BAHÇELİ YANLIŞ YAPANI ANINDA GÖMÜYOR...

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ...KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ... SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ... BAHÇELİ YANLIŞ YAPANI ANINDA GÖMÜYOR... AK -SARAY'DA SÜRPRİZ HDP'Lİ...
Bu haber 2015-07-04 08:56:12 eklenmiş ve 966 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

BAHÇELİ YANLIŞ YAPANI ANINDA GÖMÜYOR...

 İŞTE YUSUF HALAÇOĞLUNUN YERİNE GEÇECEK İSİM

Halaçoğlu'nun Yerine Grup Başkanvekilliğine Mehmet Günal Geliyor

 

MHP'de görevden alınan Yusuf Halaçoğlu'nun yerine grup başkanvekilliğine Doç. Dr. Mehmet Günal'ın getirileceği öğrenildi.

 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görevden aldığı Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun yerine Antalya milletvekili ve MYK üyesi Doç. Dr. Mehmet Günal'ı getireceği öğrenildi. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre Bahçeli'nin son kurultayda Merkez Yönetim Kurulu'na aldığı Günal'ı bugün Meclis Grup Başkanvekilliği görevine getireceği ifade ediliyor.

 

ŞANDIR'LA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

 

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı olan Kayseri milletvekili Halaçoğlu, yerine geldiği eski Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'la aynı kaderi paylaştı. Bahçeli, yaptığı talihsiz bir açıklama sonrası o dönem Mersin milletvekili olan Mehmet Şandır'ı Grup Başkanvekilliği görevinden alıp yerine 24. dönemde Kayseri'den vekil seçilen Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nu atadı.

 

Yusuf Halaçoğlu, MHP Grup Başkanvekilliği Görevinden Alındı

Yusuf Halaçoğlu, MHP Grup Başkanvekilliği Görevinden Alındı

ÖNCE KIZDI SONRA GÖREVDEN ALDI

 

Yusuf Halaçoğlu'nun sonu da adeta 7 Haziran seçimlerinde partisinden aday gösterilmeyen MYK üyesi Mehmet Şandır gibi oldu. Bahçeli, CHP ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından 8 Temmuz günü Halaçoğlu'nu MHP Genel Merkezi'ne çağırarak özel bir görüşme gerçekleştirdi.

 

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA YÜZÜ ASILDI

 

İddialara göre, Bahçeli MHP'yi kamuoyu nezninde zor duruma bırakan sözleri nedeniyle Halaçoğlu'na sert tepki gösterdi. Görüşme sonrası Halaçoğlu'nun yüzü asık bir şekilde Bahçeli'nin odasından çıktığı kulislere yansıdı. Halaçoğlu Bahçeli'nin kendisine kızmasından 4 gün sonra görevinden alınmış oldu.

 

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

 

Halaçoğlu'nun kamuoyunda çok tepki çeken, "Biz eğer sayın Deniz Baykal'ı desteklemiş olsaydık kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı; siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında. AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" sözleri MHP'yi de karıştırmıştı.

 

 

Genel Başkanı Bahçeli, Halaçoğlu'nun CHP'ye ilişkin sözlerini tasvip etmeyen tweetleri ile partisine dönük olumsuz algıyı yumuşatmaya çalışmıştı.

 

AK -SARAY'DA SÜRPRİZ HDP'Lİ...

 

Deniz Baykal ile yaptığı görüşme sonrası kulisleri sallayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Saray'da HDP'li Celal Doğan ile görüşmesiyle gündemde.

 

HDP İmralı Heyeti dün "çözüm süreci" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada çözüm sürecinin devlet politikası haline getirilerek korunması, koalisyon görüşmelerinde pazarlık konusu yapılmaması ve çatışmasızlık halinin devam ettirilmesi isteği öne çıkıyordu. Bölgesel savaş tehditlerine de vurgu yapılan metinde "süreçteki tıkanmayla ilgili" olarak eleştirilen isim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzakere sürecini yok sayan, Dolmabahçe mutabakatını yanlış bulan, izleme heyetini tanımayan ve en nihayetinde Kürt sorunu yoktur noktasına gelen yaklaşımları büyük bir tıkanmayı da beraberinde getirdi.

 

CELAL DOĞAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

 

Seçim öncesi Erdoğan- AK Parti hükümeti ile HDP arasında kopma noktasına gelen ilişkilerin seçim sonrasında daha da geriliyor olması pek çok kişi de endişe yaratıyor. Ancak bir taraftan da HDP içinden kritik isimler kimi "sürpriz" görüşmeler yapıyor. Bu isimlerden biri son seçimler öncesi CHP'den ayrılarak HDP'ye geçen ve Gaziantep milletvekili olan Celal Doğan. 15 yıl boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Doğan, "İstanbul'da Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ile bir yemek yemiş ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bilgisi dahilinde milletvekili adayı yapılmıştı.

 

GÖRÜŞME İSTEĞİ DOĞAN'DAN

 

Hem Türkiye'de hem Suriye'de Kürtlerle ilgili kritik gelişmeler yaşanırken "yeni HDP"li Celal Doğan kısa bir süre önce Saray'da Erdoğan ile görüştü. Doğan'ın belediye başkanı olduğu dönemden Erdoğan ile "tanışıklığı- hukuku" olduğu biliniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşme isteği Doğan'dan geldi. Buradaki kritik soru "partisi adına mı yoksa bireysel olarak mı" bu talebi ilettiğiydi. Kaynaklar buna "partiden bağımsız" diye yanıt verdi. Yanıt "bireysel görüşme" olsa da partinin görüşlerini Erdoğan'a aktardığını oradan aldığı bilgiyi de partisiyle paylaştığını düşünmek mümkündür. Kaynaklar, ne konuşulduğuyla ilgili olaraksa "Türkiye'nin içinden geçtiği zor süreçle ilgili görüş alışverişi" notunu paylaşıyorlar.

 

SÜREÇ İÇİN DEĞERLİ

 

 

HDP içinde, seçim öncesinde "AK Parti'yi dışarıdan destekleyebiliriz" diyen bir grup vardı. Ancak Selahattin Demirtaş o günlerde "partinin böyle bir desteği vermeyeceğini" ilan etti. Erdoğan ile Doğan arasındaki Görüşmenin HDP destekli bir AK Parti Hükümeti'nin yolunu açması zor olsa da tıkanan çözüm süreci için "kritik değer" taşıdığı kulislerde konuşuluyor.

 

HDP-MHP AYNI KABİNEDE YER ALABİLİR...

HDP İLE MHP AYNI KABİNEDE YER ALABİLİR

Seçim Hükümeti Olursa HDP'ye 3 Bakanlık Düşecek

 

45 gün içinde hükümet kurulmazsa, Anayasa gereği kurulacak geçici hükümette HDP ile MHP aynı kabinede yer alacak. Bu durumda iki partiye de 3'er bakanlık düşecek.

İŞİDÇİ HAKKARİYİ KARIŞTIRDI-EMNİYET KURTARDI...

BİR SÖYLENTİ HAKKARİYİ SABAHA KADAR UYUTMADI

Dünyanın En Güçlü Böceği Hakkari'de Bulundu

Dünyanın En Güçlü Böceği Hakkari'de Bulundu

TÜRKİYE-BÖLGE GÜNÜN TÜM MANŞETLERİ-HABERLERİ TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : AK-SARAY HDP SEÇİM KABİNESİ-MHP-HDP
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA