Yüzyıl Sonra Çanakkale'de Bayram Namazı, Savaş Alanında Kılındı

Yüzyıl Sonra Çanakkale'de Bayram Namazı, Savaş Alanında Kılındı- Yunanistanda Referandum zaferi... Halk AB'ye IMF'ye Hayır Dedi... ARDAHAN GÖLE'DE PKK İLE ÇATIŞMA-
Bu haber 2015-07-17 10:58:58 eklenmiş ve 1367 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

Yüzyıl Sonra Çanakkale'de Bayram Namazı, Aynı Yerde Savaş Alanında Kılındı 

Çanakkale'de Bayram Namazı, Savaş Alanında Kılındı

Haberin devamı Tıklayınız...


ARDAHAN GÖLE'DE  HALKI TARAYANLAR HIRSIZ -HAİN KONTRALAR  ÇIKTI...

 Olaylara neden olan başkanın kardeş mi?

Kürt sorunu nedeniyle  ülkede uzun yıllar, hırsızlık, yolsuzluk, soygun, faili meçhul yapanların ülke genelinde suyu kesiliyor.

 

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan'da  halklar soygun-hırsızlık düzenine son verip Halkların Demokrasi Partisini 1. parti yaptılar.  

 

HDP  Dünyada eşi bulunmayan sarıçam ormanlarının, ARDAHAN DOĞASININ HIRSIZLIK-YOLSUZLUK, SOYGUN ,  VATANA İHANET EDEN HAİNLERİN ELİYLE ÇARÇUR EDİLMEMESİ için bir dizi önlem aldı. Bu hırsızlık doğa tahribatını kamuoyuna taşımaya çalışırken Ardahan'ı, Ardahan doğasını talan etmek isteyen güçler... Kürtler teröristtir adam tarıyor... algısını oluşturmak için masum köylüleri taradılar. İddialara göre baş şüpheli Göle belediye başkanının kardeşi...

 

İnşallah halka namlu çeviren ihanetçi hırsızlar en kısa zamanda adaletin önüne çıkarılır. Kamuoyu Ardahan ve Doğu Anadolu'da son zamanlarda dönen oyun ve provaksiyonların  kimler eliyle tezgahlandığını net olarak görür...

 

Ağrı, Ardahan, Iğdır da son zamanlarda kontra olaylarının artmasının nedeni de net olarak ortaya çıkmaya başladı. Kürtler ve bölge halkları terör bahanesi ve ırkçılık sarmalıyla yüzyıla yakındır  iyice sarılmış, doğanın talanından hırsızlık, yolsuzluk tavan yapmıştı. Bölgede HDP'nin güçlenmesi, halkların uyanması ve bu talana dur demesi soygun ve ihanetten nemalananları teleşa düşürdü. Remen halkı taramaya, kimi askerleri ölüme göndermeye adeta harakiri yapmaya başladılar...

 

Bölge Halkı "Eğer bu çeteciler devleti bulundukları yerlerde ele geçirmişlerse halk olarak bizler  buna göre her tür önlemini alarak ülkeyle, doğayla, insanların hayatlarıyla oynayan hırsız ve namussuzları, ihanetçileri durduracak önlemleri almak zorundayız, bu konuda tüm halkların ülke genelinde örgütlenmesi gerekmektedir " diye  görüş belirti...

 

Kuzeyanadolu Gazetesi Olaylara neden olan başkanın kardeş mi? diye sormuş...

 

 

Ardahan'ın Göle İlçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan olayların AK Partili Göle Belediye Başkanının keresteci kardeşinin PKK tarafından el konulup, yakılan belediye aracıyla ormanda ağaç kestirmesi yüzünden çıktığı ileri sürülüyor.

 

ARDAHAN GÖLE'DE SİVİL MİNİBÜS TARANDI 3 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI...

 

Ardahan’ın Göle İlçesi’nde yaylaya giden köylülerin askeriye tarafından tarandığı, açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de ağır yaralndığı, ağır yaralıların da öldüğü iddia edildi.

 

Bir diğer iddia ise  içinde 4 kişinin bulunduğu minibüs çatışma ortasında kaldı, açılan  ateşin ortasında kaldığı...

 

Minibüste bulunan ve HDP’li oldukları öğrenilen 65 Yaşındaki Kanber Morkoç ve diğer ağır yaralı iki kişi hayatını Sabri Morkoç ve Altan Akın'ın da ğldüğü gelen bilgiler arasında... Kimliği öğrenilemeyen minibüs şoförü ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Devlet kanadı valilik yaptığı açıklamada sivil minmübüsü PKK taradı derken, halk minibüsü Askeriyenin taradığını söylüyor.

 

Yaralılar Ardahan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, halkın büyük bir protesto eylemine hiriştiği, olayların giderek büyüdüğü gelen haberler arasında. Jandarmanın ise bölgede operasyonu sürüyor...

 

 Göle'de olaylar büyüyor.. Valilik Açıklama Yaptı..

**Halk canlı kalkan olarak bölgeye gidiyor.. Ardahan'da yaşanan PKK/Asker gerginliği sivil vatandaşlara mal oluyor.. Açılan ateş sonucu Göle'nin Alevi köyü olan Koyunlu (Gündik) köylü olduğu öğrenilen 2 kişi ağır yaralandılar. Ağır yaralı olan köylünün öldüğü öğrenildi.
 
Göle'de olaylar büyüyor.. Valilik Açıklama Yaptı..
 

VALİLİK OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 9 Temmuz günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir.

"YAKIP BIRAKMIŞLAR"

Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur.

"1 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ"

Ancak 12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnadajandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2'si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir."

REUTERS: HEDEFTE BARAJLAR VAR

Reuters'ın geçtiği habere göre KCK çözüm sürecinin bittiği anlamına gelen bir açıklama yaparak, yapımı süren barajların hedeflerinde olduğunu açıkladı.

 

YUNAN HALKI AB'Yİ DE, IMF'Yİ DE GÖMDÜ...

 

İnsanlık medeniyetinin oluşmasında öncü halklardan biri olan Yunan halkı çürümüş batı medeniyetinin tüm şantajlarını, dünyaya dayattıkları ekonomik kumar sistemlerini, karşılıksız, insanlığı düşüren paralarına tekme atarak hayır dediler. Aç kalırız, açıkta kalırız ama hiçbir güç özgürlüğümüzü elimizden alamaz dedi...

 

Yunanistan referandum sonuçları açıklanıyor. Yunanistan'da oy verme işlemi saat 19.00'da sona erdi. Sonuçların saat 21'de açıklanması bekleniyor.

 

Yunanistan seçim sonuçları açıklanıyor. Yunanistan'da hükümetin IMF ile olan müzakereler için sandık kararı almasıyla birlikte, ülkede sandık başına gidildi. Saat 07.00'da başlayan oy verme işlemi saat 19.00'da sona erdi. Sonuçların ise saat 21'den itibaren açıklanması bekleniyor.

 

20: 48- Sandıkların yüzde 23'ü açıldı. 'Hayır'ın %60 olması üzerine 'Hayır'cılar sokaklarda kutlamalara başladı.

 

20:32- Kullanılan oyların yüzde 10'u sayıldı. İlk seçim sonuçlarına göre "hayır" diyenlerin oranı yüzde 60.30 olurken "evet" oyları ise yüzde 39.70'de kaldı.

 

 

 

Yunan vatandaşlar kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul edip etmemesi konusunda karar vermek üzere sandığa gitti. Dört araştırma şirketinin yaptığı sandık çıkış anketlerine göre "Hayır" oyu verenler çok az farkla önde görünüyor.

 

 

9 MİLYON SEÇMEN 20 BİN SANDIKTA OY KULLANDI

 

Yunanistan'da Kayıtlı 9 milyon 855 bin 29 seçmen bulunuyor. Bu seçmenler ise 20 bine yakın sandıkta oy kullandı. Komşuda kayıtlı seçmenlerden 5 milyon 82 bini kadın. Seçmenlerden 108 bini  ise ilk kez oy kullanıyor. Yunanistan'daki gazetecilerin izlenimlerine göre 'Hayır' cephesi çok az farkla önde gidiyor. Ancak sağlık bir anket sonucu yok. Sonuçların Türkiye saatiyle 21.00 sularında belli olması bekleniyor.

 

 

 

Geçen ayın sonlarına doğru gerçekleşen Avro Kuşağı Maliye Bakanları  Toplantısı'nda Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para  Fonu'nun sunduğu ve iki metinden oluşan mevcut kurtarma paketinin tamamlanması,  ileriye dönük reformlar ve borç sürdürülebilirlik analizinden oluşan teklifin  hükümetçe kabul edilip edilmemesi için sandığa giden halk "evet" ya da "hayır"  diyecek. Referandumun geçerli olabilmesi için kayıtlı seçmenin yüzde 40'ının  sandığa gitmesi gerekiyor.

 

EVET ÇIKARSA İSTİFA EDECEK

 

Yunanistan Başbakanı Çipras, sandıktan evet çıkarsa istifa edeceğini duyurmuştu. Ülkede başta Çipras olmak üzere ‘Hayır’ taraftarları ‘Yunan halkının onuru için AB’ye karşı direnmenin’ tek yol olduğunu savunurken, ‘Evet’ diyenler Avrupa Birliği üyeliği dışında kalan bir Yunanistan’ın krizden kafayı kaldıramayacağı görüşünü ifade ediyor.

TAM 7 KEZ SANDIĞA GİTTİLER

 

Yunan vatandaşları 41 yıl sonra bir halk oylaması için sandığa gitti.

 

Yunanistan'da 1920 ile 1974 yılları arasında 7 kez referandum yapıldı. İlki 1920 olmak üzere, 1924, 1935, 1946, 1968, 1973 ve 1974 yıllarında referandum gerçekleşti. Son referandum 1974 yılında Konstantinos Karamanlis'in başbakanlığı döneminde Albaylar Cuntası'nın devrilmesinin ardından kraliyetin kaldırılması için yapılmıştı.

 

Söz konusu referandum da sandığa giden yüzde 70 Yunan vatandaşı, Cumhuriyet için "evet" demişti.

 

ÇİPRAS DA OYUNU KULLANDI

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da erken saatlerde oyunu kullanan isimler arasında yer aldı.

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Bir çok kişi hükümetin iradesini gözardı edebilir ama halkın iradesi asla gözardı edilemez" dedi.

 

Çipras, referandumda oyunu Kipselli semtindeki bir okulda kullandı. Çipras'ın okula gelişinde "Hayır" oyu kullanacaklar tezahüratlarda bulundu.

 

Çipras, oy kullanacağı salonda sandık görevlileriyle tokalaştı, basın mensuplarını selamladı. Oyunu kullanmasının ardından açıklamada bulunan Çipras, demokrasi adına bugünün bayram günü olduğunu söyledi.

 

Korku ve şantajların yenildiği zaman kurtuluşun demokrasilerde olduğunu ifade eden Başbakan Çipras, "Bir çok kişi hükümetin iradesini gözardı edebilir ama halkın iradesi asla gözardı edilemez. Eminim ki yarından itibaren Avrupa'nın kurucu değerlerine dönmesine yönelik bir yol açılacaktır" dedi.

 

VAROUFAKIS: BU KUTSAL BİR AN

 

Maliye Bakanı Yanis Varoufakis de oyunu kullandı.

 

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bugünkü referandumun Avrupa'da ortak para birimi ve demokrasinin birlikte var olabileceği umudunu verdiğini söyledi.

 

Atina'da oy kullandıktan sonra açıklama yapan Varoufakis, Yunan halkının kemer sıkma ültimatomuyla ilgili kararını vereceğini belirterek, "Bu, kutsal bir ândır. Avrupa için umut ânıdır" dedi.

 

Yunan bakan, kemer sıkma taleplerinin Euro Bölgesi'nin büyük başarısızlıkları sebebiyle geldiğini de savunarak, "Eurogroup, bizi sürdürülemeyecek bir anlaşmaya zorlamak için terör metotları uyguladı. Terör, siyasi amaçlarla insanlar arasında korku salmak demektir. Bize sunulan seçenek de, 'ya sürdürülemeyecek anlaşmayı kabul edin ya da bankalarınızı kapatacağız' şeklindeydi. Bu da terör olarak nitelendirilebilir" şeklinde konuştu.

 

ESKİ BAŞBAKAN KONUŞTU

 

Yunanistan ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi lideri ve Yunanistan'ın eski Başbakanı Antonis Samaras, "Avrupa'ya 'evet' Euro'ya 'evet' oyu kullanıyoruz." dedi.

 

 

Muhafazakar ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi lideri ve eski Başbakan Antonis Samaras, Mora'daki memleketi Pilos'ta oyunu kullandı. Bir açıklama yapan Samaras, "Yunanlar olarak bugün ülkemizin kaderini belirliyoruz. Avrupa'ya 'evet' Euro'ya 'evet' oyu kullanıyoruz." dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

Yunanistan seçim sonuçları açıklanıyor

ETİKETLER : Yunanistanda Referandum zaferi... Halk AB'ye IMF'ye Hayır Dedi... ARDAHAN GÖLE'DE PKK İLE ÇATIŞMA-Yüzyıl Sonra Çanakkale'de Bayram Namazı Savaş Alanında Kılındı
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA