BEYKOZ HALK MERKEZİ OKUL AİLE BİRLİĞİ BEYKOZ PROTOKOLÜ İLE BULUŞTU...

Beykoz'da ilk kez kurulan, başkanlığına da Taner Mert'in getirildiği Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği Beykoz'da ilk icraatını kahvaltılı bir toplantıyla yaptı.
Bu haber 2018-01-08 10:23:04 eklenmiş ve 1601 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ HALK MERKEZİ OKUL AİLE BİRLİĞİ BEYKOZ PROTOKOLU İLE BULUŞTU...

 

Beykoz'da ilk kez kurulan, başkanlığına da Taner Mert'in getirildiği  Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği Beykoz'da ilk icraatını kahvaltılı bir toplantıyla yaptı.

 

Doğuş Haber'den Ozan Devrişin sunuculuk yaptığı programda 13 dalda 128 branş üzerinden halka eğitim veren kurum Beykoz'da Beykoz protokolü ile buluşarak kuruluş amaçlarını, faaliyetlerini, projelerini anlattılar.

 

Konuşmacılar, Türkiye'de süreli, sınırlı eğitim giderek yerini hayat boyu eğitime bırakmaya başladı. Halk eğitim merkezleri halkımızın aydınlık yüzü olmaya başladı dediler.

 

Mevcut Halk Eğitim Merkezinin bina olarak, alt yapı olarak sunulan hizmetlere cevap vermede yetersizliğine dikkat çekildi. Beykoz'a yaraşan bir halk eğitim merkezinin ortaya çıkarılması da 1. önceliğimiz olacaktır dediler.

 

Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını kamuoyuyla daha sağlıklı bir şekilde paylaşabilmek amacıyla kurulan Halk eğitim Merkezi Okul Aile Birliği’nin buluştuğu sabah kahvaltısında  okul öğretmenleri, idarecileri ve Beykoz protokolü  birbiriyle  buluştu.

 

Konuşmacılar birbirinden önemli konulara değindiler. Türkiye genelinde ömürboyu eğitim dönemi başladığı gibi, yerinde özgün eğitim metodlarıyla da Cumhuriyet tarihinin ilk yıllardında hayata geçirilen köy enstütüsü modelinde ki eğitimin birçok ünversitede de hayata geçirildiğine de vurgu yapıldı. Ezber ve taklitçiliğe yönelik eğitim sisteminin sonuna gelindi dediler.

 

Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği eğitim alanında Beykozluları birbiriyle buluşturduğu gibi bu kurumun Beykozun tüm ücra köşelerine taşınması gerektiğine vurgu yaptılar.

 

Doğu Medya özellikle STK alanında 30 yılı aşan uzmanlığıyla STK'ları takip ederken, Burada Ufak bir gözlemimizi de paylaşalım:

 

Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği yönetimi de profesyonel bir kadroya sahip: Beykoz Kaymakamı, hemşerimiz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay'dan...  Ardahanlıların kurucu bşk Alaatin Kılıç'a kadar ki Kılıç, her alanda tam bir Beykoz sevdalısı, okul aile birliği yönetiminde icraatlarıyla fikirleriyle acar, sürekli koşan, proje üreten kişiliği ile biz Ardahanlıların Beykoz ve Beykozlularla buluşma yüzümüz oldu. Hemşerimiz Kılıç çalışkanlığı, toplumsal alana olan duyarlılığı ile tek başına bir STK ordusunu andırıyor. Sivil toplum ve STK alanında deyim yerindeyse bir karınca, bir arı gibi durmadan çalışıyor.  Kendisi sayesinde Beykoz'un bu nadide kurumlarını tanımış olduk.

 

Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği kahvaltısını, etkinliğini, Beykoz'da böyle mükemmel bir STK'nın ortaya çıkışını da Kılıç sayesinde öğrenip bu özel haberi hazırlamak ve Beykozlulara taşımak zorunda kaldık.

 

Beykoz açısından konuşmacıların da ifade ettiği gibi yüzlerce dalda verilen eğitimler, kurslar ve bu çalışmaların sonucu verilen sertifikalar, kültür sanat etkinlikleri, kendi dallarında uzman öğretmenlerin yer aldığı... Ve Beykozun toplumsal alanda as'larının bir araya geldiği bir STK, bir yönetim ordusu  Beykoz Halk Eğitim merkezi Okul Aile Birliği. Bir başka deyişle Beykozu, Beykozluları birbiriyle buluşturan, eğitim, kültür-sanat alanlarında Beykoz'un en önemli  STK'sı konumunda bir kurum gördük.

 

Katılımcılar:

 

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Dernekler Birliği Dönem Bşk. Rizeliler Derneği başkanı Mikail Akyıldız, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu,  Ardahanlılar Derneği Kurcu ve Onursal Bşk Alaattin Kılıç, Doğu Medya İmt. Sahibi Yusuf Yasin Sit, Meclis üyeleri Gülay Demirel ve Emin Yavuz, Beykoz Polis Koruma Derneği Başkanı Birzat Mermer, Beykoz Nüfus Müdiresi Nihade Kılıç, Beykoz Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Beykoz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nurgül Direk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, ve çok sayıda eğitimci ve dernek yöneticinin katıldığı kahvaltıda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’ya kendi resminin çizildiği bir tablo hediye edildi.

 

 

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN MERT YAPTI...

 

Açılış konuşmasını yapan Başkan Taner Mert, Beykoz Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği’nin kurulması talebinin kendisine iletmesi sonucu dostlarıyla görüştüğünü ve herkesim ‘biz varız’ demesi üzerine görevi kabul ettiğini söyleyerek, “İyi ki kabul etmişiz” dediler.

 

Dostlarının sözüne güvenerek görevi kabul ettiğini söyleyen Mert, “İyi ki kabul etmişiz. Bu kurumla tanıştıktan sonra kurs öğretmenlerimizi ve kursiyerlerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde yaşadığımız güzel şeyler var. İnsan olarak hayattan ders aldığımız yerlerde var.” şeklinde konuştu

Mert, “Bizler gerçekten bu kurumu daha ileriyle nasıl götürürüz diye düşünerek yola çıktık. Amacımız Halk Eğitim Merkezi’nin farkındalığını ilçemizde daha da arttırmak. Ben ve arkadaşlarım Beykoz'da gidilmedik kapı ve STK bırakmamaya karar verdik. Önemli olan Beykoz ve halkına nasıl faydalı olabileceğimizdir. Meyveleri de zaman içerisinde toplayacağız. Bol miktarda sergilerimiz ve çalışmalarımız olacak. Beykoz'da, ‘Halk Eğitim Merkezi var’ dedirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Mustafa Mamur: “Daha fazla çalışmamız gerekiyor”

 

Beykoz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mamur’da konuşmasında, yetmiş başlık altında 3272 kurs açabildiklerini ve Halk Eğitim Merkezi olarak daha fazla çalışmaları gerektiğini kaydetti.

 

Mamur, “Ortalama 70 öğretmenimiz var ama şu anda okullarda görevli olan öğretmenlerde var. Biz Beykoz Halk Eğitim Merkezi olarak 13 başlıkta 128 alanda kurs açtık. 2814 öğrenci şu ana kadar bizim kurlarımıza geliyor. Bu rakamın yılsonuna kadar 7-8 bini bulacağını tahmin ediyorum. Bu kursları açarken bazı STK'larla işbirliği yapıyoruz. Hayrat Vakfı, Belediyemiz ve İSMEK var. Biz okuma-yazmadan başlayarak el sanatları, spor, görsel sanatlar, müzik ve sanat tasarım kursları gibi alanlarda kurs açtık.” şeklinde konuştu.

 

“Okul Aile Birliği’nin daha aktif olması gerektiğini düşündük”

 

Amaçlarının 250 bin Beykozluya ulaşmak olduğunu söyleyen Mamur, “Bu konuda da ne yapabiliriz diye düşünerek Okul Aile Birliği’nin daha aktif hale gelmesi gerektiğine karar verdik. Çevremizde hatırı sayılır insanlarla bunu görüştük. Güzel bir ekip oluşturduk, çalışmalarımızı da en güzel şekilde sürdürmeye çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

Bozbay, “Halk Eğitim Merkezi’nin reklamı eksik, bu kurumu Beykozun en ücra köşelerine kadar taşımalıyız”

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’da, Halk Eğitim Merkezi’nin kendileri ile koordineli çalıştığını ifade ederek, “Haksızlık etmemek lazım, birçok alanda birçok kurs açılıyor. Benim anladığım kadarıyla reklamı eksik. Bütün Beykoz halkının azami derecede istifade edebileceği kursları birlikte açacağız.” dedi.

 

“Halk Eğitim Merkezlerine neden ihtiyaç var? Çocuklarımızın sadece okullarda eğitilmesiyle yetinemeyiz. İlerleyen yaşlarda da insanlar kendilerini geliştirmeye devam etmeliler. Gelişen teknolojiye, farklı kültürlerin yaygınlaşmasına ancak bu yolla imkân bulabiliriz.” diye konuşan Müdür Bozbay,  “Bizim kültürümüz bunu gerektiriyor. ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ diyor Peygamberimiz. Yani her gün kendimizi geliştirmeliyiz. İki günümüz eşit olursa bu duraklama ve gerilemedir. Onun için sürekli geliştirmek ve yenilemek zorundayız. İnsanlığı zinde tutan bu çalışmalara hepimizin her zaman ihtiyacı var.” cümlelerine yer verdi.

 

KATIRCI, HALK EĞİTİM İHTİYAÇLARDAN DOĞDU, GİDEREK BÜYÜYEN BİR KURUMA DÖNÜŞTÜ...

 

Programda  son konuşmayı  Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı yaptı, Katırcı, halk eğitimin bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade ederek, “örgün eğitimin dışında kalmış, ulaşamamış insanlarımıza özellikle kadınlarımıza onlara ulaşmanın bir yolu olarak görülmüştü. Biz artık halk eğitim olmasının ötesine geçtik, hayat öğrenme evresine geldik.” dedi.

 

“İlk etapta okuma yazma öğretmek için açmıştık”

 

“İlk başladığımızda üç kadınımıza okuma-yazma kursu vermek, üç tanesine de dikiş nakış kursu vermek için başlamıştı. Bu hedefi ve amacı çoktan aştık artık. Kabul edin veya etmeyin. Halk Eğitim olarak çok iyi bir yerdeyiz. Bunu Beykoz içinde söylüyorum, Türkiye için de söylüyorum. Görevli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuşan Kaymakam Katırcı, “Gerçekten can siperane çalışıyorlar. Ben Beykoz'a geldiğimden beri ‘Halk Eğitim Merkezi'ni acaba daha rahat bir mekâna nasıl kavuşturabiliriz’ diye düşünüyorum. Bu konudaki beyin jimnastiğimiz devam ediyor. Özetle söylemek gerekirse şu anda bulunduğu yer benim içime sinmiyor” ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Katırcı’ya kendi tablosu hediye edildi  

 

Programın son bölümünde Beykoz Halk Eğitim Merkezi ressamlarından İlknur Bakoğlu, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’ya kendi çizmiş olduğu bir tablo hediye etti. Tabloyu çok beğendiğini söyleyen kaymakam katırcı, Bakoğlu’na teşekkürlerini ileterek, tebrik etti.

 

Doğu Medya - Haber Merkezi

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ HALK MERKEZİ OKUL AİLE BİRLİĞİ BEYKOZ PROTOKOLÜ İLE BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA