KUZEY KORE BOMBAYI PATLATTI, DOLAR TEPE TAKLA AŞAĞI GİTTİ...

KUZEY KORE BOMBAYI PATLATTI, DOLAR TEPE TAKLA AŞAĞI GİTTİ...
Bu haber 2017-09-05 06:47:06 eklenmiş ve 1013 kez görüntülenmiştir.

KUZEY KORE BOMBAYI PATLATTI, DOLAR TEPE TAKLA AŞAĞI GİTTİ...

 

Kuzey Kore’nin denediği hidrojen bombasının ardından birdiğerini yoketme üzerine kurulan küresel- Kapitalist sistem hızla çöküşe geçmeye başladı. Yüzyıldan fazladır, sahte –suni şekilde şişirilen dolar balonu bu bombayla patladığı gibi Küresel kapital tüm piyasalar-borsalar tepe-takla aşağı gitmeye başladılar...

 

Kuzey Kore "hidrojen bombası" denedi (Yapay deprem yarattı)

Dünya

Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalararası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını başarıyla denediğini duyurdu. Yapılan test 5,7 büyüklüğünde bir yapay deprem oluşturdu.

Kuzey Kore, yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediğini duyurdu.

Yonhap haber ajansının Kuzey Kore basınına dayandırdığı habere göre Pyongyang yönetimi, bu yılki altıncı nükleer testi yaptığını açıkladı.

 

Kuzey Kore'nin açıklamasında, yeni geliştirilen kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasının denendiği kaydedildi.

EMRİ KIM JONG-UN VERDİ

Kuzey Kore devlet televizyonu nükleer deneme emrinin Kim Jong-un tarafından verildiğini ve testin başarıyla tamamlandığını açıkladı. Deneme ülkenin nükleer silah programını tamamlamak için "anlamlı bir adım" olarak nitelendirildi.

 

Kuzey Kore'de Hamgyong kentindeki Punggye-ri nükleer deneme tesisi yakınlarında erken saatlerde şiddetli sarsıntı meydana gelmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, tesis yakınlarında "yapay deprem" kaydedildiği, bu nedenle Kuzey Kore'nin bu yılki altıncı nükleer denemesini gerçekleştirdiğinin tahmin edildiği belirtilmişti. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi yapay depremin büyüklüğünü 5,7 olarak açıklamıştı.

 

 

Kuzey Kore'nin Hidrojen Bombası Denemesi Dolara Değer Kaybettirdi

 KUZEY KORENİN BOMBASI DOLARI VURDU! HIZLA DÜŞÜYOR

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi en çok doları vurdu. Uluslararası piyasalarda değer kaybeden doların TL karşısındaki değeri de 3,42 seviyelerine kadar geriledi.

 

Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD'de ağustos tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından 3,4175'e kadar gerileyen Dolar/TL dengesi, yılın en düşük seviyesini gördü ve daha sonra 3,42'nin üzerinde dengelendi ve haftayı 3,4201'den tamamladı.

9 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

 

Yeni Şafak'ın haberine göre hafta sonu uluslararası piyasalardaki dalgalanmaya bağlı olarak bir miktar yükselse de dün yine 3,43'un altına geriledi. 7 Aralık 2016'dan bu yana en düşük seviyesine gerileyen Dolar/TL dengesinde bir miktar daha düşüş bekleniyor.

ALTIN FIRLATI

 

Altının ons fiyatı, Kuzey Kore'nin önceki gün yaptığı "hidrojen bombası" denemesi sonrasında dün son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Küresel piyasalarda risk iştahının azalması ve yatırımcıların "güvenli liman" arayışının etkisiyle yılın en yüksek seviyesi olan 1.339,64 doları gördü. Bu seviye aynı zamanda 27 Eylül 2016'dan beri gördüğü en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Altının onsu için 1.350 dolar seviyesini konuşmaya başlayan analistler, bu yatırım aracı için eylül ayında dalgalı bir seyir bekliyor.

PİYASALAR SALLANTIDA

 

 

Kuzey Kore'nin "hidrojen bombası" denemesinin ardından jeopolitik risklerin artmasıyla haftanın ilk işlem gününe belli başlı ülke borsaları haftaya düşüşle başladı. Japonya'da Nikkei 225 endeksi dün yüzde 0,93 değer kaybederken, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,19 düşüşle kapandı. Avrupa borsaları kayıpla açıldı. Kurban Bayramı tatili nedeniyle kapalı olan yurt içi piyasalarda ise işlemler bugün gergin bir yurt dışı gündemiyle yeniden başlayacak.

ETİKETLER : KUZEY KORE BOMBAYI PATLATTI DOLAR TEPE TAKLA AŞAĞI GİTTİ...
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA