ÇİFTÇİ ALİ AKKUŞ IĞDIR’DA İLK KEZ BEYAZ KARPUZ YETİŞTİRDİ

Tohumları saklayarak seneye de ekeceğini belirten çiftçi Ali Akkuş, İl Tarım Müdürü Özkan Yolcu’ya verdiği bilgilerden ve ziyaretinden ötürü teşekkür etti
Bu haber 2017-09-29 18:28:26 eklenmiş ve 858 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır merkeze Bağlı Çakırtaş (Amarat) Köyünde çiftçilik yapan Ali Akkuş Iğdır’da ilk kez beyaz karpuz yetiştiriciliğini gerçekleştirdi. Iğdır İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu çiftçiyi tarlasında ziyaret ederek beyaz karpuzun tadına baktı.

Iğdır Şeker Pancarı bölge şefliğinden emekli olduktan sonra köyünde çiftçilik yapan Ali Akkuş, bu yıl tarlasında beyaz karpuz yetiştirdi. Karpuzun tadı kırmızısından daha güzel ve farklı bir damak tadı veriyor.  

İl Tarım Müdürü Yolcu “Şeker Hastaları Rahatlıkla Tüketebilirler”

Çiftçiyi ziyaret eden İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Yolcu, Şeker hastalarının rahat yiyebilecekleri bir karpuz türü olan beyaz karpuzun faydalarını şöyle sıraladı:

“Karpuz kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı oluyor. Beyaz karpuzun, bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta-karoten içeriyor. İçerdiği yüksek potasyumun da kalp fonksiyonlarının ve kan basıncını düzenler. Çok iyi bir idrar söktürücü olan karpuz, vücuttaki atık maddeleri, bağırsakları ve kanı temizler. Kalbi koruyucu etkisi de vardır. Soğuk algınlığına iyi gelir ve cinsel gücü arttırır. Vücuda zindelik, serinlik ve ferahlık verir. Böbrekleri çalıştırarak böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kemik gelişimini de destekler.” Dedi.

Tohumları saklayarak seneye de ekeceğini belirten çiftçi Ali Akkuş, İl Tarım Müdürü Özkan Yolcu’ya verdiği bilgilerden ve ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

İl Müdürü Yolcu ise, “Her zaman çiftçimizin yanındayız. Yakında köylerimizde çiftçimizi bir çok konuda bilgilendirmek için toplantılar düzenleyeceğiz.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA