ARDAHAN'DA VATANDAŞ SÜT FİRMALARINDAN ŞİKAYETÇİ...

Ardahan'dan İbrahim Yıldız adlı vatandaş 3 yıl önce bir süt firmasının kendisine 8 bin TL verdiğini buna mukabil firmaya 7 ton süt verebildiğini söyleyen Yıldız, firmanın kendisine 17.500 liralık birde icra davası açtığını iddia etdi.
Bu haber 2017-03-31 12:00:34 eklenmiş ve 1519 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN'DA VATANDAŞ SÜT FİRMALARINDAN ŞİKAYETÇİ...

 

Ardahan'dan İbrahim Yıldız adlı vatandaş 3 yıl önce süt firmasının  kendisine 8 bin TL verdiğini buna mukabil firmaya 7 ton süt verebildiğini söyleyen Yıldız, firmanın kendisine 17.500 liralık birde icra davası açtığını iddia etdi.

 

Sütün kilosu litresi 1300 tl den hesaplansa 7 ton süt 9.100, 1500 tlden hesaplansa 10.500 tl eder. İddialar doğruysa Süt firmalarının parası altını geçmiş...

 

Ardahan’da ticaret matamatik kurallarını alt üst etmişe benziyor. Firmaların 1000 lirasının vatandaşın 3-4 bin lirasını geçtiği gibi, birçok firmanın sütü 800-900 krş aldığı, 10 ton süte mukabil vatandaşa 1000 yada 2000 tl peşinat verdiği, bazı firmaların eksik gramaj, köylüyü kandırma, hırsızlık gibi yollara başvurdukaları da gelen bilgiler arasında. 

 

Yıldız’ın süt firmaları hakkındaki iddiaları doğruysa bu firmalara tazminat davası açması hakkı doğduğu gibi Tarım ve hayvancılık bakanına, Ak Partiye de dava açması da gerekecek. İktidar doğuda hayvancılığı, tarımı şaha kaldırdığını her seferinde haykırıyor. Ama yıl 2017 Ardahanda sütün litresi 800-900 krş... Süte litre başına 1500 lira değer biçen Kaşkar gibi firmaların ise baskı altına alındığı, adeta halkla temaslarının kesilmesi yönünde de sistematik bir baskının olduğu ise bir gerçek. 

 

Vatandaşın iddiasını aynen aşağıya alıyoruz...

 

“x Firmasının sahipleri köylüleri kandırıp açık senet imzalatmaktadır. 3 sene önce süt karşılığı 8 bin tl aldım 7 ton süt vere bildim bu gün icraya vermiş 17500 tl olarak bu açıkça tefecilik ve cinnet geçirtmeye yol açmaktadır.

 

 Allah a revamı devletimiz bu Konya el atmalıdır bu tefecilikler sömürüler nereye kadar sürecek bu insanlar daha ne kadar ezilecek birilerinin bir dur demeleri gerekmiyormu lüten buna bi açıklama bekliyorum”...

 

 İbrahim Yıldız-Ardahan

ETİKETLER : Alibey et-süt ürünleri Ardahan
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA