Silopi’de HPG, Iğdır’da Devlet Hendek Kazıyor, Korhan Yolunu Kapattılar..!

Korhan yaylasında uzun süredir yaşayan köylülerden Ahmet Galitekin adlı yurttaş ise bulundukları yerde elektrik ve sularının olmadığını bu yetmezmiş gibi bir de yollarının kesildiğini belirterek” Köyümüzün yolu olmasına rağmen askeriye geldi yolumuzu tümüyle kapattı"
Bu haber 2015-08-22 19:29:05 eklenmiş ve 994 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat Akkuş-Iğdır

 

Iğdır’da Ağrı Dağının eteklerinde bulunan Korhan Yaylasının girişindeki asfalt yolun askerler tarafından PKK’lilerin eylemlerini önlemek amacıyla yolda kazdıkları hendekleri yurttaşlar kendi elleriyle dolduruyor.

Iğdır’da Ağrı Dağının eteklerinde bulunan Korhan Yaylasının girişindeki asfalt yolun askerler tarafından PKK’lilerin eylemlerini önlemek amacıyla yolda kazdıkları hendekleri yurttaşlar ve civarda yaşayan köylüler kendi elleriyle dolduruyor. Yaylaya yakın mesafede bulunan Suveren Jandarma Karakolu ise hendeklerin doldurulması için gelen kepçeye izin vermedi. HDP Milletvekilinin telefonla görüştüğü Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen  ise PKK’lilerin elinde kaçırdıkları 4 araç vardır. Bu araçların bombalı eylemde kullanılabileceği istihbaratı ellerinde oldukları için güvenlik amacıyla yolun kazıldığını belirtti. Yaylada kalan insanların ise zor şartlar altında hayvanlarını getirdiği gözlendi.Korhan yaylasında hendeklerin kapatılması için kazma kürek çalışmalar başlatıldı.

 

Zaten elektrik ve suyumuz yoktu. Şimdi de yollumuzu kapattılar’

 

Korhan yaylasında uzun süredir yaşayan köylülerden Ahmet Galitekin adlı yurttaş ise bulundukları yerde elektrik ve sularının olmadığını bu yetmezmiş gibi bir de yollarının kesildiğini belirterek” Köyümüzün yolu olmasına rağmen askeriye geldi yolumuzu tümüyle kapattı. Biz şuan için perişan durumdayız. Yaylada bulunan köyümüzde ne su vardı ne de elektrik vardı. Devlet şimdi de yolumuzu kapattı. Yaylada hayvanlarımız var susuz kalmışlar” dedi.

 

‘Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım hakkının engellenmesi ile sağlanamaz’

 

Yaşananlar hakkında Korhan Yaylası’nda açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ise Bir ülkede vatandaşın ulaşım hakkının engellenmesi ile güvenliğin sağlanılamayacağına dikkat çekerek” Burası Korhan Yaylası’na çıkan bir yoldu. Burada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığı yerdir. Bu 50 bin hayvanın tümünün suyu yurttaşlar tarafından su tankerleri bu yol kullanılarak karşılanıyor. Dünden beri bu yıl kazılmış. Sayın vali ile telefon görüşmesi yaptık. Güvenlik nedeniyle bu yolu kazdığını söyledi. Bu çok doğru bir yaklaşım değildir. Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi şeklinde sağlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaşa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle vatandaşı adeta bulunduğu köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik oluşur ne de barış oluşur” dedi.

 

‘Asker de polis de gerilla da bu halkın çocukları’

 

Adıyaman son olarak yaşamını yitiren asker, polis ve gerillaların bu halkın çocukları olduğunu belirterek” Korhan yaylasında bildiğiniz gibi kurmuş olduğumuz demokratik barış çadırında canlı kalkan nöbeti tutan arkadaşlarımız var. Biz ısrarla bu ülkede kardeşkanının dökülmemesi gerektiğini ve yine ısrarla bu ülkede yaşamını yitiren askrin, polisin ve gerillanın da kardeş olduğunu ve bu halkın çocukları olduğunu söylüyoruz. Ama AKP Hükümeti 7 Haziran seçimlerdeki yenilginin öcünü halkın yollarını keserek halktan intikam alıyor” dedi. 





Zaten elektrik ve suyumuz yoktu. Şimdi de yollumuzu kapattılar’


 

 
 
ETİKETLER : Silopi’de HPG Iğdır’da Devlet Hendek Kazıyor Korhan Yolunu Kapattılar...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA