ABD, Sınırı Kim Kontrol Ediyorsa IŞİD'le O Mücadele Etmeli.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ...KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ... SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ... ABD, Sınırı Kim Kontrol Ediyorsa IŞİD'le O Mücadele Etmeli.
Bu haber 2015-07-02 23:10:27 eklenmiş ve 1093 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER ve GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ...

 

 

TURKİYE TV-RADYO CANLI YAYIN-SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

 

ULUSAL GAZETELER-ULUSAL MEDYA...

 

ABD Büyükelçisi: Sınırı Kim Kontrol Ediyorsa IŞİD'le O Mücadele Etmeli.

 

İddiaya göre Kafayı bulan  Büyükelçi, Resepsiyonda basına kapalı alanda dehşet bir öz eleştiride  bulunmuş: Sınırı Kim Kontrol Ediyorsa IŞİD'le O Mücadele Etmeli diyen buyukelçi, Kürtler, Türkiye, Irak 1. derecede Daiş barbarlığı ile mücadele etmek zorundadırlar.  Kürtler ve diğer halklar gibi çocuklarımız diri diri kesilseydi, evlerimiz başımıza yıkılsaydı, maddi, manevi değerlerimiz talan edilseydi  nasıl davranırdık.  Batı medeniyeti olarak büyük bir çürüme ve büyük bir ikiyüzlülük yaşadığımız bir gerçek, batı bu çürümüşlüğü 5-10 yıl  içinde üzerinden atmazsa  tüm dünya birbirine girecektir, insanlık ilk çağlarda bile bu kadar vahşileşmemiş, barbarlar ve yamyamlar dahi  kadın, çocuk ve yaşlılara bu yönlü saldırmamışlardı.

 

Kızgınlığını yenemeyen büyükelçi, İnsanlığın binyıllardır kazandığı değerler, ülkelerimizi kontrol eden katiller tarafından yerle bir edildi. Bu akıl hastaları yüzyıllardır dünyayı idare ediyorlar,  bizim gibi kravatlı uşaklar, modern köleler de bu akıl hastası katillere  uşaklık ediyor, dünya bu muhteris katillere yetmeyeceği içinde yakın bir zamanda bu büyük katiller birbirlerine girecekler, Türkiye'de de ilginç bir durum gözlemlediklerini aktaran büyükleçi, Türkiye daiş vb. İslam dinin adını kirleten vahşilerden rahatsız olacağına, Kürtlerin başarısından rahatsız oluyor. Bu da batı olarak Irkçlık ve yobazlık anlamında Türkiye'yi kendimize benzettiğimizin net kanıtıdır "  dedi.

 

ABD Büyükelçisi John Bass, ABD'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle verilen resepsiyonda yaptığı açıklamada, "Sınırı kim kontrol ediyorsa IŞİD'le mücadele etmeli." dedi.

 ABD Büyükelçisi: Sınırı Kim Kontrol Ediyorsa IŞİD'le Mücadele Etmeli

ABD Büyükelçisi John Bass, ABD'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle büyükelçilikte verilen 4 Temmuz resepsiyonunda Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

 

"SINIRI KİM KORUYORSA IŞİD'LE MÜCADELE ETMELİ"

 

Büyükelçi, "Varsayımsal konulara değinmeyeceğim ama Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzey batısında, Türkiye'nin sınırında IŞİD'e karşı ortak endişeleri var. Tıpkı Suriye'nin merkezinde ve diğer bölgelerdeki IŞİD varlığından endişe duyduğumuz gibi. Her iki ülkeye yönelik bu tehdit konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz, diğer birçok ülke ile olduğu gibi. Ortak çabalarımız ve koalisyonun diğer üyeleri ile çabalarımız kapsamında hepimize yönelik IŞİD tehdidi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bizim açımızdan çok önemli olan birşey var o da, Suriye'de sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa, birincisi IŞİD'le mücadele etmeli ve IŞİD'in o bölgeyi kontrol etmesini engellemeli.

 

"TÜRKİYE'NİN BEKLENTİLERİNİ PYD'YE İLETMEKTE NETİZ"

 

İkincisi demokratik ve toprak bütünlüğü korunmuş bir Suriye ilkesine bağlı olmak. Üçüncüsü de o bölgenin vatandaşlarının kendi işlerini yürütmesine izin vermek ve çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş kişilerin kendilerini güvende hissettikleri zaman evlerine dönmelerine izin verilmesi, ABD yönetiminin ve Türkiye'nin bu ilkelere çok tutarlı bir bakışı var. Bu konudaki beklentilerimizi PYD'ye iletmekte çok netiz. Son zamanlarda PYD'nin IŞİD'i çıkardığı bölgede bunlara bağlı kalması noktasında bu beklentileri iletmekte çok netiz." ifadelerini kullandı.

 

"IŞİD'İN KUZEY SURİYE'DEKİ VARLIĞI TÜM KOALİSYONUN PROBLEMİDİR"

 Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby'den de açıklama geldi. Kirby "Suriye ve Irak'taki mücadelede önceliğimiz, odak noktamız IŞID'dir. IŞİD'in Kuzey Suriye'deki varlığı sadece Türkiye'nin değil tüm koalisyonun problemidir." dedi.

IŞIKLI ETEKLER ASYA'DA MODA OLDU

TÜM SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : ABD- BÜYÜKELÇİ-IRAK-SURİYE-KÜRDİSTAN-TÜRKİYE-PYD-İŞİD
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA