Kurdistanda Son 400 yılın en büyük depremi...

Kurdistanda Son 400 yılın en büyük depremi... Kurdistan'da meydana gelen 7,3 Büyüklüğünde Deprem! İran ve Irak Kurdistanında onlarca insanın ölümüne, birçok kente yıkımlara neden oldu.
Bu haber 2017-11-13 01:43:00 eklenmiş ve 866 kez görüntülenmiştir.

 

Kurdistanda  Son 400 yılın en büyük depremi... Kurdistan'da  meydana gelen 7,3 Büyüklüğünde

Deprem! İran ve Irak  Kurdistanında  onlarca insanın ölümüne, birçok kente yıkımlara neden oldu.

Şimdiye kadar gelen rakamlara göre ölü sayısı 68 Kişinin Öldüğü yönünde...

Kurdistan'nın Süleymaniye kentinde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre İran'da 61, Irak'ta ise 7 kişi hayatını kaybetti. İki ülkede toplamda 400'den fazla kişi yaralandı.

 

Kürdistan Tarım Bakanı: Derbendihan çevresidekiler evlerini terketsin

 Bu akşam Kürdistan Bölgesi Merkezli gerçekleşen depremde çok sayıda ölü ve yaralın olduğu öğrenildi. Önemli bilgi ve videolar için anasayfada Kurdistan Son Dk Haberlerine bakabilirsiniz.

Kürdistan Bölgesi Tarım Bakanlığı yaptığı açıklamada Derbendihan (Derbendixan) Barajı çevresindeki halkın evlerini terk etmesini istedi.

Açıklama şöyle:

"Merhamet sahibi ve bağışlayıcı Allah'ın adıyla,

Bugün gerçekleşen deprem sebebiyle maalesef Derbendihan Barajı zarar gördü. Görevlendirdiğimiz uzman bir ekip durumun tespiti, özellikle alt taraftaki durumun tespiti için çalışma yapıyor.

Baraj çevresindeki vatandaşların can güvenliği için evlerini terketmeleri gerekiyor. www.zer.news

Son olarak yüce Allah'tan bu gece deprem sebebiyle şehit olanları cennetle şereflendirmesini, yaralılar için de acil şifalar, bunun ülkemizdeki son acı olay olmasını diliyorum."

Abdulsettar Mecid,
Tarım ve Tabii Kaynaklar Bakanı


Deprem ile ilgili haber, video ve detaylar için Anasayfa'ya bakın.

Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde pazar akşamı saat 21.18'de 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu depremin yerin 33,9 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu.

İlk belirlemelere göre depremde 68 kişi yaşamını yitirdi, 400'den fazla kişi yaralandı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDE HİSSEDİLDİ

Deprem Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerinde de hissedildi. Deprem sonrası Türkiye'de herhangi bir can ve mal kaybı olmazken depremi hisseden vatandaşlar büyük korku yaşadı.

7 ÜLKEYİ SALLADI

 

7.3 şiddetindeki deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İranSuriyeKuveytAzerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

68 ÖLÜ, 400'DEN FAZLA YARALI

Deprem sonrası Irak Sağlık Bakanlığı, ülkede 7 kişinin öldüğünü en az 235 kişinin de yaralandığını duyurdu. İran devlet televizyonu ise deprem sonrası Kuzey Irak sınırındaki Kirmanşah kentinde en az 61 kişinin öldüğünü, 200'den fazla vatandaşının da yaralandığını duyurdu.

SÜLEYMANİYE'DEKİ BARAJI ZARAR GÖRDÜ

Deprem nedeniyle Süleymaniye'de elektrik ve internet ağları koptu. Süleymaniye Valiliği il genelerinde pazartesi günü tatil ilan etti. 7,3 şiddetindeki deprem, Süleymaniye kentindeki Derbendihan barajına da zarar verdi.

400 YILDIR BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI

Öte yandan uzmanlar bölgede yaklaşık 400 yıldır bu büyüklükte bir deprem meydana gelmediği bilgisini paylaştı. Uzmanlar ayrıca Türkiye'deki fay hatlarının ise depremden etkilenmeyeceğini belirtti.

TÜRKİYE KUZEY IRAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Deprem sonrası Başbakanlık, Bağdat'la temesa geçti. Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 30 personelinden oluşan 5 araçlık arama kurtarma ekibi, yardım için Habur Sınır Kapısı'na hareket etti.

Depremin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşuğlu'ndan "Geçmiş olsun" açıklaması geldi. Ayrıca Bakanlar yaptıkları açıklamalarda talep edilmesi halinde Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

ETİKETLER : Kurdistanda Son 400 yılın en büyük depremi...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA