Yalçın Akdoğan: CHP ile Koalisyona Yakınız

Yalçın Akdoğan: CHP ile Koalisyona Yakınız. Davutoğlu'ndan Flaş Koalisyon Açıklaması... DAEŞ Bayram Namazını Yasakladı TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABERLER, GELİŞMELER...
Bu haber 2015-07-15 07:40:14 eklenmiş ve 1330 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA 

 

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN

 

YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

 

 

Yalçın Akdoğan: CHP ile Koalisyona Yakınız

YALÇIN AKDOĞAN: CHP İLE KOALİSYONA YAKINIZ

Davutoğlu'ndan Flaş Koalisyon Açıklaması

 Davutoğlu'ndan Flaş Koalisyon Açıklaması

Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinde “CHP ile daha ileri aşamada" olduklarını söyledi. Başkanlık sistemi hakkında "Siyasi tablo size onu değiştirecek yetki vermemişse, yapmanız gereken bir krize yol açmamaktır" dedi.

   

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

Başbakan Davutoğlu, NTV'de Siyasi İşler Özel programında Oğuz Haksever'in yönetiminde Mustafa Karaalioğlu ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtlıyor.

Oğuz Haksever: İki olasılık kaldı gibi görünüyor. Bu ortamda koalisyon konusunda hangisi ağır basıyor bu olasılıklardan?

 

Ahmet Davutoğlu: Hayat kendisi dinamik bir süreçtir ama o hayat içinde en dinamik süreç siyasi süreçlerdir herhalde. Statik zihinle, bir şeye bağlanmış bir alternatifi daralmış zihinler yeni değişen şartlara intibak edemiyor. Onun için alternatifi iki ile sınırlamak bile bana şey geliyor. Muhataplarıma görüşme esnasında söylediğim bir şey var, ben görev alana kadar bazı alternatifleri sizlerin tüketmiş olması işimi kolaylaştıran bir şey.

 

Murat Yetkin: Herhalde Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki koalisyon ihtimalinin ortadan kalktığını kastettiniz herhalde.

Ahmet Davutoğlu: Evet. Resmi doğru okumak lazım. 7 Haziran seçimlerini okuma konusunda  farklı tavırlar gördük. Doğru okunmadı veya yüzeysel olarak hissi tepkiler oldu. Ak Parti’yi hezimete uğrattık, AK Parti döneminin sonu geldi, cumhurbaşkanını yenilgiye uğrattık gibi. Bu doğru değil siyasetin mantığına göre. O andan bugüne kadar AK Parti’nin net iktidarı, az iktidarı veya  tek başına iktidar olamaması vardı ihtimaller arasında. En sonuncusuna doğru gittiğini görünce ihtimalleri canlandırdım kafamda. Şu ana karda AK Parti kadar derli toplu duran olmadı. İç muhasebe yapmakla birlikte parti disiplinini korumak önemliydi. Yüzde 41’lik bir parti hezimet yaşadı diyip diğerleri toplu halde zafer edasında girmesi yanlıştı. Karşı tarafta bir tek taraf yok. Topluca bir söylem kullandılar seçim kampanyasında ama seçim bitti. Şu anda tablo netleşiyor herkes yapılacak ve yapılmayacak şeyleri netleştiriyor. Biz birinci partiyiz biz olmadan hükümet kurulamaz, Meclis Başkanlığı kurulamaz ama bizde tek başımıza yapamayız.

 

Kılıçdaroğlu biz blok dediğinde bizde karşı tarafız deseydik Türkiye'de nasıl bir çalkalanma olurdu. Ama biz bunu demedik, uzlaşma için çabaladık. Türkiye'nin sükunete ve uzlaşmaya ihtiyacı var.

 

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

3 lidere giderken 3 ayrı grup kurduk. Arkadaşlar bunlarla ilgili raporlar hazırladı. Bütün partilerin beyannamelerini karşılaştırdık. Çalışmalarımız sonucunda görüşmelerde hiç yanılmadık.

 

CHP İLE YÖNTEMDE ANLAŞTIK

İlk temasları müzakere süreci olarak değildi, Süreç açısından olasılıklar belirginleşiyor. Partilerle yöntem konusunda anlaşmış durumdayız. İlk turu çok başarılı buluyorum. CHP'de daha ileri bir aşamadayız. Yöntemde anlaştığımız için CHP uygun gördü ve başlayabiliriz dedi. Bu CHP'ye yakın HDP'den koptuk anlamına gelmez. MHP kapıyı kapattı başlıkları benim algımda doğru değil. Bahçeli ile gerekirse tekrar bir araya geleceğiz.

 

Bahçeli yeni bir şey söylemedi, aksine muhalefette kalmayı tercih ediyorum dedi. Arkadaşlarımızın temas etmesinde fayda var dedi. Burada kapı kapama tavrı yok. Onun için her iki lidere de teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu görevlendirmeler yaptı.

 

HDP'ye gelince; sayın Demirtaş ilk gün AK Parti ile işbirliği içinde olmayacağız dedi ilk gün. Biz de böyle dendiğinde illa ki onlarla arayış içinde olmayız.  Yüzde 41'nin ne alamana geldiğini bazı arkadaşlar yeni anlıyor. HDP ile ilgili bugün gördüğüm değişen tutumda ise dünkü açıklamasından farklı bir tutum vardı. Tabloyu yeni yeni yüzde 41’in ne anlama geldiğini yeni fark ediyor bazı arkadaşlar. HDP ile konuştuk şiddetle terörle aralarına net bir tavır koyma ihtiyacı var. Net olarak biz parti olarak Türkiye'de halktan meşruiyetini almış hükümetin elinde olan silahlı güçlerden başka silahlı güç kabul edilemez demeleri lazım.

 

Ben şunu sordum sayın Demirtaş’a samimi olarak, ama bunu kaleşnikoflarla kutlamak gerekir mi dedim. Havai fişekle veya şenlikle kutlanamaz mıydı? Net bir tavır alın kimin evinde silah varsa teslim etsin dedik.

 

BAYRAMDA GÖRÜŞME OLMAYACAK

Bayramlaşma görüşmeleri olacak. Ramazan'a girdik ve iç muhasebe fırsatı oldu.

 

Bayramdan sonra Ömer Çelik ile Haluk Koç temaslara başlayacaklar. Süreci takip ediyoruz. Hükümet kurma aşamasına geldiğimizde en son hamlemi düşünüp geriye doğru geliyorum. Bu tabloyu gördüğüm andan itibaren koalisyon konusundaki ciddiyetim ortaya çıktı. Erken seçim isteseydik ikircikli bir tavır sergilerdik. Oyunun sonu olarak gördüğüm hükümet ortaklığı. Şuanda erken seçimi düşünmek hükümet ortaklığını öldürür. Hedefimiz samimiyetle bu ortaklığı kurmak.

 

DAVUTOĞLU'NUN MASASINDAKİ SON ANKET RAKAMLARI

Anketler önümüze geliyor. Denildiği gibi olumlu bir tablo çıkıyor anketlerde, oy oranların arttığı ortada. Ama diğer partilerin de payı önemli. Yüzde 45'i geçmiş olduğumuz gözüküyor anketlerde. Öncelikle millete saygının gereği var. Seçimi yukarıdan bir dille dayatamayız.

 

SEÇİM BARAJI

Biz kesinlikle seçim barajının düşürülmesinden yanayız. Hükümet protokolünde barajın düşürülmesini önereceğiz.

 

 

 

 

IŞİD Bayram Namazını Yasakladı
 
 
 
Ramazan Hilal'i ile ilgili görüşlerin dine aykırı olduğunu yaptığı yazılı bir açıklamayla duyuran IŞİD terör örgütü, Ramazan ayının 28 gün sürdüğünü savundu.
Kendilerini İrak Şam İslam Deleti olarak tanımlayan  IŞİD 'in kontrolü  altındaki Musul'da "bidat" (Sonradan getirilen) olduğu gerekçesiyle bayram namazını da yasakladığı bildirildi.
IŞİD  Bayram namazını yasaklayarak, halkı karara uyması gerektiği konusunda uyardığını belirtti.
İŞİD daha öncesinde İslama ait olmadığı gerekçesiyle mevlit kandillerini ve türbe ziyaretlerinide putçuluk ve bidat gerekçesiyle yasaklamıştı.
İsmet Receb, DAEŞ örgütünün bayram namazının ve diğer bütün bidatların yasak olduğunu halka duyurarak, "Bayramda camilerin takip edilerek namaz kılanların cezalandıracağını" yaydığını aktardı.
Örgütün namazı yasaklamasının, bölge halkının tepkisine yol açtığı öğrenildi.
İslam dininde "sünnet" olan bayram namazı, eğer cuma gününe denk gelirse "farz" oluyor.
DAEŞ 10 Haziran'dan beri işgal altında tutuğu Musul'da kuruyemişten turşuya, cep telefonuna kadar birçok şeyi farklı gerekçelerle yasakladı.
DAEŞ örgütü son Ocak ayında Mevlit Kandili etkinliklerini yasaklamıştı. Örgüt mensupları ayrıca türbeleri, kiliseleri, camileri ve müzeleri de bombalayarak tahrip etmişti.
Terör örgütü, kendi kontrolü altındaki bulunan bölgelerde bayram namazı kılacaklara ceza verileceğini duyurdu. IŞİD daha önce de Hazreti Muhammed’in kutlu doğum programlarını yasaklayarak Mevlüt Kandili’ni kutlayacaklara da ağır şekilde ceza vereceklerini ilan etmişti.

EL-EZHER’DEN IŞİD’E RAMAZANLA İLGİLİ SERT CEVAP
Mısır’daki dini otorite olan El-Ezher Kurumu, IŞİD’in Ramazan ayını 28 gün ilan etmesine yazılı bir açıklamayla sert yanıt verdi. Ezher, Amr İbni As’a (ra) dayandırdığı bir Hadis-i Şerif'te Peygamber Efendimiz (sas)'in Ramazan ayının bazen 29 bazen de 30 gün olabileceğini anlattığını naklettiğini aktardı. Ezher ayrıca 'İslam kutsallarına ve Müslümanlara saldıran bir terör örgütünün dini hiçbir fetva veremeyeceğini' belirtti. Açıklamada, 'Müslümanların bu tip din bozuculara sempati duymaması ve de itibar etmemesi gerektiği' duyuruldu.

IŞİD, Eylül 2014’te Irak’ın Tikrit kentinde bulunan Hazreti Muhammed'in arkadaşları olarak bilinen 40 Sahabe'ye ait türbe ile Hz. Yunus'a ait olduğu iddia edilen kabri yerle bir etmiş ve bu olay İslam aleminden ciddi tepki almıştı. Mısır’daki piramitleri de yıkacağını açıklayan IŞİD ayrıca, Horsabad Antik Kenti, Asurlulara ait Rakka’da bulunan Aslan heykelleri, Musul’un 20 kilometre dışında bulunan Nemrud Antik Kenti ve heykellerini de tahrip etmişti.

SURİYELİ MUHALİFLER BAKANLIK KURUP TL'YE GEÇTİLER

 Muhalifler Bakanlık Kurup Türk Lirasına Geçtiler

Ortadoğu'da tüm dengeleri alt-üst edecek bir gelişme yaşanıyor. Suriyeli Muhalifler Bakanlık Kurup Türk Lirasına Geçtiler

 

İdlib'i alan İslamcı muhalifler, 'İçişleri Bakanlığı' kurup sınır kapısına gümrük memurları yerleştirdi. Bölgede para birimi olarak Türk Lirası kullanılmaya başlandı.

 

 

Kılıçdaroğlu: Başbakan da Olsam Saray'a Gitmem, Kabineye de Girmeyebilirim

 

Koalisyonun 4 yıl için kurulması gerektiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, başbakan olursa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeyeceğini ifade etti.

 

Haberin Devamı...

 

Koalisyon Uçakları Cerablus'u Bombaladı!

 

Koalisyon uçakları, Suriye'nin Cerablus kentinde IŞİD'in cephaneliklerini bombaladı. Saldırılarda çok sayıda IŞİD militanı öldü ve yaralandı.

 

 

Haberin Devamı...

 

PKK'nın Gençlik Yapılanmasından Tabancalı ve Molotoflu Eylem

Mardin Nusaybin'de PKK yandaşları polisle çatıştı. Olaylar sırasında elinde tabanca bulunan bir kişinin üzerine, 'Ş. Akif Doğan intikam birimi' yazılı tişört giydiği görüldü.

PKK'nın Gençlik Yapılanmasından Tabancalı ve Molotoflu Eylem

Haberin Devamı...

 

Konsolosluğa şok saldırı! Bayrağı indirdiler

Doğu Türkistan Maarif Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Tayland’da bekletilen 200 Doğu Türkistanlının Çin’e iade edileceği gerekçesiyle, Zincirlikuyu’daki Tayland Konsolosluğu binasına saldırdı.

 

 

Koalisyon Olmazsa Türkiye'yi Bekleyen 4 Senaryo

Koalisyon Olmazsa Türkiye'yi Bekleyen 4 Senaryo

İstanbul'da Eylemciler Tayland Konsolosluğu'nu Bastı


Kendilerinin Uygur Türkü olduğunu belirten 200 kişilik grup, Tayland'da bulunan yaklaşık 200 kişilik yurttaşlarının Çin'e teslim edileceğini iddia ederek Tayland Konsolosluğu'nu bastı.

 

 

ETİKETLER : Türkiye-Kürdistan- Dünya-Ortadoğu-Bölge Son Dakika Haberler- Son Dakikla Gelişmeler...
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA