HOÇ-FED BÜTÜN ARDAHAN'I KAPSAYACAK FUTBOL TURNUVASINA HAZIRLANIYOR...

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) yılda bir kez geleneksel hale getirdiği Futbol Turnuvası hazırlıklarına başlarken bir taraftan da Folklor Kursları etkinliğini başlattı.
Bu haber 2018-02-20 07:32:56 eklenmiş ve 2152 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED BÜTÜN ARDAHAN'I KAPSAYACAK  FUTBOL TURNUVASINA HAZIRLANIYOR...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) yılda bir kez geleneksel hale getirdiği Futbol Turnuvası hazırlıklarına başlarken bir taraftan da  Folklor Kursları etkinliğini başlattı.

 

Bu iki etkinlikle ilgili Beykoz-Kavacık'ta bulunan Balık Sofrasında kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Hoç-Fed Başkanı Latif Yılmaz ve Hoç Fed üye dernek başkanları önemli kararlar aldılar.

 

2017 Yılında yapılan futbol turnuvası 3 ay boyunca sürmüş amatör ligleri çok çok aşan bir futbol şölenine tanık olmuştuk. Ve bu futbol şöleninin " SARIYER ULUSAL STADYUMUNA HOÇVAN BAYRAĞINI DİKTİLER"... Diye haber yapmıştık.

 

Yeni yapılacak turnuvada hem Ardahan il-ilçe-federasyon, köy derneklerinin birbirleriyle iletişimi, Ardahan gençliğinin bir biriyle buluşması, buluşturulması hedeflendiği gibi sporu yayarak sağlıklı nesiller, gençliğin kötü alışkanlıkların pençesine düşmesini engelleme gibi birçok amaç hedeflenmektedir.

 

HOÇ-FED FLOKLOR ETKİNLİĞİNE DE HAZIRLANIYOR...

 

 Hoç-Fed bir taraftan futbol turnuvasına hazırlanırken diğer yandan eski tc'nin yüzyıla yakındır beynini dumura uğrattığı ırkçılığı iliklerine dek işleyip paçavraya çevirdiği toplumsal alanda çürütmeyi durduracak önemli bir folklor etkinliğine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Folklor kursuyla her bölgemizin, rengimizin var olacağı, Anadolu ve Mezopotamya'nın bin yılların kültürel zenginliğini ortaya çıkaracak bir çalışma hedeflenmektedir.

 

BAŞKAN VE YÖNETİMİ OLAĞANÜSTÜ BİR EFORLA ÇALIŞIYORLAR...

 

Bir hasta mı var federasyon başkan ve yönetimi orada, bir etkinlik mi var oradalar, bir dernek gecesi mi var, bir cenaze, bir mevlit mi var oradalar. Deyim yerindeyse 24 saat halkın hizmetinde adeta nefessiz kalıyor Hoç-Fed başkanı Latif Yılmaz ve yönetimi. Diğer dernek federasyonların aksine başkan vesayetinin olmadığı yönetimin her alanda hakim olduğu bölgemizin en ciddi STK'sı Hoç-Fed.

 

Hoç-Fed el attığı her işi laikiyle başarıyor. Çünkü yönetim, denetim, katılım ayağı en iyi çalışan STK'lardan biri. Bir üyeye dahi anında hesap veren Hoç-Fed, gelir-giderlerini yılda en az 2 kez kamu oyu ile belgeli-bilgili paylaşıyor. Üye aidatlarını, bağışları yönetim bir bütün olarak belgeli alır. Teneke derneklerde olduğu gibi başkan ve yönetimden biri tek başına hareket ettiğinde o çatıda 1 dk. barınamaz, atılır. Bir başka deyişle  siyaset ve stk alanıyla oynayan bir hırsızın, bir zübüğün barınmayacağı tek yapı hoç-fed. Bir sıkıntı sorun yada toplantı olduğunda, toplantı istendiğinde yedek-asil yönetimi ile üye ile halkla birlikte toplantı yapabilen hesap verebilen tek yapı hoç-fed.

 

Etkinliklerinde asla siyasete ve siyasi partilere şov yaptırmıyor. Kravatlı, ceketli başı okşanan, bir fotoğraf karesine girmek, toplumu pazarlamak için takla atan siyaset-stk zübüklerinin, oğlanlarının asla barınamayacağı bir yapı hoç-fed. Ve bu anlamda Hoç-Fed gücünü toplumsal alanı çürütme,  ve pazarlama adına asla kullanmayan, kullanmaya çalışanların da anında tokatlanarak dışarı atıldığı müstesna bir yapı.

 

Hoç-Fed bu onurlu ve dik duruşuyla Serhat bölgesi STK'ları içinde en büyük STK gücü ve bu anlamda yaptığı her etkinliğe ciddi bütün STK'lardan Hoç-Fed'e destek çığ gibi büyümektedir. Hoç-Fed toplumsal alanla oynamayı en büyük suç sayan, onurlu-yürekli insanların altında birbiriyle buluştuğu müstesna bir çatı. Ve Serhad bölgesinin ilk kurulan federasyonu olarak bölge STK yapılanmasının en büyük mimarı...

 

ETİKETLER : HOÇ-FED BÜTÜN ARDAHAN'I KAPSAYACAK FUTBOL TURNUVASINA HAZIRLANIYOR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA