HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINDA BİNLER UĞURLADILAR...

Bölgemizin önde gelen ailelerinden en önemli ailelerden biri Arslan ailesi, Ailede bürokrat, hakim, savcı, mimar, mühendis, doktor, öğretmen onlarca yetişmiş bireyi var. Bu hafta bu aileden Seyfettin Arslan başta olmak üzere birçok hemşerimiz hakın rahmetine kavuştular, son yolculuklarında binler tarafından uğurlandılar...
Bu haber 2017-10-10 19:41:07 eklenmiş ve 2515 kez görüntülenmiştir.

HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINDA BİNLER UĞURLADILAR...

 

Bölgemizin önde gelen ailelerinden en önemli ailelerden biri Arslan ailesi, Ailede bürokrat, hakim, savcı, mimar, mühendis, doktor, öğretmen onlarca yetişmiş bireyi var. Bu hafta bu aileden Seyfettin Arslan başta olmak üzere birçok hemşerimiz hakın rahmetine kavuştular, son yolculuklarında binler tarafından uğurlandılar...

 

Arslan Ailesi bölgemizin önde gelen ailerinden. Türkiyenin en önemli markalarından biri olan Bayramoğlu Dönerle bir Türkiye ve Dünya markası orataya çıkaran Bayramoğlu Dönerin sahipleri İbrahim arsalan-Halim Arslan da bu aileden.

 

Aile, kamu, yerel yönetimler, iş dünyası  başta olmak üzere birçok önemli şahsiyet yetiştirmesinin yanı sıra Sivil Toplum alanında da önemli şahsiyetlerin orataya çıktığı bir aile.

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu gibi bölgemizin en ciddi STK'larından biri olan Hoç-Fed'in kuruluşundan günmüze ailenin önde gelen temsilcilerinden, ailenin bir ferdi olan Osman Arslan kuruluşundan günümüze yönetici olarak yer alarak toplumsal alana üst düzeyde katkı sunarken, yine işletmeci ve iş adamı olan Devriş Arslanda Hoç-Fed üyesi Qora (Bayramoğlu) derneğinin başkanlığını yapmaktadır. Ve en başarılı dernek başkanlarımızdan biri. Sarıyerde il-ilçe vb. bölgemiz adına dernekler bitip tabela olup kaybolurlarken;  2017 yılında bu yılın başlarında  Sarıyer merkeze Qora derneğinin tabelasını dikerek 7-24 saat açık Ardahanlıların birbiriyle buluştuğu bir merkez bina orataya çıkardılar. 

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞAN SEYFETTİN ARSLAN BU BÜYÜK AİLENİN BİR FERDİYDİ. 

Geçirdiği beyin kanaması sonucu iki aya yakındır GOP Taksim il Yrd hastahnesinde tedavi gören Seyfettin Arslan bu Çarşamba günü hakkın rahmetine kavuştu. Evine yakın olan GOP Miraç Camiinde cenaze namazı kılınan  Seyfettin Arslan deyim yerindeyse onbinler tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Ardahan başta olmak üzere bölge cenazedeydi.

 

GOP Miraç Camii'nin yan arka sokakları, içi dışı bölgedeki tüm açık cadde sokaklar neredeyse hepsi hemşerilerimiz tarafından doldu taştılar. Binlercer hemşerimiz defin işleminin ardından Arslan ailesine cami önünde taziyelerini sundular. Hoç-Fed başkan ve yönetimi, federasyona üye dernekler başkan ve yönetimleriyle her zaman olduğu gibi cenazede  yer aldılar.

 

SEYFETTİN ARSLAN KİMDİR...

Arslan ailesinin bir bireyi olan rahmetli Seyfettin Arslan 1960'larda istanbula yerleşen, o yıllarda Maslak, Sarıyer-Çayırbaşı  Topser olarak bilinen Tuğla Fabrikasında işe başlayan, ardından 1975-76 yıllarında GOP belediyesinde  işe başlayan, bulunduğu bölgede bölge halkını en iyi temsil eden kanaat önderlerinden biri olduğu gibi, bölge insanşlarının sorunlarını çözen, çare bulmaya çalışan bölge insanının  belediye başkanı statüsündeydi.

 

 

Market ve loknata gibi mekanlar işleten, aynı zamanda 20 yıldan fazladır esnaflık yapan Arslan, sivil toplum ve STK alanınada duyarlılığı ile her zaman öne çıktı. İstanbul başta olmak  üzere Ardahanda, bölgede  yapılan tüm etkinliklere katılım ve katkı sağlayan bir insandı. 72 yaşında vefat eden Arslan 2'si kız, 3'ü erkek 5 çocuk babasıydı. 

 

 

ARSLAN AİLESİ CENAZE FOTO GALERİ....


DEMİR AİLESİNİN ACISINI BİNLERCE HEMŞERİMİZ PAYLAŞTI...

 

Bu hafta ve geçen hafta birçok hemşerimiz hakkın rahmetine kavuştu. Beykozdan Deri Kunduradan emekli Alaatin Helvacı, Yine Beykozdan Beykoz Belediyesinden Emekli  Celal Demir'in eşi Yeter Demir, Arnavutköyde Çalabaş Köyünden Beyaz Oğlu Kemal Çelik, Küçükköyde, Bayramoğlu (Qora) Köyünden Hoç_fed Bşk yardcılarından osman Arslanın amcası Seyfettin Arslan hakkın rahmetine kavuştular.

 

Beykoz Beldiyesinden işçi emeklisi olan, aynı zamanda Panig Derneği Kurucu Başkanı kemal Demir2inde abisi olan  Celal demirin eşi Yeter Demirin cenazesini binlerce hemşerimiz birlikte son yolculuğuna uğurladılar. Salı günü vefat eden  Demirin cenazsi  Beykoz Merkez Camiinde kılınan öğle namzının ardından Şahinkaya mezarlığına defin edildi.

 

Cenazeye Hoçvan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere Ardahan STK'larından yoğun bir katılım oldu. Beykoz başta olmak üzere İstanbul Anadolu yakasında adeta Ardahanlıların Belediyesi görevini gören Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi Panig Derneği başkan ve yönetimi yine arı gibi çalışarak taziye çadırından yemeğe binlerce insana hizmet verdiler. Kurucu başkan Kemal Demirle  mevcut Başkan Memet Yıldız ve diğer tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi derneğin yk üyesi Davut Demirde cenazeye gelen hemşerilerimizi en iyi şekilde karşılamak için ellerinden geleni yaptılar.

 

Cenazeye Beykoz HDP İlçe başkanı Şevket Çiftçioğlu ve YK üyeleri, CHP İlçe Yönetimi, Meclis Üyesi Deniz Yıldız siyasi parti temsilcileri de katıldılar. STK-Siyaset erbabının yanı sıra iş dünyasındanda da cenazeye yoğun bir katılım vardı.

 

Cenazenin defin işlemlerinin ardından Küçükköyde ikamet eden ve Beykoz'daki cenazeye katılan Hoç-Fed Bşk Yrd. Osman Arslanın amcası Seyfettin Arslan'nın ölüm haberinin gelmesi üzerine Hoç-Fed başkan ve yönetimi taziyelerini sunarak Beykozdan ayrıldılar.

 

AVRUPA YAKASINDA OLDUĞU GİBİ ANADOLU YAKASINA DERNEK PLAZALARINI HOÇVANLILAR DİKECEK...

 

Esenyurta Hoç-Fed milyonluk mülkiyet ve merkeze sahipken, o bölgede bulunan Hoçvan Derneklerinin kendilerine ait plazaları var. Aynı proje İstanbul Anadolu Yakasına da geliyor.  Diğer etkinliklere katılmak üzere Beykozdan ayrılan Hoç-Fed Başkanı Latif Yılmaz, Hoçvan Dernekler Federasyonu için Beykoz Kavacıkta, düğün-cenaze, taziyelere cevap verecek  bir merkez arayışında olduklarını tüm Ardahanlıları temsil eden bir yapı arayışında olduklarını ifade ederek, bu anlamda  İstanbul Anadolu Yakasındaki Hoçvan Dernekleriyle görüşmelerin sürdüğünü ifade ettiler... 

 

Panig Kurucu Başkan Kemal Demir ve Mevcut Başkan Memet Yıldız mülkiyet edinme anlamında Güven Yıldız Başkanlığında bir komisyon kurduklarını çalışmalara başladıklarını ifade ederlerken, Hoç-Fed başkanı Yılmaz ise yer alma, mülkiyet anlamında Panig Derneğinin girişimi çok önemli. İnşallah önümüzdeki yıl kendimize ait mekanlarıızda hemşerilerimizi en iyi şekilde karşılayacak alt yapıya kavuşuruz dediler.. 

 

DEMİR AİLESİ  CNZ FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...


 

ETİKETLER : HEMŞERİLERİMİZİ SON YOLCULUKLARINDA BİNLER UĞURLADILAR...
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA