Iğdır HDP'den Açlık Grevleri İçin Kitlesel Basın Açıklaması

Halkların Demokrasi Partisi Iğdır İl Örgütü cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için kitlesel bir basın açıklaması düzenledi
Bu haber 2017-04-10 19:31:20 eklenmiş ve 1820 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Halkların Demokrasi Partisi Iğdır İl Örgütü cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Hasan Safa’dan sonra HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman söz alarak kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

Basın açıklamasını okuyan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Safa; “Bugün burada toplanmamızın amacı bedenlerini ölüme yatıran siyasi tutsak arkadaşlarımızdır.

     Bugün hala 19 farklı cezaevinden 55’ inci güne giren 173 tutsağın başlatmış olduğu süresiz dönüşümsüz şekilde katılımlar devam etmektedir. Başta tecrit olmak üzere Kürt sorunu çözümsüz bırakan bütün politikalara ve cezaevindeki yaşanan ihlallere dikkat çeken açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir.

“Diyaloğun önü açılmalıdır”

    Değerli halkımız, 7 Haziran, Türkiye’nin demokrasi ve toplumsal barışı için Kürt siyaseti ve demokrasi güçlerinin sağlamış olduğu bir başarı kazanımıdır. Maalesef mevcut iktidar bunu hazmedemedi. Ortaya çıkan bu halkın iradesini, linç etmeye başladılar. Halkın iradesine: “Oy almışlar da ne değişecek kabul etmiyoruz” dediler. Hatta HDP’ye oy veren seçmene; beddua, hakaret, küfürler yaparak kendi gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar. En sonunda da yol ortakları olan methiyeler dizdikleri Fetullahçı Terör Örgütüyle pasta payı hesaplaşmalarından ortaya çıkan 15 Temmuz olayını çirkefliklerinin örtülmesi, özellikle de Türk kamuoyunu kandırmak için Türk-Kürt düşmanlığını yaratırcasına tekrar bir şekilde Kürt sorununu illegal göstermeye çalışarak, terörize etme çabalarıyla Eş Genel Başkanlarımız Sayın Selahattin Demirtaş ve Sayın Figen Yüksekdağ beraberinde toplam 12 Milletvekilimiz cezaevlerine atılmıştır. Aynı şekilde DBP Eş Genel başkanımız Sebahat TUNCEL, TJA sözcüsü Ayla AKAT ATA, 115 Belediyemizden birkaçı hariç, tamamı gasp edilmiş, belediye eş başkanlarının çoğu cezaevlerinde tutulmaktadır. Yine aynı şekilde bir yıla yakın 10 BİN siyasetçimiz gözaltına alınıp yarısından fazlası içeride tutulmaktadır. Ve böylece OHAL kılıfıyla parti diktatörlüklerini devletleştirmişlerdir. AKP yandaşı olmayan herkesi terörize gösterilmeye çalışılıyor. Devlet memuru ve adamı denilen bir gerçeklik kalmamıştır. Her memur ve çalışan; aynı zamanda AKP’nin birer çalışanı olmak zorunluluğu vardır. Yoksa işinden edilme ve açlık ile terbiye edilmektedir.

   Değerli halkımız, biz, buradan diyoruz ki ey AKP! Türkiye’nin şuanda içerde ve dışarıda geldiği duruma siz sorumlu değimlisiniz. Siz kendiniz fetullahçı terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunmadınız mı? ‘Ne istediniz de sizlere vermedik’ demediniz mi? Türkiye’yi size parsel parsel verdik diyerek kendinizi ortaya koymadınız mı? O zaman çıkın Türkiye halklarının huzuruna yaptığınız yolsuzlukların hesabını verin, kendinizi öyle kurtarın diyoruz. Yoksa Kürt halkının iradesini yok sayarak imha etmeye çalışarak bir yere varılamayacaktır. Kürt halkı ve demokrasi güçleri bu irade ve temsili yeti yılarca bedeller ödeyerek kazanmıştır. Ne olursa hiçbir zaman bu irade, asla yenilmeyecektir. Halkın bu iradesini kavramayan iktidarlar tarihin çöp sepetlerinde yerlerini almışlardır.

   Onun için biz diyoruz ki AKP sırf yolsuzluklarının üzerini örtmek için Türkiye’de kavgalı, ayrıştırıcı, bölücü, ötekileştirici politikalarından vazgeçsinler. Cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonuçlarından daha fazla tahribat oluşmaması için başta Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılarak barış, müzakere ve diyaloğun önü açılmalıdır.” Dedi.

Milletvekili Adıyaman “Tüm halkımızı ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz”

Son olarak söz alan HDP Iğdır Milletevkili Av. Mehmet Emin Adıyaman ise şunaları söyledi; “Bilindiği gibi Türkiye cezaevlerinde Süresiz ve dönüşümüz açlık grevi devam etmektedir. 55 gündür devam eden süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri kritik noktalara gelmiştir. Geçmiş grevlerin verdiği deneyimlere bakınca 50’li günlerden sonra can kayıplarının olabileceğini bize göstermektedir. Gelinen aşamada tamda böyle kritik bir süreci yaşıyoruz. Biz hükümetten cezaevlerinde ölümlerin yaşanmaması için cezaevindeki siyasi tutsaklarının hayatını kaybetmememsi ve insan haklarına aykırı muamelelere uğramamaları için hukuk içinde hareket etmesini istiyoruz.  55 gününe giren açlık grevi eylemi riskli sınıra çoktan ulaşmış durumda. Söz konusu olan insan hayatı ve sağlığı. Mahpusların sağlığı ve güvenliği ile ilgili kamuoyu tedirgin olduğu halde Adalet Bakanlığı tarafından henüz hiçbir açıklama yapılmamış olması kaygılarımızı arttırıyor. Açlık grevini başlatan siyasi cezaevi tutsaklarının talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini devam ettirmeye kararlı olduklarını dile getiriyor. Adalet Bakanlığının, mahpusların temsilcileri ile diyaloğa geçmesi ve sorunların müzakere edilerek çözülebilmesini bekliyoruz. Her an ölümlerin yaşanabileceği açlık grevleri konusunda tüm halkımızı ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. ”

Basın açıklamasına HDP ve DBP Iğdır  il örgütleri, DBP MYK üyesi Semra Demir, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, DBP Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, Belediye ve il genel meclis üyeleriyle, partililer ve Halk iştirak etti.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA