Akiller: Ölümcül kopuş yaşanıyor

Türkiye’de “çözüm süreci”nde kurulan Akil İnsanlar Heyeti, süreçte “ölümcül kopuş” yaşandığını belirterek mutlak çatışmasızlık haline dönülmesi gerektiğini bildirdi.
Bu haber 2015-08-02 19:02:00 eklenmiş ve 1118 kez görüntülenmiştir.

Akiller: Ölümcül kopuş yaşanıyor

 

Haber Merkezi – Türkiye’de “çözüm süreci”nde kurulan Akil İnsanlar Heyeti, süreçte “ölümcül kopuş” yaşandığını belirterek mutlak çatışmasızlık haline dönülmesi gerektiğini bildirdi.

 

Aralarında Kadir İnanır, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu gibi isimlerin bulunduğu katılımcıların toplantısı, basına kapalı gerçekleştirildi.

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan bir grup, Kadir İnanır'ın çağrısıyla Beşiktaş'taki bir balıkçıda toplandı. 25 kişinin davet edildiği toplantıya 10 akil insan katıldı. 

 

2 saat süren toplantının sonunda heyet adına açıklama yapan Ali Bayramoğlu, ''Derhal silahlar susmalı, mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir'' dedi.

 

Bayramoğlu şu açıklamayı yaptı:

 

“Türkiye 30 yıldır insani, siyasi ve ahlaki büyük bedeller ödenen, demokrasiyi boğan ve on binlerce insanının hayatına mal olan büyük bir çatışma yaşıyor. Bundan 2 buçuk yıl önce başlayan çözüm süreci ve beraberindeki eylemsizlik hali, çatışmanın bitirilmesi ve arkasından sorunun çözülmesi istikametinde toplumda büyük umutlar doğurmuş ve destek bulmuştu.

 

Demokratik ve siyasi alanın genişlemesi, taraflar arasındaki görüşmeler, silahların kısmen geri çekilmesi çerçeve yasa gibi önemli adımlarla, çeşitli krizlere ve iniş çıkışlara rağmen, tarafların çözüm istikametindeki iradesi, bu umutları derinleştirmişti.”

 

Bayramoğlu akil insanlar heyetleri olarak süreçte üstlendikleri role değinerek,2014 sonbaharından itibaren çeşitli gelişmelerle karşılıklı eksiklik ve hataların, güvensizlik ortamını beraberinde getirip iklimi tersine çevirdiğini belirtti.

 

Gelinen noktada, çözüm sürecinde ölümcül bir kopuş yaşandığını ifade eden Bayramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Silah ve şiddet perdesi yeniden açılmış ve savaş kapımıza tekrar gelmiştir. Bir dönem akil insan işlevini yerine getirmiş, bugün kendi iradesiyle bir grup olarak bir araya gelmiş olan bizler, vicdani ve demokratik sorumluluk içinde kamuoyu önünde medyaya, taraflara, sorumlulara şu çağrıyı yapıyoruz:

 

Derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Meydan okuyucu, ayırımcı ve suçlayıcı tahkir dilinden uzak durulmalıdır. Basından kanaat önderlerine, siyasi iktidardan muhalefet partilerine kadar her anlamda ve istikamette demokratik ve siyasi alanı daraltacak, siyasetin hareket alanı boğacak tüm önerilerden kaçınılmalıdır. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek, diyalog ortamı oluşturulmalı ve diyalog kurulmalıdır. Bizler bu açıdan üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu bildiririz."

 

 

KURDİSTAN SON DAKİKA HEBERLER TIKLAYIN

ETİKETLER : Akiller: Ölümcül kopuş yaşanıyor
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA