TURİZM-HİZMET GIDA SEKTÖRÜNDE SARIYERE EN BÜYÜK KATKI HEMŞERİLERİMİZDEN GELDİ...

Sarıyer İlçesinde de Turizm, Hizmet, Gıda, Restaurant ve eğlence sektöründe en büyük yatırım, en büyük katkı hemşerilerimizden gelmeye başladı. Yaptıkları yatırımlarla yüzlerce insana iş-istihdam, ülke ekonomisine de büyük bir katma değer kattılar...
Bu haber 2017-07-31 07:09:30 eklenmiş ve 1014 kez görüntülenmiştir.

TURİZM-HİZMET GIDA SEKTÖRÜNDE SARIYERE EN BÜYÜK KATKI HEMŞERİLERİMİZDEN GELDİ...

 

İstanbul genelinde olduğu gibi 2000’li  Yıllardan Sonra  Sarıyer İlçesinde de Turizm, Hizmet, Gıda, Restaurant ve eğlence sektöründe en büyük yatırım, en büyük katkı hemşerilerimizden gelmeye başladı. Yaptıkları yatırımlarla yüzlerce insana iş-istihdam, ülke ekonomisine de büyük bir katma değer kattılar...

 

Saffet Balıkçılıkla Türkiye’nin en önemli su ürünlleri dağıtım firması olan, STK alanına da yaptığı büyük katkılarıyla öne çıkan Saffet Balıkçılık Firmasının merkezi Sarıyerde olduğu gibi bir çok firmamızın çıkış merkezi de Sarıyer.

 

Yarım yüzyıla yakındır MC ROYAL GIDA-TURİZM  LTD. ŞTİ FİRMA’ASIYLA gıda, restaurant, hizmet sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Ailesinden Mehmet Yıldız, Adil Yıldız’ın sahipleri oldukları MC Royal Firması gıda alanında sunduğu yemeklerle, ünlü mamulleriyle, doğal gıda konsepti, ürünleri, ev yemekleriyle herkesimin taktir ettiği, örnek gösterdiği en önemli kurumsal firmalarımızdan biri. Firma, Elmaskum Plajı, Elmaskum Tesisleriyle de Turizm alanında da Sarıyerde öne çıkan firmalar arasında yer almaktadır.

 

Sarıyer Çıkışlı Özcan ve Özkan Mavzer kardeeşlerin Ataşehirde ve Sancaktepede hayata geçirdikleri et ve et ürünleri dağıtım firması, Nefis Et-Nefis Gıda,

 

Ataşehir gökdelenleri arasında yükselen Gıda Devi Site Et ve Nebioğlu Döner’in Kurucusu Bülent Mavzer uzun yıllar önce Sarıyerde aynı meslekte faailyet gösteren uzmanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, et başta olmak üzere adeta gıda doktorları olmalarıyla  günümüzün gıda devleri arasına girdiler.

 

Turizm Hizmet Sektöründe 2017 yılında Sarıyere giriş yapan  Altın Kum Tesileriyle Balıkçı İlyas Usta İse inanılmaz bir başarı ve yükselişle İstanbulun her yerinden insanların aktığı, tercih ettiği  kaliteli bir hizmet öne çıkmaya başladılar.

     

Uzun yıllardır Sarıyer’de Aquaris Restaurantla Şaban Şit, Bursa İskender -Yonca Kebapla Atakan Yıldız adeta Sarıyer’in simgeleri olurken, Sarıyer Maden Sırtlarında da Boğaz manzaralı İSKENDEROĞLU CAFE-RESTAURANT ‘la Şevket Yıldız,

Yıldız Marketle Siyami Yıldız gıda turizm hizmet sektöründe Sarıyere önemli katma değer katan hemşerilerimiz arasına girdiler.

 

SİVİL TOPLUM ve SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ (STK-STÖ) SARIYER’DE BAYRAMOĞLU DERNBEĞİYLE  BÜYÜMEYE BAŞLADI...

 

Sarıyer’de STK-STÖ, Siyaset dendiğinde akla ilk gelen hemşerilerimizden biri Ekrem Tekçe, Tekçe Sarıyer CHP Meclis Üyesi olduğu gibi Hoç-Fed, Ardafed gibi federasyonlarda yönetici, delege yk üyesi ve Lehimli Derneği Kurucu-Onursal başkanı. Bölgemiz adına malesef İstanbulun tüm ilçelerinde olduğu derneklerimizin öne çıkardığı bir tek üst düzey  yönetici, bşk yrd. yok. İşte Sarıyerde bu boşluğu Tekçe Kapatıyor ve Hemşerilerimizin sorunlarının çözüldüğü yegane adres kendisi. Tekçe Yeşim Kebap Salonuyla da uzun yıllardır gıda-hizmet  sektöründe faaliyet gösteriyor. Sarıyer’de Bayramoğlu Derneğinin açılması, STK alanında ki büyük boşluğu kapatmaya başladı.

 

Bayramoğlu  Dönerin kökü  Ardahan Bayramoğlu(Qora)  Köyü. Bayramoğlu Döner gibi Büyük bir firmayı Türkiye’ye hediye eden Bayramoğlu Köyü’nün  Derneğinin  Merkezini

Sarıyer’e taşıyarak STK alanında büyük bir boşluğu doldurmaya başladı. Artık Sarıyer’de 24 saat açık hemşerilerimizin birbiriyle buluştukları harika bir mekanları, harika bir dernek merkezleri  var.

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu gibi Serhat Bölgesinin en ciddi STK’sı ve Federasyonunun da üyesi olan Bayramoğlu Derneğinin Başkanı Devriş Arslan aynı zamanda Turizm-Hizmet sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren başarılı bir iş adamı. Arslan ve hemşerilerimizden Adem Yıldız’ın işlettikleri Limanda Balık Restaurant günümüzde Sarıyer bölgesinin en güzel restaurantlarından biri.

 

Arslan sadece iş alanında değil STK alanında da örnek bir başkan. Başkanlığa geldiğinden beri STK alanına en büyük katkıyı yapan başkanlar arasında yer alarak hızla yükselmeye başladı.  Hoç-Fed Futbol turnuvasında Sarıyer ulusal stadyumuna Ardahan-Hoçvan bayrağı dikilirken Bayramoğlu Derneği Fubol takımı şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oldu.

 

Stk –İş Dünyası alanında Hoç-Fed kurucusu, bir dönem başkanlık yapan, Mucuc Derneği kurucu başkanı... Eşi Türkan Yılmaz’la Bölge STK’larının önde gelen en önemli temsilcisi, Dörtel Döner’in işletmecilerinden Güven Yılmaz’ı sanırım tanımayan yok. Ve yine Yılmaz gibi, toplumumuzun önde gelen kanaat önderlerinden gıda sektöründe faaliyet gösteren Bahattin Kılıç’ta Sarıyer’in  en eski yerleşimcilerinden.

 

Yine hemşerilerimizin birbiriyle buluştuğu, Sarıyer Merkezde yer alan Haydar Topçu’nun işlettiği Erenler Kıraathanesi ile Nejdet Atbaş’ın Büyükderede işlettiği Arı Restaurant da  Sarıyerin en eski mekanlarından biri. Sarıyerlilerin, hemşerilerimizin birbiriyle buluştuğu mekanların başında gelmektedirler...

 

 

ETİKETLER : TURİZM-HİZMET GIDA SEKTÖRÜNDE SARIYERE EN BÜYÜK KATKI HEMŞERİLERİMİZDEN GELDİ...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA