HOÇVAN FESTİVALİ ŞEHİT ZİYARETLERİYLE BAŞLADI KONSERLERLE SONA ERDİ..

Hoçvan Mezopotamya Kültür ve Ekoloji Derneği öncülüğünde bu yıl gerçekleştirilen festival şehitlik ziyaretleriyle başladı. Okunan mevlitle devam etdi. Pazar günü Sanatçıların verdiği konserlerin ardından son buldu...
Bu haber 2015-07-18 22:47:10 eklenmiş ve 1255 kez görüntülenmiştir.

HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ ŞEHİT ZİYARETLERİYLE BAŞLADI KAWA'NIN ve BÖLGE SANATÇILARININ KONSERLERİYLE SONA ERDİ...

 

Hoçvan Mezopotamya Kültür ve Ekoloji Derneği öncülüğünde bu yıl gerçekleştirilen festival şehitlik ziyaretleriyle başladı. Okunan mevlitle devam etdi.

 

Hoçvan Mezopotamya Kültür ve Ekoloji Derneği öncülüğünde bu yıl gerçekleştirilen festival Bayramın birinci günü Hoçvan'ın Mucuc, Tikoş, Haciali, Omerağa, Qellık, ve Hasköy’ de bulunan şehitlik ziyaretleri ile başladı. Şehitlikleri ziyaret eden festival komitesi, Hoçvan Kadın Meclisi dualarla şehitleri andılar. şehitlerin mezarları başında kuran okundu.

 

Hoçvanlı Şehitlere, Kobanê'de yaşamını yitiren YPG/YPJ'lilere adanan festivalin ikinci gününde , sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce Hoçvanlı festival alanına akın etti. Kadınlar yöresel kıyafetleri ile festivale ayrı bir renk katı.

 

DEM-GENÇ üyesi gençler de alana çadır kurdu.. sabahın erken saatlerinden itibaren yaylaya akın yurttaşlar  müzik eşliğinde halaya durdular. Kadınlar yöresel kıyafetleri ile festivale katılırken, alana kurulan çadırlara "Özgür önderlik, özgür Kürdistan", "Edî bese ji Rêbêr Apo re azadî" pankartları asıldı. DEM-GENÇ üyesi gençler de alana çadır kurdu. HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, DBP, HDP ve MEYADER yöneticilerinin de katıldığı festival saygı duruşuyla başladı. 



Festivalde halkı selamlayarak açılış konuşmasını yapan HDP Milletvekili Taşkın Aktaş, "Türkiye özgürleşmedikçe, Kürt halkı özgürleşmedikçe ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdulah Öcalan özgürleşmedikçe Türkiye'de özgürleşemeyecektir. Özelde Kürdistan, genelde Ülkemiz ve Ortadoğu ve halklar özgürleşene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 



Halkı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli ise 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ve devletin HDP'nin zaferini gölgelemek için operasyonlara hız verdiğini belirtti ve "Askeri operasyonların yanı sıra Mezopotamya coğrafyasını da tahrip ederek yok etmeye çalışıyorlar. Ama bizler milyonlar olarak barış ve özgürlük için ayağa kalkarak Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü istedik. Ama her seferinde uzatılan barış eline savaş ve katliamlarla cevap verildi. Bizler demokrasi, özgürlük ve kalıcı barışı tüm Ortadoğu coğrafyasına hakim kılana dek  mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz" dediler.


Konuşmaların ardından yaşamını yitiren savaşçılar için mevlit okundu.

 

Bugün (Cumartesi) yapılan festivalde festivalden ziyade HDP ve Hoçvan Kadın Meclisinin programının yer aldığı bir etkinlik oldu. Hoçvanlı şehitler ve Kobane'de şehit düşen şehitlerin anılması yönünde bir programı oldu. Hoç-Fed'in derneklerin katılmayışı gerek katılım, gerek içerik anlamında her alanda kendini hissettirdi. Katılımın azlığı dikkatlerden kaçmadı...

FESTİVAL CUMA GÜNÜ ŞEHİT MEZARLARININ İZYARETİYLE  BAŞLADI, CUMARTESİ FESTİVASL ALANINA GELEN VEKİLLERİN KONUŞMALARI VE MEVLİTLE DEVAM ETTDİ. PAZAR GÜNÜ İSE SANATÇILARIN VERDİĞİ KONSERLERİN ARDINDAN SON BULDU...

Festivalin son günü sanatçıların sahne almasıyla, havanın güzel olması nedniyle yoğun bir katılım oldu. Çalınan müzik eşliğinde bol bol halay çekildi. 

 

FESTİVALİN MÜZİK VE VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

İSTANBUL'DAN  HOÇVAN'A ÇIKARMA YAPAN TEK STK  PANİK DERNEĞİ OLDU...

 

Bu yıl yapılan festivale Hoçvan Dernekler Federasyonu yönetimi, yönetime bağlı birçok dernek festivale katılım göstermezken, İstanbul'dan Panik Köyü dışında festivale halkı katabilen  başka bir dernek  çıkmadı. Yaptığımız gözlemler, geçen yıllara nazaran  İstanbul'dan Ardahan'a Hoçvan'a  giden Hoçvanlıların sayısında ciddi bir azalmanın olduğu yönünde oldu.

 

 

Hoçvan Dernekleri içinde yaptığı etkinliklerle öne çıkmaya, örnek olmaya başlayan Panik Köyü Derneği Hoçvan Kadın Meclisinin Hoçvan'da  düzenlediği Yayla Festivali etkinliğine İstanbul'dan bir otobüs kaldırarak yapılan festivale en büyük katkıyı yapan,  katılan tek dernek oldu.

 

 

 

Hoçvan ve Kürdistan şehitlerini anma, kadının toplumdaki yeri ve önemini daha iyi bir şekilde anlatma, kadını her alanda toplumsal yaşama katmak için Hoçvan Kadın Meclisi Başkanı Semra Demir, İstanbul'da bir çok etkinliğe imza attığı gibi  tüm Hoçvan  Köy ve Yaylalarını dolaşarak kadınları festivale hazırladı.

 

Doğu Medya Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl yapılan festivalleri bölgedeki temsilcileri ile izlemeye alarak haber ve gelişmeleri tarafsız ve somut bir şekilde sizlere aktarmaktadır...


Bölgede, İstanbul'da Doğu Medya olarak sizlere haber taşırken Sponsorlarımız....

 

Volkan Kaya -Dörtel Gıda

Taner Tekin - Metreküp Mimarlık

Veysel Çamlı - Turinn Catering

İrfan Koç         - Cankoç  Gıda A. Ş

İlter Avşar                - Hamur Ağacı

Saffet Yılmaz    - Saffet  Balıkçılık

Metin Şancı - Galapera

Cevdet Kaya- Galapera

Bişar Şirin- Merih Pastahanleri

Turgay Uğurlu - One Gift Free- Yaka Balık

İbrahim Arslan- Bayramoğlu Döner

Turgay Kaya -Kayalar Oto

Mehmet Yıldız -  Yaka Balık

Akif Yıldız - Yıldız Gıda A.Ş.

Ercan Yıldız - Yıldız Film Platoları

Gürhan Sedef   - Berke Tekstil

Nurettin Yılmaz  -  Yılmazlar Petrol

Ahmet Keske   -KYG- Kize Yapı Gurubu

Yavuz Polatoğlu - Tekiz Yapı

Yaşar Ağsu- Ağsu Hukuk Bürosu

İsmail Koç - Köfteci İrfan

Ekrem Tekçe  - CHP Sarıyer Meclis Üyesi

Zafer Sural   - Profesyonel Temizlik

Bedirhan Yıldız - Gala Life

Adil Özer -Adil Usta

Şaban Şit - Aquaris 

Burhan Şit- Yusufoğlu İnşaat

Ayhan Avşar - Avşar Tesisat

 

FESTİVALİN MÜZİK VE VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...


 KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

 

Hacı Osman Yıldız- Sedat Öztürk-Ahmet Şit-Davut Demir/ Doğu Medya/Ardahan/


info@dogukultur.com

ETİKETLER : HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ 2015 ŞEHİT ZİYARETLERİYLE BAŞLADI
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA