ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN MİMARLARI, ARDAHAN A TAKIMINI TANIYALIM…

Bilindiği gibi Ardahanlılar, 1. Ardahan Tanıtım Günleri haberimizde “Ardahanlılar 1. Ardahan Tanıtım Günleriyle Tarih Yazdılar” diye haber yapmıştık.
Bu haber 2017-11-29 18:24:07 eklenmiş ve 1395 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN MİMARLARI, ARDAHAN A TAKIMINI TANIYALIM…

 

Bilindiği gibi Ardahanlılar, 1. Ardahan Tanıtım Günleri haberimizde “Ardahanlılar 1. Ardahan Tanıtım Günleriyle Tarih Yazdılar”  diye haber yapmıştık. Bu haberi Doğu Medya Başta olmak üzere bölge basınında yayınlarken sosyal  medyada da etkinlikle ilgili video ve görsellerle birlikte 10 binlere, yüzbinlere ulaştırdık. Bugünlere nasıl gelindiğini özetlemeye çalıştık…

 

Ardahan tanıtım günlerine gelen sürecin kısa bir kronolojisini ortaya dökersek 2000’li yıllardan sonra ülke genelindeki siyasi, soyal gelişmeler bugünlerin alt yapısını hazırladığnı hatırlatalım. Kısaca:

 

Bölgesel kalkınma ajansları SERKA gibi bölgelerin enomik anlamda çağ atlamasını beraberinde getiriken, 2005 yılında çıkan yasalarla federasyonların önü açıldı. 2007’de Hoç-Fed, 2010’da Arda-Fed kuruldu. Geçen haberde iş dünyamızında katkılarıyla bu yapıların bugünlere gelinmesindeki rolune değinmiştik.

 

Ve İstanbul başta olmak üzere Büyük Şehir Belediyeleri yöre tanıtım günlerine alt yapı sunmaya başladılar. Yani bu gelişmelerin temelinde Ak Partinin yaptığı devrimlerin  yatttığını  görmek zorundayız. Bu anlamda birçok alan, meydan STK’ların emrine Ak Parti döneminde girdi.

 

Genelin dışında il-ilçe belediyeleri, CHP’li  Maltepe Belediyesi yada Ak Partili belediyelerin üzerine düşen yükümlülükleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini, bu anlamda haklarını teslim etmek zorundayız.

 

Bu belirlemeleri yaptıktan sonra  Bin değil, on bin, 100 bin değil 1,5 milyona yakın insanı birbiriyle buluşturan 1. Ardahan Günlerinin Mimarlarını, Ardahan A Takımını kısaca da olsa sizlere taşıyalım dedik.

 

Ardahan Tanıtım Günleri, Federasyon Başkanı Fakir Yılmaz’ın “diğer iller tanm günlerini  yapıyor, Ardahanlılar neden yapmasın”  sorusuyla başladı.

 

Yılmaz yaptığı araştırmada tanıtım günlerinin alt yapısı ve iznini İBB’nin sağladığını öğrenir öğrenmez İBB’ile temasa geçti. Tanıtım günleri yapmak için dilekçesini verdi. Dilekçe kabul edilir edilmezde Ardahan Valiliği ile temasa geçerek Ardahan Tanıtım Günlerini organize edecek tek STK’nın Ardahan Dernekler Federasyonu olduğunu onaylayan resmi belgeyi alarak kamuoyu ile paylaştı.

 

Yılmaz’ın bu girişimlerinin ardından Turgay Akpınar faktörü ve tanıtım komisyonu devreye girdi.  Peşpeşe toplantılar, komisyonun Ardahanı ziyareti etkinlikler birbirini izledi ve 3 günde 1,5 milyon insanın Ardahanlının birbiriyle buluştuğu dev organizasyona imza atıldı.

 

Sancaktepe Bld. Meclis Başkanı Akpınar, birçok standın kurulmasından Ardahan valisine makam aracının tahsisine kadar kritik tüm görevleri üstlenerek Ardahan STK yapılanmasından ve Ardahanlılardan tam not alan bir insan olurken, aynı zamanda stk yapılanması Orhan Çerkez gibi birbirinden değerli Ardahanlıları da tanımaya başladı. Artık serhat Nüfusunun 1. Olduğu ilçelerde kendi bld. Başkanlarını da çıkaracak bir boyuıta da geçtiklerinin alt yapısının Ardahan Dernekler federasyonuyla hayta geçmeye başladığını da rahatlıkla ifade edebiliriz...

 

1.     Ardahan Tanıtım Günleri A  Takımı Komisyonu:

 

Ankara, Bursa, Göle, Damal, Çıldır ve Hoçvan Federasyon Başkanları bu önemli etkinlik öncesi, 'Ardahan'ı Tanıtma Günleri Komisyonu'nu oluşturarak hep birlikte bu dev organizasyonu yapma kararı aldılar.

 

Sancaktepe Meclis Üyeleri Başkanı Turgay Akpınar, ARDAFED Genel Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, Ankara ARDAFED Başkanı Ergüder Şimdi ve Ankara Ardahan Federasyonu Başkan Yardımcısı, Ardahan Eğitim Vakfı (AREV), İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği, Ataşehir Bld Bşk Yrd. Orhan Çerkez, Ardahan Ankara Dernek Başkanı Yücel Aktaş'ın yanı sıra Bursa Ardahan Federasyon Başkan zeki Aydın ve BUARFED Genel Sekreteri Hilmi Şanlı, BUARFED Başkan Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Demirkıran, Göle Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan, GÖLFED Başkan Yardımcısı Tarkan Kaya, Rasim Pakir, Ahmet Kaya, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı ve ARDAFED Genel Sekreteri Cem Aynalı, Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir, Hoçvan Federasyonu Başkanı Latif Yılmaz, HOÇFED Yönetim Kurulu Üyesi Orhan zorba, İstanbul ARDAFED'in Kurucu Başkanı Güven Doğruyol, Çıldır Federasyonu Yöneticileri Nafız özdemir, Turgay Şimşir, Ünal Kırmızıtaş, Göle Derneği Başkanı Bülent Sartaç, Göle Dernek Başkan Yardımcısı Kıyasettin Şirin, Ardahan Eğitim Derneği Başkanı Celil Ünlü, Mollahasan Köyü Dernek Başkanı Eyüp Kesgin, ARDAFED Başkan Vekili Efkan Demir, Başkan Vekili Selvi Zengin, ARDAFED Başkan Yardımcıları Erdinç Koçak, Name Fidan Yılmaz, aynı zamanda Ardahan Meşedibi (Morofga) Köyü Dernek Başkanı Özcan Diğmeci, Pembe Toprak, Erdal Özdemir,Gazeteci Erdal Karasansar, Yusuf Yasin Sit, Harun Şerefoğlu'nun, Sanatçı BY Yusufi…  yanı sıra Ardahan'ı Tanıtma Günlerini Organize eden Öz İmaj adlı firmanın yetkililerinin de  yoğun çabalarıyla etkinliğe hazırlık yapıldı. 

 

ARD TANITIM GÜNLERİ FOTO GALERİ...

 

TURGAY AKPINAR KİMDİR

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

     1967 YILINDA ARDAHAN  BAĞDEŞEN KÖYÜNDE (kinzodamal) DOĞDU. İLK OKULU BAĞDEŞEN KÖYÜNDE   ORTA OKULU VE LİSEYİ ARDAHAN  İMAM HATİP LİSESİ'NDE TAMAMLADI. 1992 YILINDA  İSTANBUL YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ   MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN   İNŞAAT MÜHENDİSİ OLARAK MEZUN OLDU  BU TARİHTEN İTİBAREN   KENDİ FİRMASINI  KURARAK MÜHENDİSLİK MESLEĞİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR   ÇEŞİTLİ STK MESLEK ODALARI DERNEKLERDE AKTİF OLARAK GÖREV ALDI.

     2007 YILINDA AK PARTİ YENİDOĞAN BELDE TEŞKİLATI'NDA BELDE BAŞKAN YARDIMCILIĞI   2008 YILINDA SANCAKTEPE AKPARTİ İLÇE KURUCU YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ AKPARTİ SANCAKTEPE İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI OLARAK YEREL YÖNETİMLER BİRİM BAŞKANLIĞI   ve  SANCAKTEPE KENT KONSEYİ  İMAR PLANLAMA VE ULAŞIM ÇALIŞMA GURUBU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ.2014 YILINDA  AK PARTİDEN SANCAKTEPE MECLİS ÜYESİ SEÇİLDİ V 2014  YILINDAN İTİBAREN. SANCAKTEPE BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ GÖREVİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR  AYNI ZAMANDA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ OLUP  2014  TEN BUGÜNE KADAR İBB MECLİSİNDE DEPREM veDOĞAL AFET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ  SÜRDÜREN  TURGAY AKPINAR  ORTA DERECEDE ARAPÇA VE İNGİLİZCE BİLMEKTEDİR. EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIDIR.

 

FAKİR YILMAZ KİMDİR…

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava 

1969 YILINDA Aradahanda  doğdu, ilk-orta, lise eğitimini Ardahanda bitirdi.  80’lı yılların sonlarında, 90’lı yıllardan itibaren gazetecilik hayatına atıldı. 33 yıl önce İstanbul Cağaloğlunda Kuzey Anadolu Gazetesini kurarak İstanbul’da ki hemşeri camiamızla temasa geçti. Ardından merkezini Ardahan’a taşıdı. Adı hergeçen gün Ardahan adıyla eşleşti. Artık Ardahan dendiğinde akla gelen ilk isim Fakir Yılmaz oluyordu. Kamuoyunun insanların bilmediği manşetler onunla hayataçmeye başladı.

 

Örneğin çıldır’da bir hayvan hastalıktan öldüyse “ Bu hayvanın katli validir” gibi kimsenin kolay kolay kuramayacağı manşetlerle ulusal ve yerel basında adı sık sık anılan ve en çokta tepki toplayan bir gazeteci oldu. Ötekilerin, aykırıların, halkın sesi-soluğu oldu. Ulusal medyanın Ardahandaki en önemli temsilcisi oldu. Metin Göktepe başta olmak üzere birçok gazetecilik ödül aldı.

 

Ardahan’nın İstanbulda STK’laşma ve federasyonlaşma  sürecinde biraz hırçın ve geri duran bir duraklamanın ardından kısa zamanda toparlanarak STK’larda özne olmaya başladı. STK’ların dışardan eleştirilerek gelişmeyeceğini kavrara kavramaz Ardahan Gazeteciler cemiyetini kurdu. Ardından bugün başında olduğu Arda-Fed’e üye oldu. Yaşar gelerin istifasıyla da yönetim tarafından başjkanlığa getirildi.

 

Arda-Fed yılmazla birlikte birçok ilkle tanıştı, birçok ilke imza atdı.  İSO-İTO  ziyaretleri, siyasi parti başkanları, başbakanlar, bakanlarla Ardahanlılar Yılmaz döneminde temasa geçtiler.  Toplantılar yaptılar. Ve Hoç-Fed, Arda-Fed’in, Çinik dönemindeki iş damlarının  açtığı yoldan yürüyerek  1. Ardahan Tanıtım Günleriyle hem kendisini hemde Ardahanlıları zirveye taşıyan isimlerin başında yer aldı…

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN MİMARLARI ARDAHAN A TAKIMINI TANIYALIM…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA