ARDAHAN'DA FESTİVALLER BU YIL SANCILI BAŞLADI

Ardahanda meydana gelen kontra terör saldırılarıyla Göle Festivali iptal edilirken, geçen hafta yapılan Damal Festivalinin ardından bu hafta Hoçvan Yayla Festivali başladı. Ağustos Ay'ının 1'de Çıldır göl festivali yapılacak.Ağustos Ayının 7-8-9'da ise Ardahan Bal Festivali, Yapılacak.
Bu haber 2015-07-18 13:08:46 eklenmiş ve 1054 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN'DA FESTİVALLER  BU YIL SANCILI BAŞLADI

 

Ardahanda meydana gelen kontra terör saldırılarıyla Göle Festivali iptal edilirken, geçen hafta yapılan Damal Festivalinin ardından bu hafta Hoçvan Yayla Festivali başladı. Ağustos Ay'ının 1'de Çıldır göl festivali yapılacak.Ağustos Ayının 7-8-9'da ise Ardahan Bal Festivali, Yapılacak.

 

GÖLE fESTİVALİ İPTAL EDİDLİ...

 

Ardahan genelinde HDP'nin 1. parti olarak çıkması, Ardahan Doğası başta olmak üzere hırsızlık, yolsuzluk, namussuzlukla yüzyıla yakındır Ardahan'ı boşaltan, soyguna tabi tutan güçleri-kontraları korku sardı. Rantları-soygunları kesilen kontralar sivil halkı tarayarak terör estirdiler. Kontra saldırılar nedeniyle Göle Kaşar Festivali bu yıl iptal edildi yapılmayacak. Ardahan dernekleri, STK'ları, Ardahan Kamuoyu Ardahan'da sivil halkı tarayan kontraların bir an önce bulunmasını, açığa çıkarılmasını istiyor. Ardahan gibi bir yerde sivil halka yapılan saldırı Türkiye genelinde Ardahanlıları şok ederken, Göle festivali yapılması durumunda da çok büyük protesto ve olayların meydana gelmesi endişesiyle festival iptal edildi.

 

DAMAL ŞENLİĞİ COŞKULU ve  YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ....

 

Ardahan'ın Damal İlçesi'nde bu yıl 19.  düzenlenen ‘Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ yine binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

ÇILDIR FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

 

Ağustos Ay'ının 1. günü yapılacak olan Çıldır festivali hazırlıkları tamamlandı. Çıldır Dernekleri Ardahan ve Ardahan dışında aylar öncesinde birçok etkinlik yaparak hazırlıklarını tamamladılar. İlk defa yerel yönetim ve dernekler uyumlu bir şekilde çalışma yaparak festival için güçlü bir alt yapı oluşturdular.  Bir başka deyişle bu yıl festivallere Ardahan ve Ardahan dışında en iyi hazırlığı yapan Çıldırlılar oldu.

 

Kontra, derin devlet artıkları, hırsız ve soyguncular Göle'ye  terörle büyük bir darbe vurup Göle Festivalinin bu yıl yapılmasını engellerken, Çıldır festivalini takip eden bir sonraki haftada ise Ardahan Bal Festivali yapılacak. Bal festivali ise Ardahan STK2ları ile uyumlu bir çizgi oturtulmadığından sadece İktidar partisinin ve belediyesinin gölgesinde yapılan, her geçen  yıl katılımın azaldığı bir etkinliğe dönüşmeye başladı.

 

 

 

HOÇVAN YAYLA FESTİVALİ CUMA GÜNÜN DEN İTİBAREN  BAŞLADI- HOÇ FED KATILMIYOR...

 

Bu yıl yapılan festivale Hoçvan Dernekler Federasyonu yönetimi, yönetime bağlı birçok dernek festivale katılım göstermezken, İstanbul'dan Panik Köyü dışında festivale halkı katabilen  başka bir dernek  çıkmadı. Yaptığımız gözlemler, geçen yıllara nazaran  İstanbul'dan Ardahan'a Hoçvan'a  giden Hoçvanlıların sayısında ciddi bir azalmanın olduğu yönünde oldu.

 

 

İSTANBUL'DAN  HOÇVAN'A ÇIKARMA YAPAN TEK STK  PANİK DERNEĞİ OLDU...

 

Hoçvan Dernekleri içinde yaptığı etkinliklerle öne çıkmaya, örnek olmaya başlayan Panik Köyü Derneği Hoçvan Kadın Meclisinin Hoçvan'da  düzenlediği Yayla Festivali etkinliğine İstanbul'dan bir otobüs kaldırarak yapılan festivale en büyük katkıyı yapan,  katılan tek dernek oldu.

 

Hoçvan ve Kürdistan şehitlerini anma, kadının toplumdaki yeri ve önemini daha iyi bir şekilde anlatma, kadını her alanda toplumsal yaşama katmak için Hoçvan Kadın Meclisi Başkanı Semra Demir, İstanbul'da bir çok etkinliğe imza attığı gibi  tüm Hoçvan  Köy ve Yaylalarını dolaşarak kadınları festivale hazırladı.

 

Doğu Medya Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yıl yapılan festivalleri bölgedeki temsilcileri ile izlemeye alarak haber ve gelişmeleri tarafsız ve somut bir şekilde sizlere aktarmaktadır...


Sponsorlarımız....

 

Volkan Kaya -Dörtel Gıda

Taner Tekin - Metreküp Mimarlık

Veysel Çamlı - Turinn Catering

İrfan Koç         - Cankoç  Gıda A. Ş

İlter Avşar                - Hamur Ağacı

Saffet Yılmaz    - Saffet  Balıkçılık

Metin Şancı - Galapera

Cevdet Kaya- Galapera

Bişar Şirin- Merih Pastahanleri

Turgay Uğurlu - One Gift Free- Yaka Balık

Turgay Kaya -Kayalar Oto

Mehmet Yıldız -  Yaka Balık

Akif Yıldız - Yıldız Gıda A.Ş.

Ercan Yıldız - Yıldız Film Platoları

Gürhan Sedef   - Berke Tekstil

Nurettin Yılmaz  -  Yılmazlar Petrol

Ahmet Keske   -KYG- Kize Yapı Gurubu

Yavuz Polatoğlu - Tekiz Yapı

Yaşar Ağsu- Ağsu Hukuk Bürosu

İsmail Koç - Köfteci İrfan

Ekrem Tekçe  - CHP Sarıyer Meclis Üyesi

Zafer Sural   - Profesyonel Temizlik

Bedirhan Yıldız - Gala Life

Adil Özer -Adil Usta

Şaban Şit - Aquaris 

Burhan Şit- Yusufoğlu İnşaat

Ayhan Avşar - Avşar Tesisat

 

ARDAHAN FESTİVAL VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...


 KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

 

Hacı Osman Yıldız- Sedat Öztürk-Ahmet Şit-Davut Demir/ Doğu Medya/Ardahan/


info@dogukultur.com

ETİKETLER : 2015 ARDAHAN'DA FESTİVALLER BU YIL SANCILI BAŞLADI... Göle Kaşar Çıldır Göl Damal Şenlik Hoçvan Yayla festivalleri...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA