AKYAKALILAR DARICA'DA BULUŞTU...

2008 yılında kurulan, Ardahan Dernekler Federasyonunun (ARDA-FED) kurucu derneklerinden biri olan Ardahan İli Akyaka Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği bu yılki geleneksel dayanışma gecelerini Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde icra ettiler.
Bu haber 2018-01-28 15:07:05 eklenmiş ve 1759 kez görüntülenmiştir.

AKYAKALILAR DARICA'DA BULUŞTU...

 

2008 yılında kurulan, Ardahan Dernekler Federasyonunun (ARDA-FED) kurucu derneklerinden biri olan Ardahan İli Akyaka Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği bu yılki geleneksel dayanışma gecelerini Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde icra ettiler.

 

Gecede sunumu Akyakalı Sanatçı Murat Yılmaz Yaparken, geceye Bursa, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Ardahan, Gebze... gibi birçok il ilçeden geceye akın eden Akyakalılar birbirleriyle buluştular.

Gece saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Türkiye'ye yönelen Küresel Terör saldırılarında şehit düşen tüm şehitlerimizin ruhlarına fatiha okunarak başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yönetimi ile birlikte sahneye çıkan Derneğin Başkanı Orhan Bulut Yaptı. 

Bulut, derneğin faaliyetleri, eksik ve aksaklıklara vurgu yaptı. Dernekçiliğin ve örgütlü bir toplum olmanın önemini anlatı. Geceye yapılan yoğun katılımdan dolayı memnuniyetlerini ifade edip katılan herkese teşekkür ettiler.

Bulut, ülkemize  yönelen küresel terörizmi ve savaşı kınadıklarını, bu alanda şehit düşen vatan evlatlarını minet ve rahmetle yad ettiklerini ifade ettiler. Savaşların, ülkelere, milletlere, halklara... yoksuluk, acı,  kederden başka bir şey getirmediğini, bu anlamda ülkemizi hedef alan terör savaşlarının-vesayet savaşlarının  bir an önce bitmesini istiyoruz dediler.

Bulut'un ardından Bursa Ardahanlılar Dernek Başkanı Güven Gökten, Bursa Ardahan Akyakalılar Dernek Başkanı Atif Demirci, Özgürder (Özgür Aile Derneği) Başkanı Enver Özgür  ve Akyaka Derneğinin kurucu onursal başkanı Ahmet Yavuz Yılmaz birer konuşma yaptılar. Dernekçiliğin anlam ve önemine değindiler. Önümüzdeki yıl diğer illerde de olan Akyaka Ardahan dernekleri ile birlikte daha başarılı birlikte yapacakları bir gece istediklerini ifade ettiler.   

Dayanışma gecesine Kars Hacı Veli Derneği, Ardahan Yanlızçam Köyü... Altın Şehir Muhtarı Seyfettin Baki,  İş Hanımı Saliha Akçay Aykut, İş Adamları Birol Akçay, İmdat Tatar, Atakan Kurtaş,  Murat Kaya... gibi iş stk dünyasından da önemli bir katılım oldu.

Derneğe yardımda İş Adamı Gürol Irmak ve eşi ilk sırada yer alırken, gecede derneğe Özgürder Başkanı Enver Özgür de 2.sırada yer aldı. Derneğe katkı için dağıtılan dernek adına yapılan tişörtları  bütün katılımcılar alarak derneğe desteklerini sundular.

 

 AKYAKA DERNEK GECESİ FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...


Geceden İzlenimler...

 

Türkiye'nin dört bir yanından Akyakalıların aktığı gecede dostluk, dayanışma ruhu, birlik bütünlük ruhu mükemmeldi. Akyaka başkan ve yönetimi başarılı bir dayanışma gecesiyle yönetim olarak farklarını her alanda ortaya koydukları bir geceye şahit olduk.

 

Arda-Fed kurulduğunda kurulum aşamasında, en zor zamanlarda Başkan Orhan Bulut ve Selahattin Kışkan herhangi bir kişisel çıkar kaygı taşımayan, samimi bir şekilde toplumsal alan için koşan deyim yerindeyse bölge dernekçilik tarihimizde adlarını altın harflerle sivil toplum alanına yazdıran insanlar olarak öne çıktılar.

 

Geçmişte de günümüzde de birçok profesyonel zibidi, üçkağıtçı, sivil toplum alanını halkı soyma, kandırma, kullanma pazarlama, toplumsal alanı kullanarak, çürüterek nemalanma, rantına rant katma aracı olarak kullanma, dernekçiliği toplumu soyma, seçim dönemlerinde halkı kendi çıkarları için pazarlama, kullanma üzerine kullanan  siyaset -stk zübüklerinin aksine  Kışkan ve Bulut gibi toplumun her alanda takdir ettiği insanlar, hemşerilerimiz sınırlı sayıda da olsa ortaya çıktılar. Halk bu yönlü insanları tanıdıkça dernekçilikle oynayan zübükleri çözmeye başladı. Toplumsal alan bu yönlü kişilikleri aramaya ve sahiplenmeye başladı.

 

Darıca'ya Akyakalıların Dayanışma gecesine giderken Yanlızçam Hasköy Kurucu Dernek başkanlarından, 1-2 dönemde başkanlık yapan Akyaka Dernek Başkanı Orhan Bulut gibi Toplumsal Çıkar, Toplumsal kaygıdan başka bir derdi olmayan bölgemizin en düzeyli, en düzgün, en duyarlı dernek başkanlarımızdan Selahattin Kışkanla karşılaştık.  Kışkan'la birlikte Darıca Ardahanlılar Derneğini ziyaret etdik. Darıca'da Ardahan  il derneğinin yanı sıra birkaç köy derneğimizin de olduğunu ama bu derneklerimizin il derneği ile birlikte etkinlik yapamadıklarını, örneğin köy dernek başkanlarının il derneğinin yönetiminde olmadığını öğrendik.

 

Kışkan'la  birlikte herkesten önce Doğu Kültür Medya Genel Yayın Yönetmeni olarak biz ve Selahattin Başkan  Darıca'ya ilk giren kişiler olduk. Bu anı ölümsüzleştirmek içinde başkanın kültür merkezini işaret eden bir fotoğrafını çektik. Darıca Belediyesine ait olan adeta bir sanat eserini andıran Adnan Menderes Kültür Merkezinde icra edilen gecede Ak Partili belediyelerin gerek mimari, gerekse şehirleşme açısından mükemmel eserlere imza attıklarına da bu gecede şahit olduk. Darıca Bld. Bşk Şükrü Karabacak'ın hemşerilerimize karşı üst düzeyde duyarlı  olduğunu tahsis edilen kültür merkezinin yanı sıra gönderdiği mesaj ve çelekten de anlaşılıyordu.

Gecede sunumu yapan Sanatçı Murat Yılmaz gerek sunumu gerekse müziği ile 7'den 70 şe herkesi halaya kaldırdığı gibi Kurdi halaylarla, Azeri Oyunlar geceye damgasını vurdular. Karsın, Ardahanın, Serhadın herkesi ve kesimi kapsyan cihanşumul kültürü mükemmel bir şekilde ortaya kondu.

 

 AKYAKA DERNEĞİ ADRES İLETİŞİM TIKLAYINIZ...

 

ETİKETLER : AKYAKALILAR DARICA'DA BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA