ATATÜRKE HAKARETE DAVA AÇILIYORDA HALKA YAPILAN HAKARETE KİM DAVA AÇACAK...

ATATÜRKE HAKARETE DAVA AÇILIYORDA HALKA YAPILAN HAKARET İÇİN KİME DAVA AÇILACAK...
Bu haber 2017-05-10 20:27:00 eklenmiş ve 1237 kez görüntülenmiştir.

ATATÜRKE HAKARETE DAVA AÇILIYORDA HALKA YAPILAN HAKARETE  KİM DAVA AÇACAK...

 

TC Osmanlı yıkıldıktan sonra kurulan katışıksız bir diktatörlük. Irkçılık,  faşizm, din düşmanlığı, yüzyıl boyunca vatandaşı harcayan, siyasi, ekonomik, kültürel hertür soykırımı yapan bir rejim. Faili meçhulleri, insan hakları ihlali sayılmayacak kadar çok.

 

Rejmin halka attığı darbeler ciltlerle dolu kitaplara sığmaz. Bu darbelerin en büyüklerinden biride 5 milyon km²  toprak kayb eden Osmanlıdan geriye 783.562 km² karelik Türkiye kaldı. Cumhuriyeti kuranlar o kadar büyük bir ihanet içine girdilerki bu toprakların en önemli vilayetleri olan Musul, Kerkük,  Bağdat ve Şam’ı bilerek emperyalistlere bıraktılar. Bugün yaşadığımız büyük sorunların temelini o zaman sahte kurtarıcılar ve sahte zaferlerle attılar...

 

Sahte bir kurtuluş zaferi, sahte bir zafer olan lozan antlaşması hezimetini büyük bir başarı diye yutturdular.

 

Bütün bunlarla yetinmediler. Atatürkü putlaştırıp heykelini nerdeyse evlerin tuvaletlerine kadar yaydılar. Yaymakla da kalmadılar, resmen çocuklarımızın beyniyle oynadılar yüzyıla yakındır Türkiye halklarının, vatandaşının beynini kitlediler. Dünya tarihinde görülmemeiş bir psikolojik saldırı geliştirdiler:

 

Attatürk sizi kurtardı. O olmazsa siz bir hiçsiniz, sizi kurtardı cennet gibi bir vatan verdi vb.  gibi saçma insan haysiyet onuruna yakışmayan düşüncelerle bir-iki nesli zehirlediler. Beyinlerini kitlediler.

 

Yani birileri atatürke tapabilir, tanrısı, peygamberi, büyüğü sayabilir... İnsanlar yaşayış ve düşüncelerinde özgürdürler; isterseler Hintliler gibi ineğe de tapabilirler ama yüzyıldır atatürk vb. Totemleri, putları... hemde kanunlar zoruyla bu ülkeye dayatanlar insanlık suçu işlemektedirler. Milyonlarca vatandaşa küfreder gibi hakaret etmektedirler. Yüzyıldır işlenen bu suçun cezasını kimden soracağımızı bilmezken, insanlığın uzaya açıldığı bir zaman diliminde atatürkle ilgili görüşlerini söyleyen insanlara hala dava açılıyor, gözaltı kararı çıkıyor, rütük ceza kesiyor.

 

TV Net programında görüşlerini dile getiren , Hasan Akar ve Süleyman Yeşilyurt hakkında dava ve gözaltı kararı, insan haklarına fikir özgürlüğüne vurulan büyük bir darbedir.  Bu darbe sadece bu insanlara değil aynı zamanda ak partiye vurulan bir darbedir.

 

Yüzyıl boyunca Sultan Abulhamide, önde gelen Türk –Kürt alim ve ulemaya küfür hakaret hertür çamur ve pislik ders kitaplarına kadar girdi. Hayvanca değerlerimize saldırıldı. Alkışlandı. Ama dünya emperyalizminin kurtarıcı diye önümüze sürdükleri sahte kurtarıcıları, sahte zaferleri sorgulamak,  fikir belirtmek suç oluyor... Adam yanlış birşey söylüyorsa tarihçiler oturur belgelerle bir programda tatrtışırlar...

 

Bir siyasi, akım yada stk’nın çıkıp yüzyıldır Türkiye halkarının, vatandaşının zekasıyla, kişiliğiyle dalga geçen bu rejime dava açması, şuna buna hakaret diye yutturulmaya çalışılan fikir ve ifade özgürlüğüne darbe vuran bu tür kanunların derhal  kaldırılması lazım. Bu kanunların zamanı geçti, çürüdükleri içinde çıkardıkları koku mide bulandırıyor...

 

 Hintliler ineğe tapıyor, inkalar totemlerine, biri atalarına, bizde de  atatürküne, atakürdüne tapanlar çıkabilir, doğal haklarıdır... İnanç kişisel alandır. Ama hiç kimsenin kendi putunu ve totemini topluma vatandaşa dayatma hakkı, vatandaşın aklı, zekasıyla dalga geçme, hakaret etme hakkı  yoktur. Yüzyıldır bu halka yapılan hakaret ve zülmün hesabını kimden soracağız...?

 

 

Atatürke hakaret vb. kanunların altında yatan temel gerçek halkın fikir ve ifade özgürlüğüne darbe vurma, ilerleyen zaman diliminde de bir terör devleti olarak bölgenin kalbine kazık gibi çakılan siyonist israili, cetvelle çizilen suni-shte sınırlarla kuşatılan ırak, suriye vb toprak parçalarının Türkiyenin birer vilayeti oldukları gerçeğini unutturmaya, bu yönlü görüş belirtenlere  ceza kesmeye, vatandaşı esir almaya yönelik planlardır. Bu tür kanunlar bölgemizi soykırım arenasına çeviren küresel katil firmaların, örgütlerinin, hala tc devleti üzerinde büyük bir etkilerinin olduğunun da kanıtıdır. Bu tür kanunlar kaldırılıp tarihin çöp sepetine acilen atılmalıdır...

 

 

ETİKETLER : ATATÜRKE HAKARETE DAVA AÇILIYORDA HALKA YAPILAN HAKARET İÇİN KİME DAVA AÇILACAK...
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA