TÜRKİYE’NİN YENİ YÖNETİM BİÇİMİ : TERÖR-SOYKIRIM-KAOS

Türkiye’de yüzyıla yakındır halkların, vatandaşın, kültürlerin soykırımına dönüşen diktatör rejim kuruluşunda olduğu gibi soykırımcı karekterine yeniden dönmeye başladı. Yüzyıla yakındır Türkiye'de yönetilebilir bir sistem oturmadığı için ülke genelinde film yeniden başa sarıldı. Terör-kaos, diktatörlük, yeniden yönetim biçimi oldu...
Bu haber 2015-08-28 09:15:31 eklenmiş ve 962 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE’NİN YENİ YÖNETİM BİÇİMİ : TERÖR-SOYKIRIM-KAOS

 

Türkiye’de yüzyıla yakındır halkların, vatandaşın, kültürlerin soykırımına dönüşen diktatör rejim kuruluşunda olduğu gibi soykırımcı karekterine yeniden dönmeye başladı. Yüzyıla yakındır Türkiye'de yönetilebilir bir sistem oturmadığı için ülke genelinde film yeniden başa sarıldı. Terör-kaos, diktatörlük, yeniden yönetim biçimi oldu...

 

Ulusal ve uluslararası  işgal sermayesi ve güçleri son seçim sonuçlarını da sabote ederek AKP-PKK, CHP-MHP  eliyle kaos ve terörü iyice derinleştirdiler.  Siyaseti iyice itibarsızlaştırdılar. Türkiye halklarının Türkiye tarihinde bir ilki teşkil eden halkların 80 vekilini adeta çöpe atarak halkın iradesine karşı saldırıya geçtiler. Halkın iradesinin TBMM’ye taşınmaması için her tür senaryoyu uygulamaya geçtiler. 550 vekil bir hükümet kuramadı. Vekiller çöpe çevrildi. Siyasetin saygınlığı yerlebir edildi...

 

Seçimin yenilenmesiyle de bu tabloda bir değişiklik olmayacak. AKP’biraz daha gerileyecek. HDP oylarını artıracak tek parti olarak gözükürken, Türkiye’de bir anda patlayan terörün-kaosun temel nedenini halk AKP-PKK ikilisinin yerli-yabancı ayaklarıyla HDP’yi çökertmek, CHP ve MHP ile meclisi TBMM’yi devre dışı  bırakmak, Türkiyeyi düşürmek olarak okudu.  Halkın hala tam anlayamadığı ve çözemediği halkların ve ülkenin düşürülmesinde kullanılan birer proje partisi olan CHP-MHP ise Türkiye siyasi hayatında var olmaya devam edecekler.

 

Bir başka deyişle mevcut tablo olduğu gibi yeniden meclise yansıyacak. Sistemde bir değişiklik olmayacak. Türkiye-Kürdistan yine yerli yabancı-işgal sermayesinin, terör örgütlerinin oyuncağı olmaya devam edecektir.

 

Türkiye, yerinden yönetim, öz yönetim, özerklik, ABD-Almanya vb. ülkeler gibi eyalet sistemi yada benzeri bir sistem geliştirmezse zamanla iyice yönetilmez bir noktaya doğru hızla gidiyor. Yüzyıldır katil-kapitalın şamar oğlanına dönüşen TC ve Kürdistan Coğrafyası’nda devletinde siyasetinde örgütlerinde saygınlığı 2015 seçimlerinin ardından yerle bir oldu. Halkların gözünde hepsi kullanılan piyonlara dönüştü, saygınlık tamamen bitti.

 

İktidarı,  muhalefeti, siyaseti… ile kimsenin halkı, halkın iradesini takmadığı, herkesimin kendi dar çıkar ego ve ihtirası için herşeyi kurban ettiği net bir şekilde ortaya çıktı. Türkiye yerinden yönetim, öz yönetimi acilen hayata geçirmeli. Devleti işgalci konumundan çıkarıp teröre malzeme sunan, terör ve kaos üretmekten başka bir fonksiyonu olmayan mevcut TC sistemi acilen değişmelidir. HDP dışında mevcut partiler bu sistemi derinleştirmek dışında bir şey yapamadılar…

 

Şu anda halkın elinde güçlü bir silah var. Erken seçimde HDP’yi 1. Parti yaparak oynanan tüm oyunları bozmak mümkün. Türkiye’de hükümetin kurulmamasının ana nedeni halkların iradesinin meclise taşınmasını engellemek. Türkiyeyi yönetilmemez bir ülke konumuna çekerek Türkiye’nin bir eyaletine dönüşen Türkiyenin ekonomik anlamda gelişmesini sağlayan Irak Kürdistanını-Türkiye ile birlikte çökertme. Halkımız bu kadar politik mi-değil mi, ırk-ırkçı duygularını yenecek mi, yenmeyeceki mi, atılan yemleri yiyecek mi-yemeyecek mi… bunu seçimin  arifesinde göreceğiz…

 

 YÖNETEMEME SİSTEM KOMEDİSİ HER GÜN ASKER POLİS-SİVİL ONLARCA İNSANIMIZIN HAYATINA MAL OLUYOR. TÜRKİYEYİ YÜZYILDIR İŞGAL EDEN YERLİ YABANCI İ,ŞGAL SERMAYESİ ŞİŞİYOR, HALK VE ÜLKE ÇÖKÜYOR... 

 

Terör ve kaosla Suriye ve Irak örneğinde olduğu gibi toptan soykırım, türkiyenin parça parça edilmesi, türkiye ile birlikte kuzey ırakın da düşürülmesi... ana hedef haline getirildi..


Yaşananlar, Basından birkaç haber:

 

 

12 Yüksek Riskli İlçe ile Kanton Provası

 

Emniyet'e verilen raporlarda, Doğu ve Güneydoğu'daki 12 ilçenin 'yüksek risk' oluşturduğu uyarısı yapıldı. Raporda PKK'nın kanton bölgeler kurmaya çalıştığına dikkat çekildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunulan istihbarat raporlarında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 12 ilçenin 'yüksek risk' oluşturduğu uyarısı yapıldı. Raporda PKK'nın 'kurtarılmış bölgeler' oluşturmak için halka baskı yaptığı, bağımsız alanlar ve kanton bölgeler kurmaya çalıştığına dikkat çekildi.

 

SÖZDE BAĞIMSIZ ALANLAR VE KANTON BÖLGELER KURMAYA ÇALIŞILIYOR

 

İstihbarat birimleri, terör saldırıları ve çatışmaların arttığı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da 'sokağa çıkma yasağı'nın uygulandığı ilve ve bölgelerle ilgili rapor hazırladı. Çarpıcı tespitlere yer verilen raporda, terör örgütünün bölgede kontrol noktaları oluşturduğu, sözde bağımsız alanlar ve kanton bölgeler kurmaya çalıştığı belirtildi.

 

ŞEHİR MERKEZİNDE

 

Emniyet genel müdürlüğü'ne (EGM) sunulan raporda, '12 ilçenin yüksek risk' teşkil ettiği uyarısına yer verilerek, PKK'nın bu bölgelerde 'Halk ayaklanmaları-kurtarılmış bölgeler' oluşturmak için vatandaşa baskı uyguladığı, hendek kazıp patlayıcılar yerleştirip ve çatışarak güvenlik güçlerinin bu alanlara giriş ve denetimlerinin önüne geçmeye çalıştığı vurgulandı.

 

İŞTE O 12 İLÇE

 

Yüksekova, Cizre, Silopi, Çukurca, Nusaybin, Şemdinli, Eruh, Varto, Bulanık, Lice ve Kulp gibi terör örgütünün önem verdiği ilçelere, örgütün gençlik yapılanması YDH-G ile kırsaldan gelen silahlı milislerin yerleştiği, hücre evler oluşturulduğu, mühimmat ve cephanelik depolandığı kaydedildi. Örgütün şehir merkezlerine yerleşmesiyle birlikte çatışma alanlarını kırsaldan merkeze kaydırdıkları, sivil vatandaşları kalkan olarak kullanarak operasyonların, silahlı çatışmaların önüne geçmeye çalıştığı belirtildi.

 

ÖRGÜTÜN ELİNDE

 

'Sokağa çıkma yasağı'nın uygulandığı Silvan, Lice, Varto, Yüksekova gibi ilçelerde karanlığın çökmesiyle birlikte Terör örgütü militanlarının etkinliğinin arttığı, ve güvenlik güçlerine yönelik nereden geldiği beli olmayan saldırılar düzenlendiği, gece denetimlerinin sadece zırhlı araçlarla yapılabildiği, örgütün operasyonlar sırasında gece karanlığından faydalanarak kırsal alandan da destek sağladığı kaydedildi.

 

GECE YİNE AYNI SENARYO

 

Güvenlik birimlerince yapılan operasyonlarla hendeklerin kapatıldığı, tuzaklanmış patlayıcıların imha edildiği ancak karanlığın çökmesiyle birlikte örgüt militanlarının tekrar hendek kazdığı ve patlayıcılar yerleştirdiği de kaydedildi.

 

200 MİLİTAN VAR VE...

 

 

Bu ilçelerde, 200'e yakın silahlı militanın varlığının söz konusu olduğu, örgütün gençlik yapılanması YDH-G'nin de silahlı militanlarla birlikte hareket ettiği de öne sürülüyor. Örgütün dağ kadrosundaki silahlı militanlarının da gece karanlığında şehirlere sızdığı ve çatışmalara katıldığı belirtiliyor.

 

TÜRKİYE-DÜNYA SON DAKİKA

 

KÜRDİSTAN SON DAKİKA

 

Serhat Haberler-Yerel Medya

 

 

Serhat İller –Son Dakika

 

 

ETİKETLER : TÜRKİYE’NİN YENİ YÖNETİM BİÇİMİ : TERÖR-SOYKIRIM-KAOS
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA