IĞDIR’DA SEL FELAKETİ ARDINDAN BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU...

IĞDIR’DA YAŞANAN SAĞANAK YAĞIŞ, ALT YAPI VE İHMAL NEDENİYLE FELEKATE DÖNÜŞTÜ, BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU...
Bu haber 2015-08-31 09:30:56 eklenmiş ve 965 kez görüntülenmiştir.

IĞDIR’DA YAŞANAN SAĞANAK YAĞIŞ, ALT YAPI VE İHMAL NEDENİYLE FELEKATE DÖNÜŞTÜ, BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU...

 

Iğdırda sel felaketinin ardından dere yataklarına yapılan evler yüzünden binlerce hayvan telef olurken toprak dökülerek, alt yapı mühendislik çalışmaları yapılmadan yapılan toprak yollarda tamamen çöktüler.  Zevzekliğin, geri kalmışlığın faturasını ödeyen ise neye uğradığını şaşıran vatandaş oldu. Bir sonraki felakete kadar ne derelere yapılan evler kaldırılacak, nede toprak yığıntılarıyla yol diye yutturulan şeyler bitecek, hurafeler din iman soslarıyla soslanıp bu felaketin göksel bir ceza olduğu...

 

Rant,  üçkağıtçılık, hırsızlık, yolsuzluk sonucu yoksulluk artarken, cehaletin, cahilliğin paçalardan akması sonucu da vatandaş perişan ediliyor. Artvin, Iğdır ülkenin her yerinde büyük kayıplar yaşanıyor... Vatandaş kendi kendini örgütlemeyi becermedikçe, devletten ordan burdan medet ummdukça da perişanlık yıkım kaderi olmaya devam edecektir...


 

IĞDIR’DA SEL FELAKETİ BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU...

 

 Iğdır'da Selden Binlerce Hayvan Telef Oldu

Iğdır genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, yağmurdan etkilenen yolların trafiğe açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

 

Tuzluca ilçesine bağlı Sarıabdal -Akdiz ile Göktaş- Uğurca grup köy yollarında büyük tahribatlar meydana gelirken, Göktaş’tan gelen dere üzerindeki 9,5 metrelik köprü ise yıkıldı. Köy yollarında oluşan göçük ve heyelanlara müdahale eden Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri, şiddetli yağan yağışlar sonucu kapanan grup köy yollarında yaptığı aralıksız çalışmalar sonucu menfez ve büzleri temizleyerek ulaşımın yeniden güvenli bir şekilde akışını sağladı.

 

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde etkili olan sağanağın ardından oluşan selde 7 ev yıkıldı, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu.

 

İlçeye bağlı Abbasgöl köyünde, dün öğleden sonra saat 16.30 sıralarında etkili olan sağanak nedeniyle köy ortasından geçen dere taştı. Sel nedeniyle dere yatağı üzerinde bulunan 7 ev ile 2 dükkânı yıkılırken, sel sularına kapılan çok sayıda küçükbaş hayvan ise telef oldu. Köy sakinleri, sele kapılan hayvanları kurtarmak için dere kenarına inerek, sulardan kurtarabildikleri hayvanlarını telef olmadan kesti.

 

 

Köy Muhtarı Reşit Çekim, yaklaşık 1 saat boyunca yağan yağmurun sele dönüşmesinin ardından köy içinden geçen derenin taştığını 3-4 bin küçükbaş hayvan da telef olduğunu söyledi. Sel bölgesine sadece jandarma geldiğini ve yetkililerin gelmemesinden dolayı dert yandı. Evi yıkılan ve hayvanı kaybolan köylüler zararlarının giderilmesini istediklerinin de belirten Muhtar Çekim, sel sularının çekilmesinin ardından hasar tespitinin yapılacağını belirtildi.

 

Serhat Gazeteler-Yerel Medya

 

Serhat İller –Son Dakika

 

 

ETİKETLER : IĞDIR’DA SEL FELAKETİ BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA