Milli İstihdam Seferberliği'nde 1. lik Ödülü Ardahan'a Verildi.

2017 Yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işsizliğin önüne geçmek için yaptığı istihdam çağrısına en büyük destek Ardahan'dan geldi. Ardahan işe alımlarda oransal olarak Türkiye 1. oldu.
Bu haber 2018-01-30 19:51:56 eklenmiş ve 1351 kez görüntülenmiştir.

Milli İstihdam Seferberliği'nde 1. lik Ödülü Ardahan'a Verildi.

 

2017 Yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işsizliğin önüne geçmek için yaptığı istihdam çağrısına  en büyük destek Ardahan'dan geldi. Ardahan işe alımlarda oransal olarak Türkiye 1. oldu.

 

Alınan bilgilere göre geçtiğimi aylarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin toplantısına katılan ve iş dünyasına 'istihdam' çağrısı yapan Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu çağrısına en büyük cevabı Ardahanlı esnafın verdiği ortaya çıktı.

 

Konu hakkında basına  açıklama yapan  Ardahan Ticaret ve Sanayi Başkanı Çetin Demirci Sayın Cumhurbaşkanın ülkede yaşanan işsizliğin önüne geçilmesi için ilan ettiği seferberliğe en duyarlı kent olarak Ardahan olmuştur. Ve Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan iller arasında Ardahan en çok işçiyi işe alıp, istihdam sağlamıştır ve birinci olmuştur.' dedi.

 

Bölge birincisi olarak Cumhurbaşkanılığı Külyesinde verilen ödülü de Ardahan Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez ile birlikte aldıklarını  belirten ATSO Başkanı Çetin Demirci her zaman ülkenin ekonomisine büyük katkı sunmaya devam eden Ardahan'ın bu önemli çağrıya da duyarsız kalmadığını da ortaya koymuştur diyerek Ardahan esnafına teşekkür ettiğini de belirtti.

 

Ocak Ay'ında Ulusal basında konu ile ilgili çıkan haber:

 

'Milli İstihdam Seferberliği'ne Ödülde 1. İl Ardahan oldu.

 

Vali Bilmez: 'Ardahan oransal olarak Türkiye'de birinci oldu. Sizlere verdiğiniz bu destekten dolayı Ardahan halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum'

 

 Ardahan'da "Milli İstihdam Seferberliği Programı"na destek veren işletmelere teşekkür belgesi verildi.

 

Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Ardahan'ın istihdam seferberliğinde 2017'de firma başına istihdamı en fazla artıran iller içerisinde birinci sırada yer aldığını söyledi.

 

"Sigortalı sayısını yüzde 50'nin üzerinde artıran ilimiz bu teşekkürü hak ediyor." diyen Vali Bilmez, şöyle konuştu:

 

"Ardahan oransal olarak Türkiye'de birinci oldu. Sizlere, verdiğiniz bu destekten dolayı Ardahan halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ardahanlı iş adamları adına verilen ödülü sizler adına, ilimiz adına Ankara'da aldım. Bugün de 2017 yılında istihdam sağlayan siz değerli iş adamlarımızla bir araya gelerek teşekkür etmek istedik. Bunun için toplandık. Bize bu onuru yaşattığınız için arkadaşlarla bir araya gelerek bugün size teşekkür etmek istedik."

 

Ülkede bir kişiye istihdam sağlayanın, bir kişiye ekmek verenin kendileri için son derece önemli olduğunu anlatan Bilmez, bu nedenle her türlü takdiri hak ettiğini dile getirdi.

 

Bilmez, Ardahan ve Türkiye'nin kalkınması ve hak ettiği noktaya en kısa sürede ulaşması adına aynı tempoda devam etmek istediklerini ifade etti.

 

 

Konuşmaların ardından 2017 yılı içerisinde istihdamını artıran iş adamları ve esnafa, Vali Bilmez, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ATSO Başkanı Çetin Demirci ve diğer yetkililer tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

ETİKETLER : Milli İstihdam Seferberliği'nde 1. lik Ödülü Ardahan'a Verildi.
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA