İŞ ADAMI SÜT’TEN BÖLGEYE BÜYÜK YATIRIM...

Tekstil ve gıda alanlarında bölgemizin önde gelen İş adamlarından Raif Süt bölgede önemli , büyük ve stratejik yatırımlara yöneldi.
Bu haber 2017-06-05 14:54:29 eklenmiş ve 1100 kez görüntülenmiştir.

İŞ ADAMI SÜT’TEN BÖLGEYE  BÜYÜK YATIRIM...

 

Tekstil ve gıda alanlarında bölgemizin önde gelen İş adamlarından Raif Süt bölgede önemli , büyük ve stratejik yatırımlara yöneldi.

 

80’lı yıllarda İstanbula yerleşen, 1994 yılında Kurduğu Ragi Tekstil Firmasıyla Avrupa ülkelerine önemli markaların ürünlerini imal edererek ihraç eden, yıllık cirosu milyonları aşan bir ihracaata imza atan, yüzlerce insana iş ve istihdam alanı sağlayan iş adamlarımızdan Raif Süt 2007 yılından beri bölgemize sesiz sedasız önemli yatırımlarla yönelmeye başlayan bir iş adamı.

 

Süt, 2007-08 yıllarından itibaren 300 dönümlük arazi satın alarak İstanbul’daki yatırımlardan, sektörlerden bölgede tarım ve hayvancılık sektörünede ki  yatırımlara yöneldi. Bölgede tarım ve hayvancılık alanında yatırımlara girişen Süt ilk önce aldığı arazilerde tarım ürünleri ekmeye, üretmeye başladı.

 

300 dönümlük araziyi 1000 dönüme çıkarmayı hedefleyen  Süt, tarım ürünlerinin yanı sıra et ve süt  ürünleri alanında da önemli yatırımlara karar verdi. 1-2 yıl içinde et ve süt ürünleri alanında ki yatırımları tamalayarak öncelikle Türkiye iç piyasasına ardından ihrcaat işine girme kararı aldı. Bir başka deyişle yatırımlarını batıdan doğuya kaydırdı. Önemli kararlarla önemli yatırımlara girişmeye başladı.  

 

SÜT, TARIM ve HAYVANCILIK ALANINDA BÖLGEMİZ ÇÖPLÜĞE ÇEVRİLİYOR...

 

Süt, yılda en en az 4-5 kez bölgeye gidiyor. Bu gidişin en önemli iki nedeni yatırım yaptığı bölgede arge çalışmaları ve adeta bölgeye, doğduğu topraklara aşık bir iş adamı olması.

Süt, bölgede her ayın, her mevsimin kendine has harika güzellikleri, özellikleri var. Yaz aylarında kardelenlerle gelen beyazla buluışan bir yeşillik, ardından her tarıfın yemyeşile ve maviye dönüştüğü bir renk cümbüşü, güz aylarında altın sarısına doğru kayan bir renk denizi, kış ayalarında ise eşssiz bir beyaz örtü her tarafı kaplarken adeta insanı büyülüyor, diyerek bu güzellikleri görmek içinde yılın değişik aylarında bölgeye gitmek gerekmektedir dedi.

 

Bu büyülemenin yanı sıra dünyada benzeri olmayan zengin bitki örtüsü, florası nedeniyle bölgede üretilen et süt , balın, yağın,  ürünler...  adeta insana sağlık aşılayan eşsiz ürünler, Allah bize büyük nimetler bahş etmiş ama değerini bilmiyoruz. Değerini bilmeyi bir kenara bırakalım hayal bile edemiyoruz.

 

Bölgemiz Tarım ve Hayvancılık Alanında Çöplüğe Dönüştürülüyor...

 

Bölgede özellikle Kars’ta tarım ve hayvancılık alanında yatırıma yönelirken araştırma yaptık. Korkunç bazı gerçeklerle karşılaştık. Bölge ile ilgi alakası olmayan değişik bölgelerden birçok insan, yine bölge ile ilgi alakası olmayan feni ahırdan diğer yatırımlarla, bölge ile, bölge gerçekleri ile ilgi alakası olmayan sırf devleti çarpmak için birsürü sahte yatırımatanık olduk.

 

Yüzlerce  ahır vb. bina  tesbit ettik. % 99’u boş, %99’u sırf devleti çarpmak için kurulan bölge iklimi, bölge tarımı ve hayvancılığı ile ilgi alakası olmayan bir sürü yapı... Hem ülke ekonomisine, hem bölge ekonomisne inanılmaz büyük darbelerin vurulduğunu gözlemledik. Yatırımlar yapılırken ne siyaset, ne stk’lar nede bu konudaki yetkili kurumların uzman, bilir kişilerle, bilimsel bir çalışmanın yanından geçmediklerini hemen görebiliyorsunuz...

 

Buna kısaca örnek verecek olursak büyük çoğunluğu beton ve demirden yapılan yüksekliği 14 metre,  uzunluğu 25-30 metreyi bulan kalın beton duvarlarla örülmüş, incecik çatılarla kaplanmış, ve büyük çoğunluğu demirden döşenmiş yüzlerce yapı ve hepsi boş. Ki bu yapılarda hayvancılık yapılsa dahi hayvancılık adeta mezera gömülüyor.

 

Kışın eksi 40 dereceleri aşan bir bölge gerçeğine tamamıyla ters tamamıyla çelişkili bir yapılanma ve bu yapılanmanın ana çıkış kayanğı devleti çarpma... Her halde dünyada başka bir ülkede böyle bir rezaletle karşılaşmanın örneği yoktur diye düşünüyorum. Bizm bölgeyi Adana, Çukurova, Antalya yada Çanakkale ile, buraların iklimi ile karıştıran, aynı gören bir zihniyet tarafından inşa edilmiş içi boş yüzlerce ahır görünce insanın içi parçalanıyor. 1-2 tane de hayvancılık üzerine yapı –yatırım tesbit ettik hakeza aynı durumda ve boş...

 

BÖLGEYE AŞIĞIM, BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİNİN DÜNYA ÇAPINDA MARKALARA DÖNÜŞMESİ GEREKMEKTEDİR...

 

Bölgeye yatırıma yönelmemizin ana sebebi ata deden bildiğimiz adeta genlerimize işleyen tarım ve hayvancılık sektörü sevdiğimiz bir sektöre girme. Beyaz petrol dediğim sütümüz boşa akıyor. Sahipsiz, markasız, beyaz petrol (süt) denizi üzerindeyiz. Bu hazinelerin ülkemize ve dünyaya sunulması lazım. Yanlış yatırımlarla, sahte yatırımlarla tarım ve hayvancılık telef ediliyor.

 

Tarım ve hayvancılık’ın kaderini değiştirerek bu alanında örnek yatırımlarla, örnek alt yapılarla ortaya çıkarak tamamıyla doğal olan ürünleri üretme, dünya çapında markalara çevirme, herşeyden önemlisi bölgemize yatırım, iş-istihdam alanı açma, göçü tersine çevirme... Kısacası bölgeye yatırım, bölgeye hizmete aşık birisiyim ve ancak böyle mutlu olabiliyorum.

 

Bitki örtüsü, bitki zenginliği, doğallık göz önüne alındığında markalaşma ve bilimsel yatırımlar  sıfır. Ana hedefimiz doğal et-süt ürünlerinin yanı sıra arazi kapasitemizi de yükselterek tamıyla doğal yem, doğal gübre, doğal besi ile hayvancılık sektörüne yeni birkonsept getireceğiz. Ürettiğimiz, yetiştirdiğimiz herşey tamamıyla doğal olacak. Bölge coğrafyasının doğal olmayan şeylerle kirletilmesinin ve düşürülmesinin önüne geçmek sadece benim değil herkesin duyarlı olması gereken bir konu. Çünkü bölgenin geleceği bu gerçekte yatmaktadır.

 

Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarda devletten herhangi bir şey talep etmedik. İlerde alt yapı çalışmalarına girişirken kurumlarla irtibatımız muhakak olacak, devlet destek olsa da olmasa da özel sektör olarak yatırımlarımızı yapacağız. Ve rüyalarımızı süsleyen bölgemizi doğduğumuz  toprakları seven tüm iş adamlarını bölgede yatırma davet edeceğiz, 2019-20  yılına kadar da alt yapı çalışmalrımızı bitirmeyi önümüze hedef olarak koyduk...

 

RAİF SÜT KİMDİR...

1972 Ardahan Doğumlu olan Süt, 83 yılında İstanbula geldi. Bu yıllarda bir taraftan lise eğitimine devam ederken diğer yandan çalışma hayatı içine girdi. Giderek tekstil alanında yetkinleşmeye ve uzmanlaşmaya başladı.

 

1994 Yılında ihrcaat alanında Türkiye’nin önemli firmalarından Ragi Tekstil’i kurdu. Firma kısa bir zaman zarfında konfeksiyon ve hazır giyim alanında büyük bir büyüme yakaldı. İhracaat ağırlıklı üretime geçti. Yüzlerce insanı istihdam etdi. Yabancı önemli birçok  markanın ürünlerini ürereten  Ragi tekstil ihracaat ağırlıklı iş yapan  bir firma olarak öne çıkmaya başladı. 

ETİKETLER : İŞ ADAMI SÜT’TEN BÖLGEYE BÜYÜK YATIRIM...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA