ARDAHANLILAR ARDAHAN TANITIM GÜNLERİYLE TARİH YAZDILAR…

Ardahanlılar Ardahan tanıtım günleriyle tarih yazdılar. Son 30 yıldır STK alanında başarılmayanı başardılar, Serhat STK yapılanmasına yeni bir boyut kazandırdılar…
Bu haber 2017-11-26 10:13:03 eklenmiş ve 2232 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR ARDAHAN TANITIM GÜNLERİYLE TARİH YAZDILAR…

 

Ardahanlılar Ardahan tanıtım günleriyle tarih yazdılar. Son 30 yıldır STK alanında başarılmayanı başardılar, Serhat STK yapılanmasına yeni bir boyut kazandırdılar…

 

Dün İstanbul genelinde Ardahanlıların bayramıydı, Ardahanlıların düğünüydü. Sadece istanbuldan değil yurdun 4 bir yanından İnsanlar Maltepe Belediyesinin Maltepe sahilindeki  alt yapısını organize ettiği etkinlik alanına akmaya başladılar. Gebzeden- Kadıköye İst. Anadolu Yakasına akan insan seli Maltepe Bld.nin etkinlik alanını soruyordu...

 

Bu alanda Cuma günü başlayan Ardahan Tanıtım Günlerinin resmi açılış günü Cumartesi  günüydü. Üç gün boyunca Ardahanlıların bayramı vardı. İstanbul Ardahanlılar başta olmak üzere yurdun dörtbir yanından 10 binler 1. Ardahan Tanıtım Günlerine aktılar.

 

90’lı yıllardan beri Ardahan dernekleri, yerel yönetimleri, siyaseti… gerek Ardahahanda gerekse İstanbulda her yıl etkinliklere imza atıyorlardı. Ama bu etkinliklerin hepsinin temel karekteri o ilçe yada stk ile sınırlı kalıyordu. Tüm Ardahanı, Ardahanlıları  kapsamıyordu.

 

20-30 yıllık bu kısır döngüyü 2017 yılında Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) kırdı.  İlk defa il-ilçe, köy dernek ve federasyonlarıyla, ilk defa validen Bld. Bşk.nına buradan milletvekillerine Ardahan yerel, kamu, stk, iş, -siyaset, sanat dünyası bir organizasyonda birlikte bir araya geldiler. Hep birlikte inanılmazı başardılar.

 

Cuma, Ctesi, Pazar günü üç gün boyunca yöresel ürünlerin sergilendiği çadırlarda izdiham vardı. Alış-veriş yapmak isteyen insanlar kalabalıktan –yoğunluktan adım atamıyorlardı. Yiyecek içecek satan reyonların önünde kuyruklar vardı. Etkinlik alanına binler aktıkça akıyordu.

 

2005 yılında Hoçvanın öncülüğü ile başlayan, 2010’da Arda-Fed’in kurulmasıyla sadece Serhat bölgesi değil ülke geneline örnek olan; ardından ilçe federasyonlarıyla Ardahan STK yapılanması zirveyi yakaladı. Bu yapı meyvesini Maltepe etkinlik alanında verdi.  Son 30 yılın özlenen fotoğrafını ortaya çıkardı.

 

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu ki müzik ve sanat korusuyla ülke genelindeki tüm STK’larımıza on çekti. Harikaydı, bölge kültürünü yansıtan Kürtçe, Turkce, Azerice… eserlerle tarih yazdı. Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) ki resmi açılışın biraz ilerisinde açılış protokolune nefis pişirilmiş bulgur pilavlı kaz eti sunarken izdihamdan az daha boğulacaklardı. AREV'in başkanı İlter Avşar'ın işlettiği Avşar Cafe yöresel ürünleri tanıtma ve sunmada İstanbulda giderek 1 numara olaya başladı.

 

Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu, Posof, Çıldır, Hoçvan, yerel yönetimleri, federasyon ve STK’larıyla harikaydılar. Eski dar kalıpların yıkıldığı tüm Ardahanlıların bir btün olarak aynı hedefe kitlendiği bir bayram yaşadık.  Ardahanın yeme-içme, folklor kültürünün yanı sıra Ardahanda birçok yazarın varlığına ve eserlerin çokluğuna şahit olduk. Oradaki oruç  kitap evi Hoç-Fed’e 500 kitap bağışında bulundu. Ensar Öğüt başta olmak üzere yazarlar  kitaplarını imzalayarak okuyuclar verdiler. Maltepe Bld. Bşk Ali Kılıç başta olmak üzere protokol yazarları ve kitap evlerini ziyaret ederek yazarların , kitap evlerinin imzalı kitaplarını alırlarken, etkinlik alanı bir yandan da Ardahan Kitap fuarını andırıyordu. 

 

Alanda teneke-tabela derneklerle  gerçek dernekleri hemen brinden ayırılabilyordu.  Gerçek STK’lar en az 40-50 yöneticisiyle ziyaretçileri karşılayıp ikramından kültürel etkinliğine hizmetlerini ortaya koyarken lafta var olanlar ise lafta vardılar.  Coğu Tabela olarak bile alanda yoktu, tabelaları olanlarda sahipsiz boynu bükük duruyorlardı.

 

İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar,  Bağdaşen Dernekler Birliği, Ardahan Maltepe, Ardahan Kartal il dernekleri, Küçük Sütlüce, Ardahanlı tek Bayan Başkanı Sabahat Kaya'nın  başkanı olduğu Federasyon üyesi Değirmeli Köyü, Ardahan Ak Yaka Köyü ve birçok köy derneği tek kelime ile mükemldiler. Bağdeşenin millatan önceki yılların kültürünü yansıtan folklor ekibi bizi tarih öncesi Kafkasyaya-mezopotamyaya götürdü, Ardahanlılara özgü yaratıcılığı ortaya koydu. O ekibi görmek için izdiham vardı…

 

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ KAİ KOMEDİ ve KARMAŞASINI DA BİTİRDİ…

 

2010 yılında  Arda-Fed Kurulduğunda kai dernekçiliğinin bilimsel olarak bittiğini, bu gerçeğin hızla Serhad kamuoyuna taşınması gerkektiğini, kai olgusunun illerin federasyonlaşması önünde büyük engel olduğunu, bitirilmesi gerektiğini blimsel anlamda Doğu Medya olarak  ortaya koyunca 30 yıla yakındır bölge stk yapısı  ve insanı ile oynayan dinazor yapılar çıldırdı ve amansız bir saldırıya uğradık. Doğu Medya yayının kesilmesi için akla hayale gelmeyen bir saldırı geliştirdiler.

 

Bu sürec kai vakfından onlarca iş adamının ayrılmasıyla, buradan ayrılan iş adamlarınında Ardafed başta olmak üzere stk’lara destek sunmasıyla başladı. Bu anlamda Hoç-Fed STK alanında öncü roluyle ortaya çıkıp yolu açarken, İş dünyasının bölge STK’larına ayrımsız destek sunması Süreyya Çinik ve ekibine nasip oldu. Çinik bölgemize lobi kelimesini ve dernekçiliği öğretti. Ardafed ise Federasyon olarak çelik gibi bir duruşla, Güven Doğruyolla çelik kai duvarlarını deldi geçti.

 

Çinikten sonra iş adamları örgütü diye öne çıkanlar bu ince çizgiyi görmediklerinden, kai de saplanıp kaldıklarından,  babaları kai vakfına dönüşüp bölgede ve ülke genelinde stk olayı ve olgusunu kavrayacak yetenekte olmadıklarından bitip kayboldular. Ardafed’le yaşanan bu başarı ve gelişmeler aynı zamanda Doğu Medya olarak fikir alanıda  doğruluğumuzu ispat anlamıda da bize bir hediye oldu. 2000'li yıllardan itibaren Doğu Medya olarak  illerin federasyonlaşması, akabinde TR'nin 7 bölgesinde 7 dernek konfederasyonunun çıkmasını sürekli işledik. Maya tutdu. Ardahan Serhat ve ülke geneline öncülük yapmaya başladı...

 

 Ard Tanitim FOTO GALERİ...

 

Ardahan Tanıtım Günleri sadece Ardahanlıların ülke genelinde birbirleriyle buluşmasını sağlamadı, 2010 yılından beri süren kai komedisini, kai karmaşasını da bitirdi. İllerin kendi adlarıyla kendi federasyonlarını kurmalarının önemini bütün çıplaklığı ile ortaya koydu.

 

Bu gelişme Iğdırın’da Kars ve Serhadın diğer illerininde hızla federasyonlaşmasını tetikleyecketir. Artık birnin kars-ardahan-ığdır adına çıkıp birilerine kravat taktırıp temsilci diye bölge nüfusu önüne çıkarma, kandırma, kullanma dönemleri bitdi…

 

ARDA-FED, 2017 yılında bu tarihi başarıya imza atarken Fakir Yılmaz ve yönetiminin acar, bazende delilğe kadar uzanan mücadele çizgisi ve tüm Ardahan STK yapısının verdiği destek ve çıkışlarının ortak sonucunu gördük.  30 yıllık bir stk sürecinde ilk defa ülke genelinde ardahanlılar tek çatıda buluştular. Bu Ardahanlılar için bir devrimdir, bir tarihtir, bir millattır.

 

Birçok bakımndan bölge ve ülke STK yapısının yönünü de tayin eden bu etkinliğin hayat bulmasına vesile olan Maltepe Bld. Başaknı Ali Kılıç, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Millet vekilleri Prof. Atalay, Öztürk Yılmaz, Bld. Bşk Köksoy, Posof, Cildir, Damal Bld Baskanlari, Stklari; Bld Bşk yrd. cılarımız Turgay Akpınbar, Orhan Çerkez...  Ardafed ve tüm STK’lar başkan ve yönetimleri; emeği geçen herkese tüm Ardahan STK’ları adına teşkkür ediyoruz…

 

 

Haber Merkezi- Doğu Medya…

 

ARDAFED ARDAHAN’I TÜM DÜNYAYA TANITTI..

 ARDAFED ARDAHAN’I TÜM DÜNYAYA TANITTI..

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı konumunda ki 75 plakalı kenti Ardahan İstanbul’da dev bir organize ile tanıtıldı.

 

ARDAFED ARDAHAN’I TÜM DÜNYAYA TANITTI..

 

Ardahan Dernekler Federasyonunun organize ettiği Ardahan’ı Tanıtma Günlerine 4 içinde 1,5 Milyon insan katılarak Ardahan’ı daha yakında tanıdı.

 

Ülkenin kırmızı et deposu konumunda ki kenti tanıtmak, Kafkas arısının ürettiği balı tattırmak, güzelim yaylalarında elde edilen sütle yapılan kaşarı yedirmek ve en önemlisi Ardahanlı yazarları, aydınları kültürel alanda buluşturmak için mücadele eden ve bir ilke imza atan Ardahan Dernekler Federasyonunun organize ettiği etkinliğe birçok siyasetçi, üst düzey bürokratın yanı sıra Ardahan’ı tanımak için İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait etkinlik alanına gelen yaklaşık bir buçuk milyon insan katıldı.

 

**ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONUNDAN AÇIK TEŞEKKÜR

 

 Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Başkanlığını yaptığı, Efkan Demir’in Başkan Vekilliğinin yaptığı, aynı zaman da Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanlığını da yapan Cem Aynalı’nın Genel Sekreterliğini üstlendiği, Name Yılmaz Fidan, Yener Bayrakçı, Özcan Diğmeci, Erdinç Koçak, Alpay Kaya, Şemsettin Şenel, Hafız Öztürk, Erdal Özdemir, Murat Şenel, Erdal Karasansar, Murat Özer, Güven Yılmaz, Aytekin Akpınar ve Erkan Sarıkaya’nın Başkan Yardımcılıklarını yaptığı Ardahan Dernekler Federasyonu 4 gün boyunca süren ve 1,5 Milyon insanın ziyaret ederek katıldığı Ardahan’ı Tanıtım Günlerinin biti ardından yazılı bir açıklama yaptı.

 

*Tanıtım Günleri sonrası yapılan açık teşekkür şöyle;

 

 23-26 Kasım 2017 tarihlerinde, İstanbul Maltepe etkinlik alanında ilkini düzenlediğimiz ve 4 gün süren, ‘Ardahan’ı Tanıtıma Günleri’ etkinliğimiz başarı ile tamamlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ardahan Valiliğinin oluruyla 30 bin m2 alanda 800 m2’lik 4 dev çadırda düzenlenen gerçekleşen etkinliğimizin açılışını gerçekleştiren başta;

 

 Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Sayın Orhan Atalay ve aynı zaman da CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Ardahanlı Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Akif Hamzaçebi, Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal ve çalışanlarına, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sancaktepe Belediye Meclisi Başkan Vekili Turgay Akpınar, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, 39 İlçesi bulunan İstanbul’un 21 Belediye Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İstanbul Büyükşehir çalışanı Murat Şimdi’ye başta olmak üzere, Milletvekillerimize, Valilerimize, Ardahan ve İstanbul İlçe Belediye Başkanlarımıza, Yüksek Yargı Organlarımızın değerli üyelerine, Ardahan ve İstanbul’da ki Belediye Meclis Üyeleri, Ankara, Bursa, İzmir, Düzce ve diğer illerimizden katılım sağlayan protokol mensuplarına ve tüm misafirlerimize Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) ve Ardahan halkı adına teşekkür ederiz. Dört gün boyunca Yaklaşık 1.5 Milyon misafirimizin ziyaret ettiği etkinliğimizde ARDAHAN ; doğası, turizmi, sanayisi, tarihi ve kültürel değerleri yanı sıra yemek kültürü et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri olan üretim meteryallerimizile ziyaretçilere tanıtılmıştır. Kısacası ilimizi öne çıkartan bütün değerler ve güzellikler yansıtılmaya çalışılmış, Ardahan’ımızın her alanda en güzel şekilde anlatılması ve tanıtılması amaçlanmıştır. Tanıtım Günlerinde Ardahan’a ait olmayan ve Ardahan’da üretilmeyen hiçbir ürün ve değere yer verilmemiştir. Ardahan Tanıtım Günlerinin başarıyla gerçekleştirilmesinde özveriyle çalışan ve her türlü katkıyı sağlayan Ardahan Valiliğine, Ardahan Belediyesine, Ardahan Üniversitesine, İl Özel İdaresine, Ardahan İlçe Belediyelerine, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına, Ardahan Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliğine, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na, Ardahan Kent Konseyi ‘ne, Damal Dernekler Federasyonu’na, Hoçvan Dernekler Federasyonu’na, Ardahan Serhat Ardahan Dernekler Federasyonuna, Ardahan Arıcılık Birliğine, Ankara, Ardahan, Hanak, Damal, Posof, Çıldır, Göle İl ilçe ve köy derneklerine, etkinliğimize stantlarıyla katılan Ardahan’ın değerli 33 yazar, ressamlar, heykel traş kendirli ve eserleri, sanayici ve esnaflarına, etkinliğin organizasyonunda görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve organizasyon firması görevlilerine, etkinliğin kamuoyuna duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına ve Ardahan’ı Tanıtım Günleri’ne yoğun ilgi gösteren Ardahanlılara teşekkür ederiz.

 

 

 

Ardahan Tanıtım Günleri ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine ivme kazandıracak önemli bir adım olmuştur. Bundan sonra da hedefimiz, Valiliğimiz, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör kuruluşları ve basınımızla birlikte işbirliği ve eş güdüm içinde Ardahan’ımızın her alanda sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek ve ilimizi her alanda daha da ileriye taşımaktır.

 

 Saygılarımızla

 

 ARDAFED YÖNETİM KURULU

 

ARDAHANLILAR İSTANBUL’DA COŞTU

Ardahanlılar İstanbul'da coştu

Bu yıl ilki düzenlenen ve Gazeteci Fakir Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Ardahan Tanıtım Günleri, olağanüstü bir katılımla son buldu.

NE KADAR ÇOK ARDAHANLI VAR!

İstanbul’da Ardahan lobisini oluşturmak için harekete geçen ve önemli başarılara imza atarak Ardahanlıları bir arada buluşturan ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, Ardahanlıların İstanbul’da söz sahibi olmasını istedi. Etkinlikte birlik beraberlik mesajları verilirken, ortak noktanın Ardahan’ın tek başına hareket etmesi ve her zaman her yerde gücünü göstermesi gerektiği üzerinde durdu.

Bu sene birçok ilin Kültürel alanda tanıtılmasında ev sahipliği yapan Maltepe Sahil Etkinlik alanı bu hafta Ardahan Tanıtım Günlerine ev sahipliği yaptı.

ARDAHAN, İSTANBUL’DA DAHA GÜÇLÜ

24 Kasım’da başlayan, 25 Kasım’da açılışı yapılan ve 26 Kasım’da son bulan Ardahan Tanıtım Günleri, İstanbul’da ne kadar çok Ardahanlının yaşadığını net bir şekilde gösterdi.

ARDAHAN’A GÖLGE ETMEYİN

Ardahanlıların İstanbul’da tek vücut olup doldurduğu Maltepe sahil Etkinlik alanında 3 gün boyunca hemşerilerimiz birbirleriyle tanışma imkanı buldu ve hasret giderirken, bu etkinlikte Ardahan’ın bir olduğu ve İstanbul’da yarım milyon kişinin yaşadığı mesajları verildi.

AÇILIŞTA KAZ YEMEĞİ İKRAMI

Ardahan’ın kültürel zenginlikleri, yaşam tarzı, eşsiz doğası ve turizm alanları “Ardahan Tanıtım Günleri” 23 - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında 4 gün süreyle Maltepe Sahil Etkinlik alanında uluslararası boyutta tanıtıldı. Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı Avşar Cafe sahibi İlter Avşar ve Yönetimi, Tanıtım Günleri’nin açılışında protokole yöremizin en özel kaz yemeğini ikram etti.

İSTANBUL’DA VIP KATILIM VIP AÇILIŞ

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, TBMM Başkan vekili CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Posof’lu hemşerimiz Tülay Kaynarca, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 22,23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, FOX TV Genel yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, MAKTEKSER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Nasıroğlu, AREV Başkanı İlter Avşar, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş Sancaktepe Belediye Başkan vekili Turgay Akpınar, kartal belediye başkan vekili Gülcemal Fidan, Esenyurt Belediye başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Çıldır Belediye başkanı K. Yakup Azizoğlu Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanı Kemal Altun, Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı İskender Yılan, Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu Genel başkanı Burak Taştan, Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Ergüder Şimdi, MHP eski İl Başkanı levent Pehlivan, Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Özer, Ardahan Gazeteciler ve Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Özkan Karakaya ve Kurucu başkan Gazeteci Barış Bilgin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, Siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katılırken, Ardahan Tanıtım Günleri, yerel ve ulusal gazete ile televizyonlarda geniş yer aldı.

ARDAHAN BAHATARLARI ÇOK SATTI

Ardahan ve İlçe esnaflarının teşrif etmemesi nedeniyle stantların yabancı esnaf tarafından kapışıldığı ve sergilenen ürünlerin tamamının satıldığı Ardahan Tanıtım Günleri’nde dikkat çeken ürünlerin başında Ardahan baharatlarını satan bir firmanın olması şaşkınlık yarattı.

3 GÜNDE 100 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

İmaj Medya tarafından organize edilen ve başarılı bir projeyle hayata geçirilen, Hoçvan Dernekler Federasyonu, Damal Dernekler Federasyonu ve ARDAFED'e üye yaklaşık 52 derneğinin destek verdiği Ardahan Tanıtım Günleri’nde birçok sayıda Ardahanlı ses sanatçı sahne aldı. Ardahan Tanıtım Günleri'nde diğer tanıtım günlerinden farklı olarak Yazar, Heykeltıraş, Resim ve birçok dalda Sanat standının bulunduğu Kültür Sanat sokağı yapıldı. Etkinliğe 3 gün boyunca yaklaşık 100 Bin kişinin katılım sağladığı öğrenildi.

KATILIMCILARDAN TAM NOT

Göreve gelir gelmez başta Ardahan adını gölgeleyen KAI, KAISİAD ve KAIFED denen oluşumları olmak üzere İstanbul'da ki Ardahanlıların yakasına yapışmış diasporaya savaş açan, ardından dernekçiliğin ve sivil toplum örgütünün sattıkları biletlerin hesabını veremeyen büyük gece, birlik gecesi ve kaz gecesi düzenlemekten öte daha önemli işler yapabileceğini ortaya koyan Gazeteci Fakir Yılmaz'ın başkanlığın yaptığı Ardahan Dernekler Federasyonu, 24-25-26 Kasım Günlerinde gerçekleşen Ardahan Tanıtma Günleri’ne katılan vatandaşlar Başkan yılmaz ve Yönetimine tam puan verdiler.

YILMAZ’DAN AÇIK TEŞEKKÜR

Ardahan'ı tanıtmak için dev bir organizeye imza attıklarını açıklayan ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, “bu etkinliğe büyük katkı sunan diğer federasyon ve derneklerle birlikte yürüttüğümüz bu önemli süreçte bir taraftan günlerin yapılacağı alanın dizaynı diğer taraftan ziyaretlere ara vermeden devam ettik. Bir hafta içinde İstanbul'un 19 Belediyesini, Kocaeli'nin 4 Belediyesini ziyaret ederek bir rekora imza atan; Ardahan Dernekler Federasyonu yöneticileri bir o kadar da federasyon, dernek ve sivil toplum örgütünü ziyaret ederek, Ardahan'ı ve Ardahan'ın Tanıtma Günleri ile ilgili tanıtım, bilgi ve çalışmalarıyla ilgili Ardahanlılara, Basın Mensuplarına ve kamuoyuna brifing verdiler. Ardahan’ı seven ve Ardahan’ın gücünü oluşturduğumuz bu mücadele yolunda bu etkinliğe katılan 7’den 77’ye her bir Ardahanlıya teşekkür ediyorum. Bizim bir amacımız vardı Ardahan’ı tanıtmak, bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bir taş attık ve devamı gelecek, buna inanıyoruz” dedi.

ARDAHAN'IN YÜZÜ OLDU…

İlk etkinlik olmasına rağmen Ardahanlıların ve dışarıdan gelen vatandaşların hınca hınç doldurduğu etkinlik alanında, Çıldır Belediyesi ve Arıcalar Birliğinin açmış olduğu stant adeta Ardahan’ın yüzü oldu. Ardahanlı esnafların katılım sağlamadığı Ardahan Tanıtım Günlerinde;  ilimize ait olmayan ürünlerin üzerine Ardahan ismi yapıştırılarak satılması dikkat çekerken, Çıldır Belediyesi ve Arıcılar Birliğinin açmış olduğu stantlarda azda olsa Ardahan’a özgü ürünler tanıtıldı.

CEVAHİR OTELDE YEMEK

Ardahan Tanıtım Günlerinin 3. akşamında İstanbul Maltepe Cevahir Otelde bir araya gelen Bürokratlar, siyasetçiler, işadamları, sivil toplum kuruluşları tek tek söz alarak önemli mesajlar verdiler.

Açılış konuşmasını yapan ARDAFED Başkanı Yılmaz, "Ardahan" sloganı ile çıktığımız bu yolda bizlere destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yıl 1. sini düzenlediğimiz Ardahan Tanıtım Günlerinde yanımızda yer alan gecesini gündüzüne katan tüm ekibime gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yılmaz, bu etkinlik tüm herkesmi bir araya getirerek kenetleme görevini de görmüştür. Tanıtım günleri her yıl biraz daha üzerine konularak, daha iyisini nasıl yaparızı yapmak için etkinliğin bittiği Pazar gecesinden itibaren başlayacaklarını dile getirdi.

İş adamları ve yönetim adına söz verilen Ardahanlı iş adamlarından Ali Rıza Nasıroğlu, "Ardahan'dan gelenlerle, İstanbul'da yaşayan Ardahanlılar kaynaşma imkanı buluyor. Bürokratlar, siyasetçiler, işadamları, sivil toplum kuruluşları bir araya gelme imkanı bularak Ardahan için ne yapılabileceği konuşuluyor. Amacına da ulaşıyor. Böyle bir etkinlikte bir aradayız. Gelen misafirlerimiz de oluyor. Onları da burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler burada sadece Ardahan için varız" dedi.

Ardahan Tanıtım Günleri için Ardahan'dan İstanbul'a çok sayıda yerel yönetici ve bürokrat geldi.

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) tarafından ​23-24-25-26 Kasım 2017 de Maltepe Sahili etkinlik alanında yapılan ''1. Ardahan Tanıtım Günleri''ne Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ak Parti ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Ünüversitesi Rektörü Mehmet Biber, Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taşdan, Gazeteciler Özkan Karakaya, Barış Bilgin ve çok sayıda bürokrat Ardahan'dan İstanbul'a geldi.

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, Ardahan Tanıtım Günleri için Ardahan'dan gelenleri ve Ardahanlı İşadamlarını 25 kasım Cumertesi Akşamı Cevahir otel'de yemekte ağırladı. Yemekte Pendik Ardahan İl Derneği Başkanı Adnan Köroğlu Ardahan Valisi, Ardahan Belediye Başkanı, Çıldır Belediye Başkanı ve Posof Belediye başkanlarına plaket takdim etti.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, '' Ardahan'nın dayanışmaya kaynaşmaya ihtiyacı var. Ardahanlı bilinci ile birlikte hareket etmemiz lazım.Birbirimize sarılmamız, birbirimize destek olmamız lazım.Ardahan'a nasıl hizmet edebiliriz hep beraber bunu düşünmemiz gerekiyor. Ardahan ne Doğu Anadolu olabilmiş nede Karadeniz olabilmiş ortada bir yerde kalmış.Tanıtım günleri ile büyük bir iş başarıldı.Bir sonrakinede destek olmalıyız'' dedi.

Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, '' Hamd olsun bu büyük organizasyonuda kazasız belasız atlattık.77-78 yıllarında ben Ardahan'da öğrenciyken sağ sol olayı başladı. O dönem çok kötü günler yaşadım. bir kısım sağ olmuş bir kısım sol olmuş.Bununla birlikte göç yoluda açıldı. Göç halla devam ediyor.Ama şimdi küçük güzel Ardahınımız yeniden yeşermeye başladı.Aş için iş için buraya gelen hemşerilerimize sesleniyorum. Ardahan'da bir eviniz olsun. Orda bir ocağınız tütsün.Malesef bazı köylerde hiç kimse kalmamış tamamen boşalmış.Ardahanı Ardahanda yaşamak daha güzel.Biz önce gidersek ve gitiğimiz yeri komşularımıza anlatırsak onlarda merak eder gider.İmkanı olan Ardahana gidip bir kaç gün kalması en büyük yatırım en büyük destek olacaktır'' dedi.

 

Konuşmalar ardından etkinliğe katılan katılımcılara plaketler takdim edildi.

 

 

ETİKETLER : ARDAHANLILAR ARDAHAN TANITIM GÜNLERİYLE TARİH YAZDILAR…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA