KURDİSTAN'DA ÖZERKLİK İLANI AĞRI'YA KADAR ULAŞTI

Kurdistanda özerklik giderek yayılıyor. Özerklik serhat bölgesi Ağrı'ya da ulaştı. Ağrı'da, Demokratik Bölgeler Partisi'ninDoğubeyazıt İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, özerklik ilan ettiklerini öne sürerek, "Bundan sonra devletin Vali ve Kaymakamları değil, bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız" dedi.
Bu haber 2015-08-18 23:22:46 eklenmiş ve 1058 kez görüntülenmiştir.

Kurdistanda özerklik giderek yayılıyor. Özerklik serhat bölgesi Ağrı'ya da ulaştı.  Ağrı'da, Demokratik Bölgeler Partisi'ninDoğubeyazıt İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, özerklik ilan ettiklerini öne sürerek, "Bundan sonra devletin Vali ve Kaymakamları değil, bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız" dedi.

ÖZERKLİK AÇIKLAMASINI 3 GRUP BİRLİKTE YAPTI

Doğubeyaz İlçesi Yeni Mahallede bugün saat 17.00'de bir araya gelen DBPHDP, TUHAYD-DER yöneticileri adına DBP İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, açıklamada bulundu.

"İNSANLIĞIN ÖLDÜĞÜ NOKTAYI GÖSTERMEKTEDİR"

"Öz yönetimimizi ilan ediyoruz" diyen Kula, şunları söyledi:

"Tekrardan köyler boşaltılmakta, şehirler ablukaya alınmakta ve harabe haline getirilmektedir. En son Varto'nun durumu bunun açık ispatıdır. Cenazelere insanlık dışı işkenceler uygulanmakta, Varto'da yaşamını yitiren kadın gerillanın çıplak halde teşhir edilmesi insanlığın öldüğü noktayı göstermektedir. Valinin bu vahşeti yapanı değil de deşifre edeni suçlamasında bir başka utanç durumudur.

"KENDİ KENDİMİZİ YÖNETECEĞİMİZİ İLAN EDİYORUZ"

Bütün bu insanlık dışı uygulamaları yapanlar bunu devlet adına yapmaktadır. Böylesi bir devletle barışık olamayacağımız bilinmeli. Bu anlamda devleti reddetmemekle beraber devlet kurumlarını tanımayacağız, kendi kendimizi yöneteceğimizi ilan ediyoruz.

"HALK OLARAK ÖZ SAVUNMAMIZI YAPACAĞIZ"

Bundan sonra devletin vali ve kaymakamları değil bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız. Öz yönetimimize yönelik gelişecek her türlü saldırı karşısında halk olarak öz savumamızı yapacağız. Bu temelde öz yönetimimizi ilan ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gurup Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

 

Serhat Haberler-Yerel Medya

 

Serhat İller –Son Dakika

 

Kürdistan Son Dakika Haberler

 

 

TÜRKİYE-DÜNYA SON DAKİKA

 

 

KÜRDİSTAN SON DAKİKA

 

ETİKETLER : KURDİSTAN ÖZERKLİK AĞRI
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA