Iğdır’da Husumetli Aileler Barıştırıldı

Iğdır’ın Erhacı Köyünde ikamet eden Yıldırım ve Abay aileleri arasında yaşanan husumet barış ile noktalandı
Bu haber 2015-08-16 21:28:01 eklenmiş ve 830 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır’ın Erhacı Köyünde ikamet eden Yıldırım ve Abay aileleri arasında yaşanan husumet barış ile noktalandı.

Iğdır merkeze bağlı Erhacı Köyünde Abay ve Yıldırım aileleri arasında daha önce yaşanan kavga sonucu başlayan husumet DBP, HDP Iğdır il örgütlerinin araya girmesiyle barış ile noktalandı. Erhacı Köyü İlkokulu önünde kurulan yapılan barış törenine HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, DBP Iğdır İl eş başkanları Murat Yerlikaya, Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, DBP Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, kanat önderleri, Yıldırım ve Abay aileri büyükleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

‘Barışa vesile olan herkese teşekkür ediyoruz’

Barış töreninde konuşan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya burada yaşanan barışa vesile olan herkese teşekkür ettiğini belirterek” Yıllardır Kürt halkı üzerinde ölümler yaşanıyor. Bu ölümler bugünlerde de yaşanmaya devam ediliyor. Tek hedefleri Kürtleri yok etmektir. Bu süreçte Kürt halkı içerisinde yaşanan kavganın bir faydası ve anlamı yoktur. Bugün bu barışa vesile olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Kürtler arasında yaşanan bu husumet Kürtleri düşmanlarına karşı zayıflatıyor’

Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman Kürtler arasında yaşanan husumetlerin Kürtleri düşmanlarına karşı zayıflattığına dikkat çekerek” Bu aileler arası husumet sorunu Kürtler arasında yıllardır yaşanan sorundur. Bugün bu iki aile arasında yaşanan sorunun daha kötüleri de yaşandı. Tarihimize baktığımızda bunu çok iyi biliyoruz ki bu husumet sorunları Kürtler arasında yaşandıkça, kavga ettikçe bizler zayıf düşüyoruz. Birbirimize zarar veriyoruz. Durum böyle olunca da düşmanlarımız bu yönümüzden yararlanarak bizlerin üzerinden hüküm sürüyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yıldırım ve Abay aileleri el sıkışarak barıştı.Tören verilen barış yemeği ile son buldu.

 
HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman Kürtler arasında yaşanan husumetlerin Kürtleri düşmanlarına karşı zayıflattığına dikkat çekti



 

ETİKETLER : Iğdır’da Husumetli Aileler Barıştırıldı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA