ÇALABAŞ 2. DAYANIŞMA GECESİNDE ÜYELERİYLE BULUŞTU...

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Kurucu üyesi olan 2008 yılında kurulan kurucu başkanının İlhan Çelik Olduğu Çalabaş Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl 2. geleneksel dayanışma gecesini Sultangazi'de lüks bir düğün salonunda yaptı.
Bu haber 2018-01-22 12:06:56 eklenmiş ve 2197 kez görüntülenmiştir.

ÇALABAŞ 2. DAYANIŞMA GECESİNDE ÜYELERİYLE BULUŞTU...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Kurucu üyesi olan 2008 yılında kurulan kurucu başkanının İlhan Çelik Olduğu Çalabaş Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl 2. geleneksel dayanışma gecesini Sultangazi'de  lüks bir düğün salonunda yaptı.

 

Geceye Hoç-Fed başkanı Latif Yılmaz ve yönetimi, Hoç-Fed'e üye dernek başkan ve yönetimlerinin yanı sıra Çalabaş Köyünden, üyelerden yoğun bir katılım oldu.

 

Başkanlar bu büyük metropolde, insanı yutan, adeta insanlıktan çıkarmaya çalışan büyük şehirlerin gazabından, dayattığı çürümeden kurtulmanın yolu, birbirimizle buluşmanın yolu derneklerdir. Dernekçiliğin zor ve zahmetli bir iş olduğunu, bütün üyelerin üyelik görevleri başta olmak üzere derneklere sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdiler.  Ezilen bir halkın evlatları ve bireyleri olarak savaş, şiddet ve terörizme karşı olduklarını belirttiler.

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Dayanışma gecesinde derneğin başkanı Günay  Gökçe, Hoç-Fed Başkanı Latif Yılmaz, Derneğin Kurucu Başkanı İlhan Çelik konuşma yaptılar. Yönetim bir bütün olarak sahneye çıkıp halkı ve katılımcıları selamladı.

 

Gecede bölgemizin yemek kültürü yaşatıldı. Bölgemize özgü kaz eti çeçil peynir lavaş gibi yiyecekler ikram edildi.

 

Çalabaş Köyü gecesinde köyün yetiştirdiği değerler olan sanatçılar sahne aldı. Erhan Çelik,  Gökhan  Gökçe, Naim Çelik, Volkan Gökçe katılımcılara tam bir müzik ziyafeti yaşattılar.   Kürtçe, ermenice, azerice, lazca ... parçalarla herkes halaya durdu.

Başkanların konuşmalarının ardından Başkan Günay Gökçe Kurucu Başkan İlhan Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Taner Gökçe, Akın Gökçe, Bayram Çelik birlikte sahneye çıktılar. Birlikte halkı selamladılar. YK üyesi Bayram Çelik Dünya ve Türkiye hakkında kısa bir değerlendirme konuşması yaptı:

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Çelik, yüzyıllardır sahte suni sınırlarla ayrıştırılan Kürdistan coğrafyası giderek tüm dünyayı patlatacak bir noktaya, bir çözümsüzlüğe doğru gitmektedir. ABD gibi Küresel katil güçler Kürdistan başta olmak üzere bütün dünyayı köleleştirmenin peşindeler.  Kürdistan coğrafyası başta olmak üzere Ortadoğu ve Ön Asya halklarının ırk-mezhep sınırlarının olmadığı yeniden bir siyasal yapılanmaya ihtiyaçları vardır. Bu anlamda Türkiye ve İran başta olmak üzere bölge devletleri büyük bir sınavla karşı karşıyalar. Sahte suni sınırları, ırk mezhep sınırlarını kaldırmak zorundadırlar aksine bu devletlerinde bir geleceği olmayacaktır dedi.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYIN...


ETİKETLER : ÇALABAŞ 2. DAYANIŞMA GECESİNDE ÜYELERİYLE BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA