmek zorunda kalmış. Ne yazık ki; çoğu Karslı artık batıda kültürlerini devam ettiriyor.’

‘TOPLUM MERKEZİ KURDUK’

Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz konuşmasına Afrin’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Yılmaz; ‘Sayın Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin sizlere selamını getirdim. Belediye olarak çok önemli işler yapıyoruz. Bir toplum merkezi kurduk. Derneklerimizi inşallah yakın bir zamanda oradaki yerlerine kavuşturacağız.  Bütün derneklerimizin oradan istifade etmesini istiyoruz.’ ifadeleriyle konuşmasına son verdi

 

 

ETİKETLER : KAR-DER GECESİNDE BİNLER BİRBİRİYLE BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA