BEYKOZ HDP 2. OLAĞAN KONGRESİNİ MUTLU DÜĞÜN SALONUNDA YAPTI

Beykoz HDP İlçe Teşkilatı 2. Olağan Genel Kurullarını Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda yaptılar. Kongreye HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP İl Eşbaşkanı Esengül Demir, HDP Parti Meclisi Üyesi Salih Taşdemir, HDP Ataşehir İlçe Bşk,
Bu haber 2017-07-23 07:30:10 eklenmiş ve 1099 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ HDP 2. OLAĞAN KONGRESİNİ MUTLU DÜĞÜN SALONUNDA YAPTI

 

Beykoz HDP İlçe Teşkilatı 2. Olağan Genel Kurullarını Paşabahçe Mutlu Düğün Salonunda yaptılar.

 

Kongreye HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP İl Eşbaşkanı Esengül Demir, HDP Parti Meclisi Üyesi Salih Taşdemir, HDP Ataşehir İlçe Bşk, HDP 1. Bölge Sözcüsü Cihan Yavuz, Üsküdar Çekmeköy Yöneticileri, Doğu Medya’dan Yusuf Yasin Sit, Panig Dernek Başkanı Memet Yıldız, bazı Kars, Ardahan Dernekleri, Ağustos hareketi temsilcileri ve Beykoz HDP üyelerinden yoğun bir katılım oldu.

 

PM üyesi Taşdemir açılış konuşması yaparken Milletvekil Kaya ise partililere hitap eden bir konuşma yaptı.

 Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Kongrede Divan başkanlığına HDP Parti Meclisi Üyesi Salih Taşdemir, divan üyeliklerine Meryem Karakurt, Derya Gökçe, Nebahat Kaşka seçildiler.  Divan Seçiminin ardından kongre  başladı. Genel kurulda yeni  yönetim ve diğer maddeler oy birliği ile kabul edildiler.

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

Yeni Yönetime partide uzun yıllardır kesintisiz hizmet veren Burahan Ateş, Şakir Demir, Gökhan Demir, Nebahata Kaşka gibi isimler yeniden seçilirken, Beykoz İlçe Başkanlığına Şevket Çiftçioğlu, Eş Başkanlığa ise Aysel Vural seçildiler.

 

Beykoz HDP Asil YK Üyeleri:

 

Şevket Çiftçioğlu, Aysel Vural, Burhan Ateş, Nebahat Kaşka, Gökhan Demir, Erdem Cantepe, Songül Kaya, Cengiz Yıldız, Sait Şahin, Nesim Sevgi, Kurbani Sural.

 

Beykoz HDP Yedek  YK Üyeleri:

Şakir Demir, Zeki Avşar, Zemirhan Oğul, Ali Gülçiçek, Bilal Durgun, Veysi Deniz

 

İl Delegeleri ise aşağıdaki ismlerden oluştu:

Aysel Vural, Burhan Ateş, Şevket Çiftçioğlu, Nebat Kaşka, Herdem Demir.

 

NÜKLEER SİLAHLARINDA KULLANILACAĞI BİR SAVAŞ TEHDİDİ İLE KUŞATILMIŞ BULUNMAKTAYIZ...

 

Kongre ve Yeni Yönetim üzerine Beykoz’un en eski emektarlarından İzzetin Yaman ve Şakir Demir, Atilla Şair, İlkin Yıldız, Davut Demir  gibi Beykoz’un önde gelen parti temsilcilerine gündemi kısaca özetlemelerini sorduk:

 

Beykoz Temsilcileri, “Parti Pm Üyesi Taşdemir ve Vekil Kaya’nın da belirttiği gibi adı konulmamış merkez üssünün Kürdistan olduğu bir 3. Dünya Savaşı yaşanmaktadır.

 

Türkiye’de adalet, hak, hukuk demokrasi ancak HDP çatısı altında gerçekleşecektir. HDP Parti olarak tüm Türkiye’yi kapsayacak bir değişim dönüşüm içine girmeye başladı. HDP birilerinin değil adından da anlaşıdığı gibi, bütün halkların partisi olacaktır, Türkiye’de muhalefet açığı HDP ile kapanacağı gibi, Türkiye’nin en güçlü iktidar adayı yine HDP’dir.

 

Yerel,  küresel tüm aktörler akbabalar gibi coğrafyamıza sinmişler, Kürdistan boydan boya işgal altında. Bölge devletlerinin bir kürt-kürdistan politikası yok. Küresel aktörler ise alan hakimiyeti için büyük bir savaşa tutuşmuşlardır.

 

Bu terör-kaos ve karmaşa içinde dünyanın büyük devletlerinin, bölge devlet ve halkların birlikte çözüm üretmekten başka şansları yok. Sahte devletçikler, sahte suni sınırların olmadığı, kaldırıldığı tüm halkların birlikte yaşadığı... Kürtlerin merkezde olduğu yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç var. Küresel aktörler, emperyalistler, soykırımcı kapitalizmin bölgedeki oyun-işgalleri bu yönlü devam ederse nükleer silahlarında kullanılacağı bir savaş patlak verecektir. Bu anlamda hem dünyanın hemde Ortadoğunun geleceği büyük bir belirsizlik içindedir.

 

Bu kaos-terör, işgal-imhanın tek çözümü Küresel güçlerin Kürdistandan Çekilmesi, Bölge halklarının ve Devletlerinin ötekinin olmadığı, sahte suni sınırların olmadığı, Kürtlerle oynamanın son bulduğu, yeniden bir demokratik yapılanmaya gitmeleriyle mümkün dediler, bölge halkları ve devletleri bu can alıcı gerçekleri kavramazsa İran ve Türkiye de dahil bölgedeki tüm devletler katil kapitalin parçaladığı, kullandığı, soykırıma uğrattığı sömürgelere kantoncuklara dönüşeceklerdir, özetle yüzyıldan fazladır Kürtlere dayatılan oyunlar son bulmazssa, kürtler arasındaki sahte suni, sınırlar kaldırılamazsa;  ne bölgenin nede dünyanın geleceği olmayacaktır. Dünya bu gerilimi uzun bir süre daha kaldıramaz ve patlayacaktır...

 

Bü küresel terör ve işgal Kürtler arasındaki suni-sahte sınırları kaldırılmasını, halkların bir çatı altında buluşmasını  engelledikçe Türkiye ve İran Suriye ve Irak’a dönüşeceklerdir. Burada filizlenen terörizm iş-it, aş-it şekilleriyle önce ön asyaya, ardından asyaya yayılarak yarım yada 1 yüzyıl içinde Rusya’yı da tarihten silecektir. Bu anlamda Kürtler ve Kürdistan sorunu dünyanın var olma sorunudur. İnsanlık ABD, Nato vb. güçleri ele geçiren soykırımcı firmaları doğru temelde okuyup bunları yargılayacak bir boyuta geçmedikçe Dünyanın büyük bir yıkımla düşmesini hiç kimse engelleyemeyecektir. Akabinde milyarlarca yıl içinde oluşan insanla bir üst aşamaya geçen canlı yaşam büyük bir belirsizlik içinde yok olmayla karşı karşıya kalacaktır dediler... 

 

HDP KONGRE FOTO GALERİ...

 

 

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ HDP 2. OLAĞAN KONGRESİNİ MUTLU DÜĞÜN SALONUNDA YAPTI
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA