İŞ-İT SALDIRISININ ARDINDAN MUSUL...

İŞ -İT ve TERÖR ORDULARININ SALDIRILARININ ARDINDAN MUSULUN DURUMU, BÖLGE DEVLETLERİ VE BÖLGE HALKLARININ GELECEKLERİ NE OLACAK...
Bu haber 2017-08-11 09:12:53 eklenmiş ve 809 kez görüntülenmiştir.

İŞ-İT SALDIRSININ ARDINDAN MUSUL...

 

İŞ -İT  ve TERÖR ORDULARININ SALDIRILARININ ARDINDAN MUSULUN DURUMU, BÖLGE DEVLETLERİ VE BÖLGE HALKLARININ GELECEKLERİ NE OLACAK...

 

Kürdistanın Kadim kentlerinden Musul’u önce Lozan antlaşmasıyla Kürtler bir daha bir araya gelmesin, tekrardan Osmanlı gibi güçlü bir devlet ortaya çıkmasın  diye Osmanlıdan kopardılar. Ardından Saddam soykırımcısının önünü açarak Kürt nüfusu göçe, soykırıma tabi tuttular. Ve diktatörlerin ardından terör örgütlerini Kürdistana döşeyerek şehileri yok ettiler.

 

Katil firmalar halklara bu soykırımı yaparken hep kurtarıcı rolunde oldukları gibi, Türkiye’de kazanılan kurtuluş savaşını da tersine çevirerek 100 yıl boyunca bu toprakların işgale, soykırıma...  açık hale gelmesini sağlayan TC nin kurucu ihanetçi kadrosu da yüzyıldır hala da kurtarıcı modunda bölge halklarına kanular zoruyla yedirilmeye devam ediyor. Musulun Ortadoğunun, Kürdistanın soykırım, yıkım, Türkiyenin dört bir yandan kuşatma altına alınması... senaryolarına açık hale gelmesini sağlayan TC’yikuran ihanetçi kadro yargılanmadıkça, Lozanın hükümleri ortadan kaldırılmadıkça, Türkiye- İran-Irak-Suriye arasına döşenen sahte suni sınırlar kaldırılmadıkça...

--- Katil Firmalar ve işgal kuvettleri

--- Katil firmaların işgal, soykırım planlarına hizmet eden bölge devletlerini yöneten kadrolar hep kurtarıcı modunda olmaya devam edecekler. Halklar kurtarıldıkça da Musul’da olduğu gibi şehirleri de kendileri de tarihten silinmeye devam edeceklerdir...

 

Yüzyıldan fazladır yaşanan bu yıkım soykırımda bölge halklarının sorması gereken tek bir soru var: Türkiye ve İran devletleri bu sahte suni sınırları kaldırmak için neden harekete geçmiyorlar, neden ırk-mezhep üstü yendien bir siyasal yapılanmaya gitmiyorlar... TC’nin son 15-20 yılı hariç tutarsak, açıktırki İran ve TC rejimleri politikalarıyla katil firmaların ve onların güdümündeki siyonist-haçlı güçlerinin (İsrail, ABD, NAT, AB...), içerdek,i işbirlikçilerinin, ihanet ordularının bu küresel katil firmalara çalıştığı gün gibi ortadır. İşin özü bölge halkları, devletleri kendilerini satan soykırıma çeken devlet-yönetim vb. aygıtları görmezse çözmezse bu soykırım ve yıkımlar şidetlenerek sürecektir... Bu yıkım soykırımların durdurulmasının anahtarı İran ve Türkiyedir, İran ve Türkiye’nin anhatarları kimin elindedir...

 

Bu sorulara sağlıklı  cevap verilmedikçe bu coğrafyada hiçbir halkın ve develtin geleceğinin olmayacağını herkesin görmesi gerekmektedir.

 

MUSUL HARABEYE DÖNDÜ...

 Otomatik alternatif metin yok.

İŞ-İT’in ardından Musul’dan geriye ne kaldı?

 

Musul'u IŞİD'in elinden almak için verilen acımasız savaşın ardından Irak'ın kuzeyindeki Musul kenti harabeyi dönmüş durumda. Binlerce kişi öldü, hayatta kalanlar ise ülkenin dört bir yanına dağıldı. ABD'nin hava saldırılarıyla destek verdiği Irak güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar ne kadar yıkıma yol açtı ve bundan sonra ne olacak?

 

Musul savaşı dokuz ay süren çatışmaların ardından sonlansa da Musul halkı büyük bir insani felaketle karşı karşıya.

 

Ölü sayısına yönelik tahminler binlerden on binlere kadar geniş bir aralıkta gezinirken Denizli'nin nüfusu kadar, bir milyondan fazla kişi Ekim ayında başlayan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

 

Bazı mahalleler tamamen yıkılmış durumda ve enkaz altında çıkarılmayı bekleyen cesetler var. Kentin sokakları patlamamış mühimmatlar, mayınlar ve bubi tuzakları ile dolu.

 

Binalardaki hasar, Musul, Temmuz 2017

 

Uydu analizleri kentteki binlerce binanın ve 100 kilometreden fazla yolun ağır hasar aldığını veya yok olduğunu gösteriyor.

 

Musul haritası

 

BM'nin ilk uydu analizi 10 binden fazla binanın ciddi bir şekilde hasar aldığını veya tamamen yıkıldığını gösterse de gerçek hasarın daha büyük olduğu düşünülüyor.

 

Binaların uydu görüntülerinde gözükmeyen bina katları da dikkate alındığında, BM son hesaplamasında hasar alan binaların sayısının ilk tahminlerinden 3 kat fazla, 32 bin civarında olduğunu tahmin ediyor.

BM'nin Irak'taki insani koordinatörü Lise Grande, etkilenen bölgelerin normale dönmesinin yıllar süreceğini söylüyor.

 

 

Grande, kenti yeniden inşa etmek ve sivillerin evlerine dönmesini sağlamak "aşırı derece zor" olacak ve yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak.

ETİKETLER : İŞ-İT SALDIRSININ ARDINDAN MUSUL...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA