TADDEF’TEN ABD VE İSRAİL’E TEPKİ

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi
Bu haber 2017-12-08 10:52:18 eklenmiş ve 1033 kez görüntülenmiştir.

 Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

            Ünsal,“ABD bu kararıyla İslam alemine hakaret etmiştir. Bu karar karanlık düşüncenin eseridir. ABD devlet başkanı aldığı bu kararla bütün İslam dünyası ile Hıristiyan kesimlerin  tepkisini de çekmiştir.

          Sağduyu sahibi devletlerde ,  Halkımız ve bütün insanlık biliyor ki bölgede akan kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan yâda dolaylı olarak İsrail vardır. İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapık bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Başta ABD ve bazı Avrupa ülkeleri de bu davranışa alkış çalmakta çıkacak olan yangına körükle gitmektedirler.

                    ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel- Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.  Bu tahlilsiz kara, iki devleti çözüm perspektifine indirilmiş ağır bir darbedir. Bölgede o kadar sorun varken, kendi iç sıkışmışlığını aşmak amacı ile alındığına inandığımız bu yanlış kararın bölgede tansiyonu daha da arttıracağından endişe duyuyoruz. Hiç şüphesiz bu tek taraflı alınan kararı tanınması mümkün değildir.  Diyaloglar ile başkenti Doğu Kudüs olacak 1967 sınırlarına dayanan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti ile güvenlik sınırları içinde yan yana yaşanacaktır. İlk kıblemiz olan Mescid-i  Aksa’nın  işgali kabul edilemez. İsra ve Miraç’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.”diyoruz”dedi.

                Ünsal ,bütün dünya devletlerini ABD’nin aldığı bu karara tepki koymaya çağırıyoruz “şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA