15 Temmuz Şehitlerinden Ömer Halis Demir Iğdır'da Okullarda Yaşatılıyor

Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesi Kacerdoğanşalı Şehit Er Bülent Aras ilkokulu duvarına 15 Temmuz Şehitlerinden Ömer Halisdemir’in resmi çizildi
Bu haber 2017-03-28 14:59:56 eklenmiş ve 932 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesi Kacerdoğanşalı Şehit Er Bülent Aras ilkokulu  duvarına 15 Temmuz Şehitlerinden Ömer Halisdemir’in resmi çizildi.

                 Kacardoğanşalı köyü Şehit Er Bülent Aras ilkokul müdürü Emrah Aydın ve  Görsel sanatlar öğretmeni  İbrahim Gündem , okul duvarlarına, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir ‘in resmini yaptılar.

                 Okul Müdürü Emrah Aydın, Ömer Halisdemir 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini kahramanlığı sayesinde değiştirmiştir.Okulumuza  Şehidimiz Ömer Halisdemir'in portresini çizerek onu ve diğer şehitlerimizi  her daim kalbimizde öğrencilerimizle birlikte yaşatacağız. Okulumuz orada var oldukça orada okuyacak  olan her öğrenci şehidini tanıyacak ve bu vatanın kolay elde edilmediğini bilecekdedi.

       Son zamanlarda içeriden ve dışarıdan ülkeye yapılan saldırılara milletin ''dur'' dediğini belirten Aydın, öğrencilerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Resmin öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Görsel sanatlar öğretmeni İbrahim Gündem, şunları kaydetti:

"Gençlere 15 Temmuz'un ne anlama geldiğini anlatmak ve unutturmamak için 15 Temmuz'u en iyi sembolize eden başta Ömer Halisdemir’i, duvarlara çizerek, ölümsüzleştirmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar büyük ilgi görüyor. Umarım gençler merak edip Ömer Halisdemir kim, niçin şehit oldu., ne yaptı, bunu kim şehit etti' diye araştırır. En azından gençlerin hafızalarında bir şeyler canlandırabilirsek, amacımıza ulaşmış olacağız."

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA