KURBAN KENTİN ŞAMPİYONU ARDAHAN’LI KARADAYI OLDU...

Türkiyenin çeşitli bölgelerinden Beykoz’a getirilen Kurbanlık hayvanlar en güzeli hangisi yarışmasında Ardahanlı Karadayı 1. Oldu. Ödül olarak tam altın aldı. 20 bin tl'ye satıldı...
Bu haber 2017-08-29 07:47:17 eklenmiş ve 1467 kez görüntülenmiştir.

KURBAN KENTİN ŞAMPİYONU  ARDAHAN’LI KARADAYI  OLDU...

 

Türkiyenin çeşitli bölgelerinden Beykoz’a getirilen Kurbanlık hayvanlar en güzeli hangisi yarışmasında Ardahanlı Karadayı  1. Oldu. Ödül olarak tam altın aldı. 20 bin tl'ye satıldı...

 

Şampiyon belirlenirken de Beykoz Kurbankent'te yer alan 3 bin 300 büyükbaş hayvan arasından seçilen 10 kurbanlık podyuma çıktı. Birinciliği Ardahan'dan gelen "Karadayı" kazandı.

 

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen "4'üncü Geleneksel Kurbankent Güzellik Yarışması" ile kurbanlıklar podyuma çıktı. Kurbankent'te yer alan 150 çadırda 3 bin 300 büyükbaş hayvan arasından tek tek seçilen 10 kurbanlık 4'üncü Geleneksel Kurbankent Güzellik Yarışması'nda podyuma çıkarak en güzel olmak için yarıştı.

 

Puanlar 1 ile 5 arasında verildi

 

Yarışmanın jüri üyeliğini Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Kerim Ayan, Beykoz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ekinci ve Beykoz Belediyesi Veteriner Hekimi Turgut Özdemir yaptı. Jüri üyeleri sağlık, bakım, temizlik, boy, canlı ağırlık, besilik et randımanı ve anatomik fiziksel değerlendirme kriterlerini esas alarak her kurbanlık için 1 ile 5 puan arası puan verdi.

 

Birinciye tam altın

 

Anons edildikten sonra podyuma çıkan kurbanlıkları oylayan jüri adına dereceye girenleri Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk açıkladı. Üçüncülüğü 4 numarada yarışan "Canpolat" ve 6 numarada yarışan "Bulut" isimli kurbanlıklar paylaştı. İkinciliği 8 numaradaki "Civanın Oğlu" alırken birinciliği, yarışmaya 9 numarayla katılan ve Ardahan'dan gelen "Karadayı" kazandı. 960 kilo canlı ağırlığa sahip olan montofon cinsi kurbanlık jüriden açık ara puan alarak birinciliği kazandı. Birinci seçilen kurbanın sahibine tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın verildi. Birinci olan Karadayı'nın altınını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek taktı.

 

Pazarın en güzeli, yarışma sonunda satıldı

 

Güzellik yarışması ayrıca bir pazarlığa da sahne oldu. Yarışmayı birinci bitiren Karadayı'ya talip olan vatandaşlar yapılan pazarlık sonunda 20 bin liraya güzellik yarışmasının birincisini satın aldı. Karadayı'yı Ardahan'dan İstanbul'a getiren İlter Altıntaş da gururlu olduğunu söyledi. Altıntaş jüri üyelerine ve belediye başkanına teşekkür etti.

 

 

Yarışmaya ev sahipliği yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kurban satıcılarına ve kurbanlıklara bir jest yapmak için "Kurbankent Güzellik Yarışması" düzenlediklerini söyledi. Yarışma sonunda vatandaşlar birinci olan Karadayı'ya yoğun ilgi gösterdi.

 

BEYKOZ KURBAN KENT FOTO GALERİ...

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, şapka ve açık hava

ETİKETLER : KURBAN KENTİN ŞAMPİYONU ARDAHAN’LI KARADAYI OLDU...
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA