CHP'li Murat Hazinedar servetine servet kattı

Ataşehir Belediyesi’ndeki skandalın bir benzerinin Beşiktaş’ta yaşandığı ortaya çıktı. Murat Hazinedar, başkan seçilmesinin ardından 10 milyon liralık Boğaz manzaralı bir villa ve arsa aldı.
Bu haber 2015-07-17 23:38:08 eklenmiş ve 1245 kez görüntülenmiştir.

 

CHP'li Murat Hazinedar servetine servet kattı

Ataşehir Belediyesi’ndeki skandalın bir benzerinin Beşiktaş’ta yaşandığı ortaya çıktı. Murat Hazinedar, başkan seçilmesinin ardından 10 milyon liralık Boğaz manzaralı bir villa ve arsa aldı.

CHP'li belediyelerdeki yolsuzluk iddialarının arkası kesilmiyor. Ataşehir'de CHP'li Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi'nin sahip oldukları akılalmaz servetin yankıları sürerken, Beşiktaş Belediyesi'nde de bir skandal patlak verdi. 

SERVETİNİ KATLADI 

Avukat Murat Hazinedar, 30 Mart 2014'teki mahalli seçimlerde CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanı oldu. Hazinedar başkan olmadan önce üzerine kayıtlı iki gayrimenkul bulunuyordu. Hazinedar, başkanlıktaki daha birinci yılını doldurmadan Beşiktaş'ta biri Boğaz manzaralı villa ve biri de arsa olmak üzere piyasa değeri 10 milyon civarında 2 adet gayrimenkul daha satın aldı.

Kendine anında imar izni 

Beşiktaş Mecidiye Mahallesi Itrı Sokak'da bulunan gayrimenkullerden ilki Boğaz manzaralı 632 metre karelik arsa. Kayıtlarda, Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar'ın yüzde 50 ortak hissedar olarak görüldüğü arsanın piyasa değeri 4-5 milyon lira civarında. Hazinedar, arsanın değerini katlamak için de 27 Mayıs'ta Beşiktaş Belediyesi'nden imar izni verdi.
 

Villaya 5.5 milyon lira

Murat Hazinedar, arsayı aldıktan 19 gün sonra hemen bitişiğindeki parselde bulunan villayı da satın aldı. Hazinedar tamamı kendi üzerine kayıtlı olan villaya 5.5 milyon lira ödedi.
 

Eşine de lüks cip aldı

2013 yılında sadece 21 bin lira vergi ödediği öğrenilen Hazinedar, bu iki gayrimenkulün yanı sıra yine başkan olduktan sonra eşine de piyasa değeri 750 bin lira olan son model bir cip aldı. Hazinedar'ın bu yatırımları belediye başkanlığı maaşıyla nasıl yapabildiği ise merak konusu. (Akşam)

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE  MALI GÖTÜREN GÖTÜRENE...

 Ataşehir Belediyesi'nde yeni iddialar

İmar kıyağı ve haksız kazanç iddialarıyla gündeme gelen CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde suçlamaların ardı arkası kesilmiyor.

 

Ataşehir Belediyesi'nde yeni iddialarAtaşehir Belediyesi'nde yeni iddialarAtaşehir Belediyesi'nde yeni iddialar

 

Yurt yapılmak üzere 2 milyon liraya onarılan bina, Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından düğün salonu yapıldı, işletmesi de Der'in kardeşine verildi

 

Sabah gazetesi Ataşehir Belediye Belediyesi hakkında ortala atılan bu iddiaları sayfasına taşıdı. "Meclis üyelerini zengin ettiler" başlığıyla verilen haberde İlgezdi, çevresindekilere rant sağlamakla suçlanıyor. İşte Sabah'da yer alan haberdeki yeni iddialar:

 

2 MİLYON LİRA MASRAF...

 

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in kardeşi Ali Der'in de ortağı olduğu binaya, 6 ay boyunca aylık 30 bin lira kira ödendi. Binanın yenileme işlemi tamamlandıktan sonra ise kız yurdu yapmaktan vazgeçildi. 2 milyon liralık masraf yapıldıktan sonra vazgeçilen proje sayesinde eski ve boş bina lüks ve yenilenmiş halde hizmete girmeyi bekledi. Bir süre sonra da 2 milyon liralık masraf ve ödenen 180 bin liralık kiranın ardından binanın düğün salonu yapılması kararlaştırıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in çocukları kendi şirketlerini de buraya taşıdı. Belediye eliyle yenilenen binanın yeni işletmesi de Abdullah Der'in kardeşi Ali Der'in ortağı olduğu düğün salonu oldu. Düğün salonunun diğer ortaklarının da zabıta müdürü Gürsel Sarımaden ile meclis üyesi Tarkan Buztaş olduğu belirtiliyor. Ataşehir belediye meclis üyelerinin ilçedeki kârlı işleri bununla da sınırlı kalmadı. Meclis Üyesi Kenan Demir'in Küçükbakkalköy'deki binası belediye tarafından hasta konuk evi yapılmak üzere kiralandı. Aylık 12 bin lira kira bedeliyle Bahriye Üçok Hasta Bakım Evi olarak kiralanan bina, aktif olarak kullanılmamasına rağmen kira ödenmeye devam edildi.

 

ABDULLAH DER KİM?

 

 

Erzincanlı olan Abdullah Der, 2009'dan önce Esatpaşa Mahalle muhtarıydı. Aynı zamanda plastik pencere ticareti yapıyordu ama işleri pek yolunda gitmiyordu. Battal İlgezdi belediye başkanı olunca, Abdullah Der'i ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı yaptı. Der'e bağlı çalışan bazı şoförlerin, çok sayıda vukuat işledikleri, Başkan İlgezdi'ye muhalefet edenleri tehdit ettikleri, hatta bazı kişileri de dövdükleri iddia ediliyor. C.T. adlı şoförün, son zamanlarda belediyede olay çıkarıp, Battal İlgezdi'yi de tehdit etmeye başladığı, bu yüzden işten atıldığı ileri sürüldü. Başkan Battal İlgezdi ile çalışmaya başladıktan sonra "bahtı açılan" Abdullah Der'in, Gamze İlgezdi'nin 12 dairesinin olduğu Buz Rezidans'ın karşısındaki Erguvan Gold sitesinde 1 milyon 200 bin TL değerinde dubleks dairesi olduğu iddia ediliyor.

 

ETİKETLER : Beşiktaş ve Ataşehir'de servetlerine servet kattılar
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA