KURDİSTAN, REFERANDUMDA SON DK. GELİŞMELŞERİ...

Kürdistanda Bağımsızlık Referandumu yaklaştıkça, ABD, AB, TR, İran gibi devletler nasıl engelleriz moduna girerken, Kürdistan ve Mezopotamya’da yaşayan Arap, Türkmen ve diğer halklar ise Suriye ve Irak’ın da Kürdistan olduğunu bu uyduruk yapılarda da referandum yapılarak Kürdistana bağlanmaları gerektiği yönünde görüş belirtmeye başladılar.
Bu haber 2017-09-19 10:16:14 eklenmiş ve 656 kez görüntülenmiştir.

KURDİSTAN, REFERANDUMDA SON DK. GELİŞMELŞERİ...

 

Kürdistanda Bağımsızlık Referandumu yaklaştıkça, ABD, AB, TR, İran gibi devletler nasıl engelleriz moduna girerken, Kürdistan ve Mezopotamya’da yaşayan Arap, Türkmen  ve diğer halklar ise Suriye ve Irak’ın da Kürdistan olduğunu bu uyduruk yapılarda da referandum yapılarak Kürdistana bağlanmaları gerektiği yönünde görüş belirtmeye başladılar.

 

AB temsilcileri peşpeşe referandumun iptali açıklamaları yaparken, Kerkük İl Meclisi’nden Bağdat’a ret kararı,  Kürt Dostu Faslı Şair  ve aktivist Melike Mizan Fas’ta gözaltına alındı.

 

Büyük devletler neden Kürdistanın referandumundan bu kadar korkuyorlar. Çünkü bunlar 20 yüzyılın başında Kürtlere karşı insanlık suçu işlediler. Bu suçu işleyen firma ve aillerin yönettiği, abd, ingiltere ve frnasa daki soykırımcılar Kürtler devletleştiğinde… Hesap soracaklarını biliyorlar…

 

Kerkük İl Meclisi’nden Bağdat’a ret!

 

Kerkük İl Meclisi, Irak Parlamentosu'nun Vali Necmedin Kerim hakkında verdiği “görevden alma” kararını reddetti.

 

25 Eylül'de bağımsızlık referandumunun yapılması yönünde karar alan Kerkük'te, Vali Necmeddin Kerim Irak parlamentosundaki oylamanın ardından görevden alınmıştı.

 

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Irak Parlamentosu’nda alınan kararın yasal olmadığını belirterek, “Irak Başbakanı’nın Kerkük Valisi’ni atama ve azletme yetkisi yok. Karar yasadışıdır. Görevimizi yapmayı sürdürüyoruz” demişti.

 

KÜRT DOSTU FASLI ŞAİR GÖZ ALTINA ALINDI…

 

Sosyal medyada yayınladığı videoyla 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna desteğini açıklayan, Kürdistan’ın bağımsızlığını savunan Faslı Şair ve aktivist Melike Mizan gözaltına alındı.

 

Sosyal medyada yayınladığı videoyla Kürtlerin Irak’tan ayrılma çabalarına destek veren ve bağımsızlık talebinin haklı olduğunu savunan Melike Mizan, Fas’ın başkenti Rabat’ta gözaltına alındı.

 

Arapların Kürtlere yönelik ırkçı bir yaklaşım içerisinde olduğuna ve Kürdistan’ın bağımsızlık talebinin haklılığına dikkat çekmek için sosyal medyada yayınladığı video sonrası, Arap ülkelerine ve Araplara tehdit içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Mizan, sosyal medya hesabından Kürtler ve Kurdistan ile ilgili paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

 

 

Facebook hesabından paylaştığı bir mesajında, Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'yi 21. yüzyılın Mandela'sı ve bugüne kadar gördüğü en güçlü kişi olarak tanımlayan Faslı Şahir Mizan, tam bir Kürt ve Kurdistan dostu olarak biliniyor.

 

Filistin Fetih Hareketi'den Maliki'ye Kürdistan cevabı

 

Filistin Fetih Hareketi, Irak eski Başbakanı ve Dava Partisi lideri Nuri Malik’inin Kürdistan’ın kurulmasını ikinci İsrail olarak tanımlamasına tepki gösterdi.

 

Filistin Fetih Hareketi Yürütme Kurulu üyesi Teysir Halit, Maliki’nin Kürdistanla ilgili sözlerine tepki göstererek, Kürtlerin kendi topraklarında yaşadığını söyledi.

 

“Kürtler kendi topraklarında yaşıyorlar ve kimsenin toprağını işgal etmediler” diyen Halit, İsrail ve Kürdistan’ın birbirinden farklı olduğunu ve ikisini karşılaştırılmaması gerektiğini söyledi.

 

 

ETİKETLER : KURDİSTAN REFERANDUMDA SON DK. GELİŞMELŞERİ...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA