Iğdır’da 15 Ağustos Kutlaması

Türkiye'nin dört bir yanında olduğu Iğdır'da da Türkiye halkları 15 Ağustos Harekatını, atılımını kutladılar. Özgürlüğün ve medeniyetin Kürtlerin verdiği mücadeleyle hem bölgede, hemde dünyada yeni bir çağ başlattığını dile getirdiler...
Bu haber 2015-08-16 21:25:15 eklenmiş ve 797 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

DBP,HDP Iğdır il örgütleri ile KJA bileşenleri öncülüğünde PKK’nin silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos atılımı müzikli şölen eşliğinde kutlandı.

PKK’nin silahlı mücadeleyi başlattığı 15 Ağustos atılımı Iğdır merkeze bağlı Medet Serhat Parkında düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlamaya DBP Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, DBP, HDP il yöneticileri, KJA bileşenlerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Kutlama demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başladı.

‘Seçimleri hazmedemeyen örümcek zihniyetler bizleri yok etmeye çalışıyorlar’

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Iğdır İl yöneticilerinden Vedat Yılmaz,7 Haziran seçimlerini hazmedemeyenlerin kendilerini yok etmeye çalıştıklarını belirterek” Bugün Kürtlerin üzerinde Kürtlerin üzerinde kölelik zincirinin kırıldığı gündür. Hepimiz biliyoruz 7 Haziran’da tüm Kürtler seni başkan yaptırmayacağız şiarıyla onursal bir mücadele vererek barajların yıkılmasını sağlamıştır. Bunu hazmedemeyen örümcek zihniyetler bizleri yok etmeye çalışıyorlar. Biz ne kadar barış diyorsak onlar savaş istiyorlar. Saltanatlık için saraylarda daha çok yaşamak için bu halkın 7 milyon oyunu hiçe sayıyorlar” dedi.

'Barışı savunduğumuz için mücadeleyi sürdürmekten korkmuyoruz’

Yılmaz son olarak kendilerinin bu mücadeleyi yürütmekten asla korkmayacaklarına dikkat çekerek”Biz aslen ve aslen savaş demeyeceğiz. Şuanda Kürdistan’ın birçok yerinde barış çadırı kurmuş durumdayız. Bunun için tüm halkların birlik olup bu sürece bu onurlu mücadeleye katkı sağlaması gerekmektedir. Korkunun ecele faydası yoktur. Çünkü biz barışı savunuyoruz. Biz barışı haykırıyoruz. Yaptığımız budur” dedi.

Kutlama yurttaşların müzik eşliğinde geç saatlere kadar halay çekmesiyle son buldu. 

ETİKETLER : Iğdır’da 15 Ağustos Kutlaması
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA