Bir Türlü Ardahanlı Olmayanlar Edirne Valisini Kınadılar!

Başta Ardahan Dernekler Federasyonu olmak üzere bir çok Ardahanlının artık yüz vermediği, elinin tersiyle ittiği KAI, KAISİAD, KAIFED gibi Ardahan adını gölgeleyen diaspoaranın içinde bulunan Ardahanlılar Karslılardan daha çok Karslı olma sevdasından vaz geçmiyor.
Bu haber 2017-12-02 05:20:58 eklenmiş ve 1680 kez görüntülenmiştir.
Bir Türlü Ardahanlı Olmayanlar Edirne Valisini Kınadılar!
 
Başta Ardahan Dernekler Federasyonu olmak üzere bir çok Ardahanlının artık yüz vermediği, elinin tersiyle ittiği KAI, KAISİAD, KAIFED gibi Ardahan adını gölgeleyen diaspoaranın içinde bulunan Ardahanlılar Karslılardan daha çok Karslı olma sevdasından vaz geçmiyor. Son olarak eski Kars Valisi şimdiki Ardahan Valisi olan valinin Karslıları üzen açıklamasına sözde tepki gösterdiklerini belirtenlerin tümünün bir türlü Ardahanlı olamayan Ardahanlı olması dikkatlerden kaçmadı.
 

Esenyurt Karslılar Derneğinin Organizasyonuyla yapılan basın açıklamasında Ardahan,  Ardahanla ilgili etkinliklere katılamayan, boşa çıkarmaya çalışan  hala kai adlarıyla toplumsal alanla oynamaya çalışan bütün Ardahanlı kai kaçkınlarının  bir araya gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Karslılar kai adıylada kendileriyle oynayan bu kaçkınları iyi tanımalı ve kendilerini her alanda geri götürmeye çalıştıklarını anlamalıdırlar...

 
 

 

**Şimdide KAI Platformu Oldular..

Ardahanlıların ret ettiği ve etkinliklerine katılmadığı KAI, KAIFED; KAI Diaspoarsı bu kez renk değiştirdi.

Ardahanlılaraın yanı sıra Iğdırlılarında tepki gösterdiği içi boş KAI, KAISİAD, KAIFED gibi oluşumlar tepki alınca KAI Diasoarsı  bu kez ad değiştirdi.

Özellikle Ardahan Dernekler Federasyonun çıkışıyla toplum nezlinde her geçen gün eriyen KAI, KAIFED, KAISİAD gibi diaspra bu kez Edirne Valisinin haddini aşan açıklamasını fırsat bilip, ortaya çıktı.

İşte o haber;

Esenyurt'ta bir grup vatandaş, Edirne Valisi'ne Karslılar için söylediği sözlerden dolayı, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Kars - Ardahan - Iğdır Dernekler Platformu tarafından, Edirne Valisi Günay Özdemir'in, "Sarıkamış'ta Solo Türk ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum" şeklinde konuşmasından dolayı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Esenyurt'ta gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda vatandaş katıldı.

Kars Derneği Genel Sekreteri Avukat Ender Arslan, grup adına bir açıklama gerçekleştirdi. Arslan, EdirneValisi'nin sözlerine yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.**Kayak tesisi yenileniyor..

Vali Mehmet Emin Bilmez, Yalnızçam Kayak Merkezinde denetlemelerde bulundu.

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Özel İdare Genel Sekreteri Anıl Aksel ile birlikte Yalnızçam Kayak Merkezi’ne giden Vali Bilmez, burada yapımı devam eden üç kilometrelik yeni kayak pisti ve telesiyej hattı çalışmalarını denetledi.  Çalışmaları yerinde izleyen Vali Bilmez, yetkililerden çalışmanın gidişatı hakkında bilgi aldı. Yeni pist ve telesiyej hattının Ardahan’ın turizmi anlamında büyük bir gelişme olduğunu söyleyen Vali Bilmez, bu olumlu gelişmeye bağlı olarak Ardahan’ın kısa vadede kış turizminde adından söz ettirecek konuma geleceğini kaydetti.
Vali Bilmez, kayak merkezin deki konaklama oteli ve tesislerde de incelemelerde bulundu.
**Üniversiteyi Köpeklerden Sonra Bu Kez de Ayı Bastı!..

*23/10/2017 Tarihli Haber

Geçtiğimiz günlerde yağan karla birlikte aniden soğuyan havalar dolaysıyla sıcak bir yuva ve yiyecek arayan başı boş köpeklerin sığındığı üniversitenin konuğu bu kez bir Ayı idi..

Ardahan Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait kız öğrenci yurdunun önüne gece saatlerinde ayı geldi.

Çamlıçatak Mevkiisinde bulunan ARÜ'nün yerleşkesine ait yurda gece saatlerinde yiyecek aramaya gelen ayı, bazı öğrenciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Ayı sürpriziyle karşılaşan öğrencilerin kimileri korkarken, kimileri de ayı görmenin şaşkınlığını yaşadı.
Mevsimsel olarak boz ayılar kış uykusu için Ardahan, Göle ve Şavşat ormanlarından ayrılarak Sarıkamaş'a doğru yol aldığı biliniyor.
Üniversiteyi Köpekler de Bastı!..

Havaların soğuması ardından sığınacakları yer arayan başı boş köpekler başta Ardahan Üniversitei olmak üzere sıcak buldukları yerlerde topluca gezmeye başladıkları görüldü.
Üniversitenin kapısını kendilerine alan seçen köpeklerin özellikle yabancı öğrencilere olmak üzere üniversitede eğitim görenleri tehdit eder halae geldikleri belirtilirken, yönetimin bu durum karşısında sesizliği dikkatlerden kaçmıyor.

**Üniversitede Tehlikeli Gerginlik..

Öte yandan köpeklerin kendilerine alan seçtiği görülen Ardahan Üniversitesinde günlerdir süren gerginlik siyasi görüşleri ayrı iki grup öğrencinin kavgasıyla patlarken kent adeta diken üzerinde!
Ardahan Üniversitesinde (ARÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya ilişkin 13 öğrenci gözaltına alındı.

**ÇIKAN TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
Üniversitenin Çamlıçatak kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında henüz belirlenemeyen sebeple başlayan tartışma kavgaya dönüştü.                Haber/Fotolar: www.kuzeyanadolugazetesi.com

ETİKETLER : Bir Türlü Ardahanlı Olmayanlar Edirne Valisini Kınadılar!
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA