UYUŞTURUCU ÇETELERİ BEYKOZ’U ESİR ALMIŞ, HALKTA ÖFKE GİDEREK BÜYÜYOR…

Bundan 4-5 yıl önce yine Soğuksu Karslılar mahallesinde Muhammet Yıldız adında Ardahanlı bir çocuk uyuşturucu yüzünden hayatını kayb etmişti. Geçen süre zarfında Beykoz’da uyuşturucu kullanımı azalmadı, aksine giderek büyüdü. Ve geçen hafta Vedat Yıldız adlı genci pençesine alarak yok etdi.
Bu haber 2015-07-31 11:49:26 eklenmiş ve 1266 kez görüntülenmiştir.

UYUŞTURUCU ÇETELERİ BEYKOZ’U ESİR ALMIŞ, HALKTA ÖFKE GİDEREK BÜYÜYOR…

 

Bundan 4-5 yıl önce yine Soğuksu Karslılar mahallesinde Muhammet Yıldız adında Ardahanlı bir çocuk uyuşturucu yüzünden hayatını kayb etmişti.

 

Geçen süre zarfında Beykoz’da uyuşturucu kullanımı azalmadı, aksine giderek büyüdü.  Ve geçen hafta Vedat Yıldız adlı genci pençesine alarak yok etdi.

 

Bu uyuşturucu darbesi bir iki gençle kalsa iyi Beykoz Ardahanlılar Derneği olarak yaptığımız kısa bir araştırmada korkunç bir gerçekle yüzyüze geldik.  Beykoz’un her mahallesinde en az 5-10 gencimiz uyuşturucu pençesinde. Bu rakam bazı mahallerede 30 ila 50 arası değiştiğini söyleyenlerde var.

 

Tabi bu illetle uğraşması gerekenlerin başında emniyet geliyor. Ardından yerel yönetim, stk’lar ve basın gelir. Fakat beykoz’da uyuşturucu çetelerinin yaygınlaşmasına baktığımızda söz konusu kurumların üzerine  üzerine düşeni yapmadığı net olarak ortaya çıkmaktadır.

 

Beykoz’da uyuşturucunun 1. hedef kitlesi Ardahan gençliği olmuş. Analtılanlar yaşananlar korkunç. Halk uyuşturcu çetelerinin açık açık gençleri zehirledğini, her mahallede, her sokakta, Beykozun hangi mekanında kimlerin ne iş yaptığını, torbacı vb. kimin kim olduğunu halk biliyor, emniyet seyr ediyor. Halkta yaygın kanaat uyuşturucu çeteleri emniyetten destek alşmazsa bu şekilde Beykoz’da yaygınlaşmları ve gelişmelerinin imkansız olduğu yönünde.

 

Ardahanlılar başta olmak üzere Beykoz’da uyuşturucuya karşı  halkta öfke giderek büyüyor. Ardahanlılar bazı siyasi partiler başta olmak üzere biz bu halkın temsilcisiyiz diyenler neredeler. Bugüne kadar neden bir komisyon kurup bir çalışma yapmadılar. Biz  bu kitlenin sahibiyiz diyenler neredeler.

 

Bu Çarşamba günü Uyuşturucudan Genç yaşta kaybettiğimiz  Vedat Yıldız için evlerinin önünde gelenek olduğu üzere ölümünün 7. Gününde  mevlit ve kuran okundu. Büyük bir matem ve üzüntü tüm Ardahanlıları kuşatmıştı. Halk öfke doluydu. Ha daiş barbarlarının insan kellesini alması ha bir çocuğu uyuşturucu müptelası yapıp hayatıyla oynamanın bir farkı yoktu. Uyuşturucu sadece çocuğu vurmuyor. Tüm aile ve akrabayı vuruyor. Maddi, manevi büyük kayıplara yol açıyor. İddialar korkunç Vedat Yıdız’ın uyuşturucuyla öldürüldüğü mahallede bir Ardahanlının uyşturucu çetelerine karşı geldiği için şu anda kayıp olduğu yönünde. Bu bir iddia ve tam olarak tesbit edmedik. Ama iddialar vahim. Uyuşturucu çeteleri kimden cesaret alarak bu kadar yaygınlaşmaları büyük soru işareti. Halk silahllanıp bunların avına çıkmaktan bahsediyor. Peki burada devlet ve emniyet nerede kalıyor. Kürtlerin, bölgenin bilmeme neyiyiz diyenler nerde kalıyor. Özellikle kürt kökenliler bu tür olayları tam bir kan davası olarak görüyor. Bu yönlü bir i,kiolay daha Beykoz’da yaşanırsa halk patlar. Kimsede durduramaz…

 

Ediğndiğimiz izlenim bu yönlü vakalar gelişirse halk önce sokalara, ardından da silahlanmaya gider ki bu da kamu ve yerelin burada bitişi demek olur…

 

 

ETİKETLER : UYUŞTURUCU ÇETELERİ BEYKOZ’U ESİR ALMIŞ HALKTA ÖFKE GİDEREK BÜYÜYOR…
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA