Halk Ozanı Başak’tan Çağrı: “BARIŞ EN BÜYÜK AŞKTIR”

Almanya’da ikamet eden halk müziği sanatçısı Şemseddin Başak’ın öncülüğünü yaptığı sosyal paylaşım projesi, Türkiye ve Almanya arasında gönül köprüsü kurmayı hedefliyor.
Bu haber 2018-02-04 21:45:45 eklenmiş ve 43376 kez görüntülenmiştir.

Halk ozanı Şemseddin Başak’tan Çağrı var: “Bütün insanları, bütün canlıları seviyoruz. Savaş, kan, gözyaşı istemiyoruz. Barış kardeşlik en büyük aşktır diyoruz. Dua eder, dua bekleriz, barış, İnsanlık kardeşlik kazansın istiyoruz. Allaha emanet olun. bu insanlık projemize her insanım diyen vicdan sahibi insanlardan destek bekliyoruz”

Almanya’da ikamet eden halk müziği sanatçısı Şemseddin Başak’ın öncülüğünü yaptığı sosyal paylaşım projesi, Türkiye ve Almanya arasında gönül köprüsü kurmayı hedefliyor.

Almanya’da yaşamını sürdüren halk ozanı Şemseddin Başak, “Hepimiz kör düşüncelerimiz yüzünden sorun yaşıyoruz. Adem ile Havva’nın çocukları bir birine düşmüş Allah’ım sen akıl ver.” Diyor. Sırf dünya barışına katkı olsun diye hiç bir çıkar beklemeden projesi için her türlü masrafı kendi karşılıyor.

 Aynı zamanda Boks hocası Halk Ozanı Şemseddin Başak’ın projesine birçok ünlü sanatçı ve siyasetçiden destek mesajları geliyor.

Almanya ve Türkiye arasında gönül bağı kurmayı esas alan, Yaşanan sorun ve sıkıntıların ancak birlikte aşılabileceğini ifade eden Iğdırlı halk ozanı Şemseddin Başak, “İnsan ve tüm canlılara hizmet anlayışı ile siyaset üstü bir anlayışla, insanlarımızın sıkıntılarını paylaşarak çözmeyi hedefliyoruz” dedi.

Halkları birbirine bağlayan en büyük gücün sevgi olduğundan yola çıkan halk ozanı Başak, toplumlar arası diyalog oluşturmak için müziğin gücünü kullanıyor. Bu amaçla hayata geçirdiği sosyal paylaşım projesinde, insani ve kültürel değerlerin paylaşıldıkça artacağını vurgulayan Başak, Türkiye ve Almanya arasında da gönül bağının proje ile güçleneceğine inanıyor.

İnsanlara ulaşmak ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla hayata geçen projenin din, dil, ırk, milliyet ve cinsiyet gözetmeksiniz tüm insanlık için yapıldığını ifade eden Başak, “Yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşların bağının daha da güçlenip pekişmesini insanların mağduriyetlerini gönülden çözmesi amaçlanıyor. Örneğin yurtdışındaki vatandaşların ölüm, hastalık vs. sorunlarında çifte vatandaş olmadıklarından dolayı bir takım sıkıntılar yaşadığından aile eş dost akraba katılması ve nakil işlerinde yardımcı olunması farklı sorunları olan insanlarımız için birebir çözüm üretilmesi yardımlarına ihtiyaç olanlara ulaşmak amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Almanya’da dernekleşen projenin Türkiye ayağında da dernekleşme yolunda olduğunu, o takdirde daha iyi hizmet sunabileceklerini ifade eden Başak, “Gönülden yüreklere ulaşmak için bu insani projede görev almayı ve desteklemeyi sürdüreceğim” dedi.

İşte projenin on beş maddelik hedefleri:

1-Halkların birleşik projesinin amacı, tüm insanlıktır.

2-Toplumun birbiriyle kaynaşmasını sağlamaktır, hedefimiz Ayrıştırma değil toplumları birleştirmektir.

3- Bu projeyi Kültür, müzik, diyalog ve barış için oluşturduk..

4- Herkese sevgiyi dostluğu paylaşmayı kavratabilmek için hazırlandı bu gönül projesi.

5, İnsana ve tüm canlılara hizmet Allah’a hizmettir, düşüncesini yaymayı hedefliyoruz.

6,-Dini, dili kültürü, düşüncesi ne olursa olsun, farklılıklarımızla birbirimizi sevebilmenin mümkün olabileceğini benimsetmektir hedefimiz.

7- Kardeş olabilmek için aynı anneden babadan olmamıza gerek olmadığını tüm insanlığa masajını doğru bir şekilde anlatabilmek ve kavratabilmektir hedefimiz. Bu projenin amacı sevgidir. Kısacası zaten tüm insanlar kardeşiz.

8-Tüm acılarımızı ayırım yapmaksızın din dil renk ayırımı yapmadan yardımlaşmak ve paylaşmak, tüm sorunlarımızı her konuda Çözebilmektir hedefimiz.

9-Dünyanın acısını kendi acımız bilmek sevincini de kendi sevincimiz bilmek insan olmanın gereklerindendir. Bu bilinçle mümkün olduğunca herkese anlatmak yaymaktır amacımız.

10- Kime karşı yapılırsa yapılsın haksıza karşı durmak, haklıya destek olmak, sevgiyi kardeşliği teşvik etmek yegâne amaçlarımız arasındadır.

11-Tüm kültürlerin aslında bizi yaratan rabbimizin nimetleri olduğunu tüm insanlara, anlatmak ve bu düşünceyle saygıyı, sevgiyi hep beraber daha iyi bir dünya İçin gelecekte çocuklarımızın, huzur içinde yasayabilmesi için gerekli olduğunu tüm toplumlarında görevi olduğunu bildiriyoruz.

12- Ben değil biz olabilme olgunluğuyla hareket etmemiz gerektiğini bilmemiz bizi mutluluğa ve huzura götürecektir.

13- Halkların Kültürel Birleşik Kardeşliği olarak herkesi barışa davet ediyoruz. Dünya hepimiz için yaşanabilecek kadar çok büyüktür. Önyargılı kör düşünceler yüzünden insanların birbirlerine acı zülüm yaşatması akıl tutulmasından başka bir şey değildir. kardeşlik kazanmalıdır mutlaka…

14-  hepimiz Adem ile Havva’nın çocuklarıyız. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Adem ile Havva’nın çocukları bir birine düşmüş Allah’ım sen akıl ver. İstersek tüm sorunları üstün akılla, bilgiyle, sabırla, tahammülle çözebiliriz. Savaşlar ahmakların, tembellerin, Çaresizlerin ısıdır diyoruz.

15- Dünyaya çağrımız var: Bizler tüm insanlık ailesi kardeşiz zaten. Din, dil, renklerimiz Allah’ın bizlere verdiği zenginliktir. Bu düşünceyi tüm insanlara benimsetmek istiyoruz. Bütün insanları, bütün canlıları seviyoruz. Savaş, kan, gözyaşı istemiyoruz. Barış kardeşlik en büyük aşktır diyoruz. Dua eder, dua bekleriz, barış, İnsanlık kardeşlik kazansın istiyoruz. Allaha emanet olun. bu insanlık projemize her insanım diyen vicdan sahibi insanlardan destek bekliyoruz.

 Şemseddin Başak

Halk Ozanı 

Klip İçin aşağıdaki linkten bakabilirsiniz:

 

https://www.youtube.com/watch?v=-WF58kwEXSw

 

 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA