İSTANBUL’DA 10 BİNLER BARIŞ MİTİĞNGİNDE BULUŞTU.

İstanbul'da on binler barış mitinginde buluştu: On binler AKP’ye 'Sana savaş yaptırmayacağız' sloganını haykırdı. Barış Bloku’nun çağrısı üzerine İstanbul’da ‘Size savaş yaptırmayacağız’ diyenler Barış Mitingi’nde buluştular...
Bu haber 2015-08-09 19:15:28 eklenmiş ve 1048 kez görüntülenmiştir.

İSTANBUL’DA 10 BİNLER BARIŞ MİTİĞNGİNDE BULUŞTU.

 

İstanbul'da on binler barış mitinginde buluştu: On binler AKP’ye 'Sana savaş yaptırmayacağız' sloganını haykırdı. Barış Bloku’nun çağrısı üzerine İstanbul’da ‘Size savaş yaptırmayacağız’ diyenler Barış Mitingi’nde buluştular...

 

Barış Bloku’nun ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz’ sloganıyla çağrı yaptığı barış mitingi bugün İstanbul Bakırköy’de gerçekleşti. AKP’nin savaş politikalarına, asker ve gerilla ölümlerine, baskılara “artık yeter” diyerek barışı savunan binlerce kişi Bakırköy Halk pazarında buluştu.

 

Bakırköy Halk Pazarı'nda toplanan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen miting barış uğruna hayatını kaybedenler anısına durulan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

 

Barış Bloku adına ortak açıklamayı okuyan Barış Bloku Sözcüsü Gençay Gürsoy, sözlerine barış uğruna yaşamını kaybedenleri anarak başladı. Gürsoy, Barış Bloku'nun Türkiye'nin Suriye'ye yönelik savaş politikalarına karşı kurulduğunu belirterek ülkenin siyasi, vicdani ve ahlaki değerler çerçevesinde ikiye ayrıldığını söyledi. Gürsoy, "90'ları aratmayacak sahneler izliyoruz sosyal medyada. Bir polis 'ne yaptı ulan bu devlet size' diyerek elleri arkadan kelepçelenerek yere yatırılmış Kürt gençlerine soruyor. Ne mi yaptı? Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Gezi, Roboski, Suruç daha sayalım mı? Savaşın nelere mal olduğunu iyi biliyoruz ve hep bir ağızdan savaşa hayır diyoruz" dedi. Gürsoy'un konuşması esnasında halk sık sık 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları attı. Metin daha sonra da Kürtçe olarak okundu.

 

Ellerinde Kürtçe ve Türkçe dövizler bulunan kitle sık sık 'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' sloganları atıyor. 'Saray savaş halklar barış istiyor', 'Kadınlar sana savaş yaptırmayacak', 'Savaş evimizde barış elimizde' yazan dövizler var ellerinde.

 

2 çocuğunu kaybetmiş Barış annesi Döndü Ergin yaptığı konuşmada  “Ne avukatım, ne yazarım, ne başbakanım ben bir anneyim. Allah aşkına bu kanı durdurun. Ne polis ne gerilla ölsün. Yeter ne zamana kadar öleceğiz. Polis ve asker annelerine soruyorum, neden susuyorsunuz? Evlat acısı en zorudur. Kuzeyde de batıda da güneyde de doğuda da anaların göz yaşı aynıdır. Gelin geç kalmadan barışı getirelim. Savaş kış gibidir herşeyi dondurur barış yaz gibidir her yanımızda çiçek açar. Beraber yaşamak istiyoruz kulak vermiyorlar. Pir sultanın dediği gibi bir olalım pir olalım. Dünya malı için çocuklarımıza kıymasınlar” dedi.

 

Suruç katliamında hayatını yitiren Vatan’ın babası Murat Budak yaptığı konuşmada: "Merhaba yoldaşlar Suruç şehitleri ve yaralılar adına herkesi selamlıyorum. Suruç’ta vahşice katlettiler onlarca canımızı yararladılar. Bir canını Suruç’ta bırakan bir baba olarak dimdik ayaktayiz bir ölür bin dikilir. Bu insanlık dışı katliamı unutmayacağız. Herkes kolay olanı yapar önemli olan zor olanı yapmaktır. Biz zor olanı yapacağız, biz halkız halklar yenilmez. Biz kazanacağız. Şehid namırın" dedi.

 

Türkiye Dünya Son Dakika Tıklayınız...

 

Kürdistan Son Dakika Tıklayınız...

 

 

ETİKETLER : İSTANBUL’DA 10 BİNLER BARIŞ MİTİĞNGİNDE BULUŞTU.
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA