Yüksekova ve Cizre Katliamları Iğdır’da Protesto Edildi

HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, Saray basının Kürdistan’da yaşanan katliamlar karşısında 3 maymunu oynadığını belirtti
Bu haber 2015-08-28 16:39:44 eklenmiş ve 848 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır


Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesi ile Cizre’de yaşanan katliamlar Iğdır’da yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, Saray basının Kürdistan’da yaşanan katliamlar karşısında 3 maymunu oynadığını belirterek” Saray basını taraf medya ya da bir deyişle havuz medyası Kürdistan’da yaşayan bu katliamları görmezlikten gelmektedir. Adeta ağız birliği etmişçesine gözleri kör, kulakları sağır 3 maymunları oynayarak Kürdistan’da ve Türkiye’de gelişen katliamları görmemezlikten gelmektedir” dedi.

DBP, HDP Iğdır il örgütleri Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ile Cizre’de yaşanan katliamları gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile protesto etti.DBP Iğdır İl binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, Iğdır belediye Eş Başkanı Murat Yikit, Tuzluca Belediye eş başkanları Mehmet Gültekin, Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis eş başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

 

‘AKP iktidarı ve Sarayın darbesi ile sivil halka yönelik katliamlar gerçekleşiyor’

Burada kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman AKP İktidarı ve sarayın darbesi sonucu sivil halka yönelik katliamların gerçekleştirildiğine dikkat çekerek” Değerli arkadaşlar biliyorsunuz son 4 gündür Gever’de Şırnak’ta Cizre’de halkımıza yönelik AKP iktidarının ve sarayın darbesi sonucu sivil halkımıza yönelik bir katliam gerçekleştirilmektedir. Bu katliamlar ne yazık ki halen devam etmektedir. Son 2 günde Gever’de ve Cizre’de 7 yaşında ve 10 yaşında çocuklarımız katledildi. Mahallelerimiz, sokaklarımız ve esnaflarımızın dükkanları askeri kışlalardan, polis panzerlerinden atılan toplarla adeta İsrail’in Gazze’ye uyguladığı bir savaş konsepti uygulanmaktadır” dedi.

 

‘Kendi saltanatınızı sürdürtmek uğruna Kürt ve Türk annelerin gözyaşlarını akıtamazsınız’

Adıyaman saray diktatörlerinin saltanatını sürdürmesi için emekçi ve yoksul Kürt ve Türk annelerinin gözyaşlarını akıttığını belirterek” Gever halkımız Cizre halkımız Şırnak, Varto Silvan kısacası Kürdistan’ın neresinde olursa olsun halkımıza yönelik bu vahşi ve kirli savaşın karşısında duracağımızı ve halkımızın yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Biz buradan bu saray diktatörlerine sesleniyoruz bu kirli savaşı kendi saltanatınızı devam ettirmek uğruna emekçi, yoksul Kürt ve Türk annelerinin gözyaşlarını akıtarak devam ettiremezsiniz. Her ne kadar 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını sonucunu kabul etmezseniz de halkın ortaya çıkan demokratik ve meşru iradesini yok sayarak kendi diktatörlüğünüzü dayatırsanız buna karşı halkımız boyun eğmeyecek öz yönetimlerini ilan edecektir. Anadolu ve Mezopatamya’da yaşayan tüm halklar artık bu zulme son vermelidir. Bu barbar ve vahşi diktatörlük inanıyoruz ki halklarımızın demokratik barış istemlerine mahkum olacaktır.

 

‘Havuz medyası katliamlara karşı 3 maymunları oynuyor’

Adıyaman son olarak Saray basını bir diğer deyişle havuz medyasının gelişen katliam olaylarına karşı 3 maymunu oynadığına dikkat çekerek” Saray basını taraf medya ya da bir deyişle havuz medyası Kürdistan’da yaşayan bu katliamları görmezlikten gelmektedir. Adeta ağız birliği etmişçesine gözleri kör, kulakları sağır 3 maymunları oynayarak Kürdistan’da ve Türkiye’de gelişen katliamları görmemezlikten gelmektedir. Siz basın mensuplarının bir kez daha vicdanınızın sesiyle basın etik ilkeleriyle ve çabalarınızla patron medyasını aşarak gerek sosyal medyada gerek imkanlarınız ölçüsünde ülkemizde yaşanan bu kanlı süreci kamuoyuna duyurmak gibi göreviniz vardır. Burada Iğdır halkı olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.
Basın açıklamasında sık sık Katil AKP, Katil Erdoğan sloganları atıldı.Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu. 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA