ŞAMPİYON TALİSCA 15 BİN 500 LİRAYA SATILDI...

Karsın Digor ilçesinden Kars Merkezde ki hayvan Pazarına getirilen Talisca isimli şampiyon lakaplı boğa 15.500 TL’ye satıldı.
Bu haber 2017-08-18 08:33:40 eklenmiş ve 1054 kez görüntülenmiştir.

ŞAMPİYON TALİSCA 15 BİN 500 LİRAYA SATILDI...

 

Karsın Digor ilçesinden Kars Merkezde ki hayvan Pazarına getirilen Talisca isimli şampiyon lakaplı boğa 15.500 TL’ye satıldı.  Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar pazarlara çıkmaya başladı. Bu çıkış beraberinde hayvan pazarlarında, kurban satış yerlerinde büyük bir heyecan ve renklilik getirmeye başladı. Kıran kırana pazarlıklar yapılıyor.

 

CANLI ET FİYATI 15-17 TLARASI

 

Şampiyon Talisca’nın satışından anladığımız kadarıyla canlı olarak etin kilosu bu yıl 15-17   tl arası olacak. Vatandaşlar bu gerçeği baz alarak Kurban almalılar. Fırsatçılara izin verilmemelidir...

 

Basından Talisca Haberi:

 

Hayvan pazarının kralı olarak adlandırılan yaklaşık bir tonluk "Talisca", 15 bin 500 liraya satıldı.Kars'ın Digor ilçesinden hayvan pazarına getirilen ve pazarın kralı olarak adlandırılan yaklaşık bir tonluk "Talisca" isimli boğa 15 bin 500 liraya satıldı.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde hayvanlarını kamyonlara yükleyip, il merkezindeki hayvan pazarına getiren besiciler, kurbanlıklarını satabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.

 

Türkiye'nin farklı yerlerinden Kars'ta bulunan hayvan pazarına gelen bazı alıcılar, Kurban Bayramı öncesinden kurbanlıklarını alıp memleketlerine götürmek istiyor.

 

Batı illerine kurbanlık götüren bazı kişiler ise sıkı pazarlıklar sonucu aldıkları hayvanları kamyon veya tırlara yükleyip kontrolden geçirdikten sonra yola koyuluyor.

 

 

Yaklaşık bir tonluk boğayı almak için 48 saat uğraşmış

 

Hayvan pazarında bazen besici ile müşteri arasından ilginç anlar ve pazarlıklar da yaşanıyor. Digor ilçesinden getirilen ve pazarın kralı olarak adlandırılan yaklaşık bir tonluk "Talisca" isimli boğa da sahibi Behçet Çiçek tarafından sıkı pazarlık sonucu Güven Alioğlu'a satıldı.

 

Kars'ta kasap dükkanı işleten Güven Alioğlu yaklaşık 48 saatlik bekleyişin ardından besici Behçet Çiçek'i ikna ederek Talisca'yı satın aldı.

 

Alioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu tosun 950 kilo geldi ve 15 bin 500'e satın aldım. Bu boğa Digor ilçesinden pazara geldi, bunu almak için dün saat 15.00'ten beri bekliyorum, yaklaşık 48 saat uğraştım, adama yalvardım ve aldım. Meydanın kralı bu, biz 'Talisca' diyoruz. Çok güzel eti var." dedi.

 

 

"Talisca" adlı boğayı satın alan Alioğlu, kesilmek üzere kamyona yükleyerek işletmesine götürdü.

ETİKETLER : ŞAMPİYON TALİSCA 15 BİN 500 LİRAYA SATILDI KARS-DİGOR KURBANLIK HAYVANLAR...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA