SERHAT İŞ DÜNYASI A TAKIMI YEMEKTE BULUŞTU…

KAİ oluşumlarına karşı tepki olarak 2010 yılında ortaya çıkan il, ilçe, köy dernek ve federasyonlarına ayırımsız destek vererek bölge STK yapılanmasının günümüzdeki yapısına kaymasını sağlayan bölge iş dünyamızın A Takımı, Beyin Takımı Sarıyerde nezih bir yemekte bir araya geldiler.
Bu haber 2017-12-02 07:50:22 eklenmiş ve 1171 kez görüntülenmiştir.

SERHAT İŞ DÜNYASI A TAKIMI YEMEKTE BULUŞTU…

 

KAİ oluşumlarına karşı tepki olarak 2010 yılında ortaya çıkan il, ilçe, köy dernek ve federasyonlarına ayırımsız destek vererek  bölge STK yapılanmasının günümüzdeki yapısına kaymasını sağlayan bölge iş dünyamızın A Takımı, Beyin Takımı Sarıyerde nezih bir yemekte bir araya geldiler.

 

Süreyya Çinik, Veysel çamlı, Ahmet Keske, Yavuz Polatoğlu, Özcan Yıldız, Abdullah Adıman, Cemal Avcı, Gülsen Ekinci… Sarıyerde nezih bir ortamda yemekte bir araya geldiler.

 

Yemekte 1. Ardahan Tanıtım Günlerinden bölge iş STK yapılanmasının geldiği aşamalar konuşuldu.  Ardahanlıların federasyon çatısı altında gösterdikleri başarı takdir edildi.

 

İş adamları Ardahanlıların gösterdiği federasyonlaşma başarasını Kars-Iğdır, Ağrı, Artvin gibi Serhat şehirlerininden göstermesi gerktiğine vurgu yaptılar. Bu şehirlerimizden 1-2 si daha federasyonlaşmayı başarırsa bu gelişmenin bütün taşların doğru-dürüst rayına oturmasını sağlayacağını ifade ettiler. Bu anlamda Iğdırlıların federasyonlaşama  yönünde attıkları adım çok önemlidir ve bu konuda çalışma yapan Iğdır derneklerini, yönetimlerini de tebrik ettiklerini ifade ettiler.

 

Serhat bölgesinde 20 yıldan fazladır STK alanında büyük bir çürümenin yaşandığını ama 2010 yılından itibaren bu çürümenin tersine çevrildiğini ifade eden A Takımı bir iki il daha federasyonlaşırsa hem konfederasyon dönemine geçeceğiz, hemde federasyon gibi STK alt yapısı olmadan iş adamı vb. sıfatlarla ortaya çıkan komedi yapılanmalar tarihe karışacak, STK alanında toplumsal alanla oynama bitecektir  dediler.

 

Serhat İş Dünyası A Takımı 3-4 yıl içinde 2020 -21 yılına kadar Serhat il bazında üç federasyona kavuşması için herkesin çalıştığını; federasyonların önerceği 10’ar iş adamıylada bölge iş dünyasının iskeletini oluşturacaklarını, daha ileri bir süreçte ise Gürcistan-Azerbaycan, Ermenistan  gibi komşu ülkelerdende üyelerle başta Serhat bölgesini ve ülkemizi temsil eden bir iş gücü ve örgütlenmeyi hedeflediklerini belirttiler…

 

Tabi bu hedefe  gitmenin en önemli yolu diğer illerin federasyonlaşması, federasyonların iş adamı tesbiti yapması, bu iş adamlarını birbiriyle buluşturması  yani STK alt yapısı çok -çok önemli. Aksine 2-3 üç kağıtçı, yada toplumla oynayan etki ajanları  çıkıyor filan bölge, filan…  iş adamı, altı boş birsürü balon-komedi  yapı halkın beynini bulandırdığı gibi bölge nüfusu üzerinde hertür operasyonun, kullanılmanın hayat bulmasına da zemin hazırlıyorlar… 20 yıldan fazladır STK yapılanmasından kaynaklı zayıflıklar nedeniyle büyük komediler yaşanıyor. Gerek iş dünyası gerekse STK-Siyaset alanının doğru yürümesinin en büyük koşulu illerin federasyonlaşmasına bağlıdır. Ardahan bunu başardı. Sıra Iğdırda, Kars sırada bekliyor… Ben olayını bitirip hep birlike bu hedefe ulaşacağız.

 

NOT: 2010 yılında Doğu Medya’nın önerisiyle yukarda ifade edilen fikirler İş Dünyası, Ardahan Federasyonu tarafından kabul edilerek günmüzde ki gelişmelerin temeli atılmıştı. Bu anlamda Güven Doğruyol-Süreyya Çinik hep birlikte hareket ettiler. Her iki yapıda ayırımsız STK’lara destek sundular… Bu sürece Nurettin Yılmaz gibi onlarca iş adamımız destek sunarken Hoç-Fed gibi kurumların ön açıcı misyonu da büyük rol oynadı.

 

Geçmişe sürekli vurgu yapamızın nedeni hala bölge stk-iş-siyaset dünyası ile oynamak isteyen etki ajanlarının faal olması, toplumu ve toplumsal alanı profesyonelce çürütmeye çalışmaları gerçeğidir. Toplumsal bellek- toplumsal hafıza oluşturulmazsa kripto yapılar sürekli toplumsal alanla oynamaktan geri durmayacaklardır. Bu anlamda Federasyon yönetimlerinde yer alan insanların her bakımdan donanımlı bölgelerini, ülkelerini, dünyayı okuyabilen, halkın çıkarlarını kendi çıkarları üstünde gören insanlardan oluşmalıdır.

 

ARDAHAN FEDERASYONU KURUMSAL BİR YÖNETİME KAVUŞMALIDIR…

 

Bölge STK yapılanmasının sağlam ve sağlıklı yürümesi için Ardahan Dernekler Federasyonunun tm üye derneklerden yönetici alarak kurumsal bir yönetime kavuşturulması gerekmektedir.

 

Federasyonun 2-3 milyon insanı birbiriyle buluşturması ben başkan olayım babında birsürü rüyagörür türetmeye başladı. Bunun önüne geçmesinin tek yolu kurumsal yönetimlerdir. Federasyonun 50 üyesi varsa her üye dernek koşulsuz iki yönetici adayı vermeli. 50 asil 50 yedek kurumsal bir yk oluşmalıdır. Bu yk icrasını belirlemelidir. Aksine başkan olayım krizleri ile kimse baş edemez. Bu anlamda Fakir Yılmaz’ı bekleyen büyük bir görev daha vardır. Bu kurumsal yönetimin ortaya çıkması için gerekirse olağanüstü kongre sürecini işletmeli. Bu kurumsal yönetimi ortaya çıkarmalıdır. Aksine federasyonu nefessiz bırakıp boğmak için hertürlü saldırının geliştirileceğini kimse unutmamalıdır…

 

 

ETİKETLER : SERHAT İŞ DÜNYASI A TAKIMI YEMEKTE BULUŞTU…
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA