Iğdır ve Tuzluca'da Suruç Katliamı Protesto Edildi

Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen katliam Iğdır ve Tuzluca’da yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi
Bu haber 2015-07-20 20:25:09 eklenmiş ve 861 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen katliam Iğdır ve Tuzluca’da yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi.

Kobanê’nin yeniden inşası için Urfa’nın Suruç ilçesinde basın açıklaması gerçekleştiren Sosyalist Gençlik Federasyonu üyelerine yönelik yapılan bombalı saldırı Iğdır’da yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edilirken Tuzluca’da da basın açıklaması ile kınandı. 
Iğdır’da DBP İl binası önünde toplanan kitle basın açıklamasının yapılacağı Belediye Meydanına doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe HDP Iğdır Milletvekilleri M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP,HDP İl eş başkanları, belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanları,KJA bileşenleri DEM-GENÇ, KESK bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.Kitle Yürüyüş esnasında sık sık “Katil AKP hesap verecek” ,“yaşasın halkların kardeşliği”, “Biji berxwedanê YPG” Biji Serok Apo” sloganları attılar.Yürüyüş esnasında üzerinde “ Suruç’ta AKP ile DAİŞ işbirliğiyle yapılan katliamın hesabını soracağız” pankartı dikkat çekti.

 

‘Suriye’ye yönelik işbirlikçi politikalardan vazgeçin’

Basın açıklamasının yapıldığı Belediye Meydanında bulunan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi önünde kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, Türkiye’nin biran önce Suriye’ye yönelik işbirlikçi politikasından vazgeçmesi gerektiğine dikkat çekerek” Buradan AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz. Artık Suriye’ye yönelik bu işbirlikçi politikalarından vazgeçiniz. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikasından vazgeçiniz. Demokratik barış sürecini acil olarak başlatıp, müzakerelere geçmeniz gerekiyor. Aksi halde kendi hazırlamış olduğunuz bu barbar ve vahşi tuzaklara kendiniz düşeceksiniz” dedi.

 

‘ AKP dış güçlerini kullanarak bu saldırıyı gerçekleştirmiştir’

Murat Yerlikaya saldırının AKP Hükümetinin seçim sonrası iç ve dış çetelerini kullanarak gerçekleştirdiği konsept saldırı olduğuna dikkat çekerek” Seçim sonrası Hüdapar ve dış çetelerinin kurum ve kuruluşlarımıza yönelik saldırılar belli bir konsept halinde sürdürülmektedir. Rojava devriminin yıl dönümünde yapılan bu katliam bunun en büyük örneğidir. Ama bizi bu saldırılarla zayıflatacaklarını hesaplayan güçler şunu iyi bilsin ki biz Rojava’da olduğu gibi burada da boyun eğmeyeceğiz. Bugün alçak saldırıda can veren yoldaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

KESK bileşenleri adına konuşan Hidayet Akay ise katliamın AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasından kaynaklandığına dikkat çekerek” AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikası ülkemizi, patlamaya hazır mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz.Maalesf bugün Suruç’ta gerçekleşen de budur” dedi.

 

Tuzluca'da Kınama

Tuzluca’da da HDP İlçe binası önünde bir araya gelen kitle Suruç’ta yaşanan katliamı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.Basın açıklamasına DBP Tuzluca İlçe Eş Başkanı Alican Celayır,Medine Orhan, HDP İlçe eş başkanı Serkan Güneş,Şirin Gültekin,Tuzluca Belediye eş başkanları

Mehmet Gültekin, Neşegül Can’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Basın açıklamasını gerçekleştiren HDP Tuzluca İlçe Eş Başkanı Serkan Güneş yapılan katliamda AKP’nin sorumlu olduğuna dikkat çekerek”Suruç’ta Amara Kültür Merkezine yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca devrimci sosyalist genç ve sivil halk katledilmiştir. Bu katliamda şehit düşenleri saygıyla anıyor, mücadelelerini yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz. Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP Hükümetidir. AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. Suriye’de de Türkiye’de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır dedi. (Diha)

 

 
 

ETİKETLER :
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA