BEYKOZUN GİDİCİLERİ AYNI KAREDE...

Beykoz’da yerel yönetim sivil toplum alanını, stkları, özellikle dernekleri aktör olarak öne çıkarmadan ziyade sürekli piyon olarak kullanabileceği etkinliklerle deyim yerindeyse hep çürütmeye çalıştı. Toplumu pazarlamaya meyilli insanları bularak dernekleri kullanmaya baktı.
Bu haber 2017-06-26 11:13:57 eklenmiş ve 1121 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZUN GİDİCİLERİ AYNI KAREDE...

 

İyi ve güzel yanlarıyla mübarek bir ramazan ayını daha geride bıraktık. İstanbul ve ülke genelinde Belediyelerin kurdukları Ramazan etkinlik alanlarında binlerce insan birbiriyle buluştu. Beykoz’da ise Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alan her akşam doldu taştı. Her akşam değişik semtlerde ve mahallerde belediye iftarlar verdi.

 

Beykoz’da Ardahan Derneği dışında ki dernek kendi imkanlarıyla verdiği iftardan başka dernekler merkezde iftar vermezken, diğer İstanbulun birçok semtinde belediyelerin etkinlik alanlarında il dernekleri belediyelerin sunduğu alt yapı ile iftar verdiler. Mükemmel organizasyonlara imza attılar. Binleri birbiriyle buluşturdular. Bunlardan Sultangazi Ardahanlılar, Eyüp Karslılar Derneği gibi bazı derneklerimizin haberlerini yaparak  kamuoyuna taşımıştık.

 

Ama Beykoz’da yerel yönetim sivil toplum alanını, stkları, özellikle dernekleri aktör olarak öne çıkarmadan ziyade sürekli piyon olarak kullanabileceği etkinliklerle deyim yerindeyse hep çürütmeye çalıştı. Toplumu pazarlamaya meyilli insanları bularak dernekleri kullanmaya baktı. Beykoz’da sivil topluma karşı geliştirilen bu oyunları ise Doğu Medya olarak biz sürekli kamuoyuna taşımaya çalıştık. Bu anlamda Beykoz yerel yönetimi en çok Doğu Medya yayınlarının sahibi Yusuf Yasin Sit’in başkanlığı döneminde Beykoz Ardahanlılar  derneğine ve Doğu Medya’ya karşı dış kamuoyunun algılamayacağı amansız bir ambargo geliştirerek hem Ardahan Dernekçiliğini, hemde Doğu Medya’yı bitirme oyunları içine girdi. Bu oyunlar bizi bitirmenin aksine daha da güçlendirdi. Çünkü Türkiye geneli artık halk güçlü stk’lar, özgür basın olmadıkça yolsuzluk-yoksuluk ve çeteciliğin kanser gibi yayıldığını ve ülkeyi yıkıma götürecek en büyük tehlike olmaya başladığını gördü. Bu gelişmenin en büyük öncülerinden biri her zaman Doğu Medya oldu. Ve bu anlamda giderek her bölgeden en çok sahip çıkılan medya Doğu Medya oldu.

 

Beykoz’da dönen oyunlar, bütün  olumsuzluklar üst-üste yığılında cılız bir bayramlaşma olarak karşımıza çıktığı gibi,  İlçede bölünmüş bir Ak Parti yapılanmasının yanı sıra referandum sürecinde de tüm Beykozluların şahit olduğu gibi kullanabilecekleri stk-dernek başkan ve yöneticilerini kullanarak dernekler adına evet pankartları astıracak kada geri bir düzeye düşüp kamuoyunda deşifre oldular.

 

BU KARE GİDİCİ...

 

Sivil toplum, STK alanı başta olmak üzere ak parti içi de dahil olmak üzere muhalif kesimlere tahamülsüzlük,  dünün birçok baldırı çıplağının korkunç servetlere ulaşma iddiaları, yolsuzluk-yoksulluk  iddiaları ki öyle iddialar varki insan yazmaya utanıyor... Beykoz’da hiç gündemden düşmedi. Bu iddialar başta olmak üzere gelişen durumlar Beykoz genelinde giderek gerilimi artırdı. Belediye başkan yardımcılarının istifalarına kadar  giden  bir süreci başlattı. Bu anlamda Beykoz’da yerel yönetimde önde olanların birçoğu belki 2019 seçimlerine varmadan görevden alaınabilirler. Beykoz genelinde halkatn gelişen tepkiyi de göz önüne aldığımızda, bir daha da Beykoz’da öne çıkma seçilme şanslarının olmadığını şimdiden söyleyebiliriz...

 

ETİKETLER : BEYKOZ'UN GİDİCİLERİ AYNI KAREDE...
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA