KÜRT SORUNUNDA ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDAKİ FARK'A ÖNEMLİ BİR ÖRNEK

Mısır lideri Abdulnasır'ın Türkiye'ye tarihi Kürtçe Radyo cevabı, Yıl: 1957. Kahire Radyosu 1957 Yılında Kürtçe yayına başlar. Yayına başladığı ilk gün zamanın Türkiye büyük elçisi sabaha kadar o gece uyuyamaz.
Bu haber 2018-02-13 18:46:48 eklenmiş ve 2038 kez görüntülenmiştir.

KÜRT SORUNUNDA ESKİ TÜRKİYE İLE YENİ TÜRKİYE ARASINDAKİ FARK'A ÖNEMLİ BİR ÖRNEK

 

Mısır lideri Abdulnasır'ın Türkiye'ye tarihi Kürtçe Radyo cevabı, Yıl: 1957

 

Kahire Radyosu 1957 Yılında Kürtçe yayına başlar. Yayına başladığı ilk gün zamanın Türkiye büyükelçisi sabaha kadar o gece uyuyamaz. Büyük elçi yayının başladığı ertesi günü dönemin cumhurbaşkanlığı sarayına giderek Nasır'la acilen görüşmek istediğini söyler.

 

Büyükelçi Kürt Radyosunun yayına başlaması konusundaki rahatsızlığını bilen Nasır, büyükelçiyi kasten saatlerce beklettikten sonra tarihi bir cevap verir:

 

Yeni kurulan TC devletinin nasıl bir diktatör, ırkçı ve emperyalist bir proje yapılanma olduğunu iyi bilen Nasır, büyükelçinin şikayetlerini gülümseyerek dinledikten sonra, "Neden Kürt radyosundan rahatsız oluyorsunuz ki? Size göre dünyada Kürt ve Kürtçe yok ki, sizin ve Türk liderin bana anlattıklarına göre Türkiye'de Kürtler yok ve onlar dağlarda yaşayan Türkler. Bu nedenle sıkıntı teşkil eden bir durum yok iyi günler çıkabilirsiniz" diyor.

 

 

Kürtlerin dünya genelinde neden yüzlerini ve yönlerini Türkiye ye çevirdiğini, Türkiyede son 10-15 yıldır katledilen mesafe ortaya koyduğu gibi, bu örnek geçmişin TC'sini yöneten emperyalist gladioların Kürtleri nasıl tarihten silmeye çalıştığınında önemli bir kanıtı. Bundan dolayı ister örgüt, ister devlet, ister parti adı ne olursa olsun emperyalistlerin kontrolunde olan bir yapıya Kürtler asla güvenmezler. Türkiye bugün emperyalizme karşı savaştığı için dünya genelindeki bütün Kürtler yüzlerini ve yönlerini Türkiye'ye çevrmiş bulunmaktadırlar...

ETİKETLER : Mısır lideri Abdulnasır'ın Türkiye'ye tarihi Kürtçe Radyo cevabı Yıl: 1957
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA