ABD'de Askeri Tesislere Saldırı, 5 Kişi Öldü

ABD'de Askeri Tesislere Saldırı, 5 Kişi Öldü. RUSYA'NIN BANKA KARTLARI HERYERDE KULLANILACAK... ERDOĞANDAN SERT PROJE UYARISI: BENİ KARŞILARINDA BULURLAR...
Bu haber 2015-07-14 00:04:44 eklenmiş ve 1271 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE -DÜNYA SON DAKİKA HABER 

 

KURDİSTAN -DÜNYA SON DAKİKA HABER 

 

SERHAT İLLERİ SON DAKİKA HABERLERİ TIKLAYINIZ...

 

ABD'de Askeri Tesislere Saldırı, 5 Kişi Öldü

ABDDE ASKERİ TESİSTE ATEŞ AÇILDI, 5 KİŞİ ÖLDÜ

RUSYA'NIN BANKA KARTLARI HERYERDE KULLANILACAK...

PUTİN: İLK OLARAK TÜRKİYEDE KULLANILACAK

Putin: Rusya'nın Banka Kartları İlk Türkiye ve BRICS Ülkelerinde Geçecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus banka kartlarının zamanla aktif olarak yurt dışında kullanılacağından emin olduğunu bildirdi.

Putin: Rusya'nın Banka Kartları İlk Türkiye ve BRICS Ülkelerinde Geçecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus banka kartlarının zamanla aktif olarak yurtdışında kullanılacağından emin olduğunu bildirdi. Putin, ilk olarak Türkiye'de kullanılacağını belirtti.

İLK HEDEFİ BRICS VE TÜRKİYE

Putin konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Rus banka kartları zamanla yayılacak. Bu hedefimize BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) çerçevesinde ulaşacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı, açıklamalarında Rus banka kartlarının yayılmasının yurt dışına çıkan turist sayısının artmasına sebep olacağını vurguladı.

RUS TURİSTLER KULLANABİLECEK

Rus lider, "Sadece Türkiye'de geçen sene yaklaşık 5 milyon Rus turist tatil yaptı. Türkiye'ye seyahat eden Rus turistler bizim kartlarımızla ödeme yapabilirler" diye konuştu.

ERDOĞANDAN SERT PROJE UYARISI: BENİ KARŞILARINDA BULURLAR...

 ERDOĞANDAN ÇOK SERT KOALİSYON MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koalisyon Görüşmelerine Proje Uyarısı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin iftarına katıldı. Erdoğan koalisyon görüşmelerine değinerek, "Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur." açıklamasında bulundu.

 

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KARARLAR ALABİLECEK BİR HÜKÜMETE İHTİYACI VAR"

 

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Erdoğan, koalisyon tartışmalarına değindi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

 

"Yeni hükümetin bir an önce kurulmasını samimiyetle diliyor ve bekliyorum. Şayet bu 3 günlük ilk tur görüşmelerden sonuç alınamazsa Ramazan Bayramı'ndan sonra süreç devam edecektir. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin önemli kararlar alabilecek ve bunları güçlü şekilde uygulayabilecek bir hükümete ihtiyacı var.

 

Koalisyon hükümetinin bu anlayışla oluşması gerekiyor. Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir.

 

"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ SULANDIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

 

Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı makamı ve külliye üzerinden bu meseleyi tartışmak sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir.

 

"ŞAHSIMIN ANAYASAYA AYKIRI TEK BİR İŞLEMİ OLMAMIŞTIR"

 

Cumhurbaşkanı olarak şahsımın anayasaya aykırı tek bir işlemi olmamıştır. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte yeni bir dönemin başladığını hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım, yasaların verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağım demiştim. Yaptığım iş budur.

 

Cumhurbaşkanı millete karşı doğrudan sorumludur. Bu gerçeği görmek istemeyenler milli iradeye saygısızlık etmektedirler. Kişisel çıkarlarını ülkenin menfaatleri önüne koyanlar er ya da geç halka hesap vereceklerdir.

 

"KURULACAK KOALİSYON EKSİK KALMIŞ İŞLER ÜZERİNDE DURMALI"

 

Eğer bir koalisyon hükümeti kurulacaksa, milletin burada yer alacak partilerden, geçmişe doğru değil, ileriye doğru ne yapacağını bilmesi gerekir. Eğer illa geçmiş 12 yıl üzerinden bir koalisyon tartışması yapılacaksa bu sürede eksik kalmış bulunan işler üzerinde durulmalıdır.

 

"KARŞISINDA HERKESTEN ÖNCE BENİ BULUR"

 

Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur. Ne demek o? 3. havalimanını, 3. köprüyü durduracaklarmış. Bunların zaten ömürlerinde dikili bir ağacı olmadı. Hala aynı yaklaşımla yola devam ediyorlar.

 

"BARAJ YA SULAMA AMAÇLI YA DA İÇME AMAÇLIDIR"

 

GAP askeri amaçla yapılıyormuş, baraj ya sulama amaçlı ya da içme amaçlıdır. Terör örgütü hep bunlara yönelik saldırılar düzenlemiştir. Bunların uzantısı siyasi partilerden bir şey duydunuz mu? Bir sivil vatandaşı da bu arada öldürdüler, 6-7 Ekim'i zaten unutmadık. Bunları görmemezlikten gelmek bu ülkeye ve millete yanlışlık olur, ihanet olur.

 

"PEŞREV FASLI BIRAKILMALI, HİZMET FASLINA GEÇİLMELİDİR"

 

Bu söylediklerim koalisyon görüşmelerinin önünü tıkama amaçlı değildir. Türkiye'nin en önemli meselesini, Meclis'teki saldalye sayısına bakarak, çözümsüzlüğe itenleri sorumlu davranmaya davet ediyorum. Siyaset meydanı er meydanıdır. Peşrev faslı bırakılmalı, artık hizmet faslına geçilmelidir. Eğer bu olmayacaksa, yeniden millete gidilmelidir. belirsizlik içinde geçen her gün Türkiye üzerine oyun oynayanların cesaretini artırıyor.

 

"MİLLİ İRADEYE MÜRACAAT İSRAF DEĞİLDİR"

 

 

Siyasetçi meseleyi çözemiyorsa, meseleyi çözecek olan milletin ta kendisidir. Milli iradeye müracaat bizim için bir israf değildir. Mİlletimizin sabrı ve tahammülü giderek azalıyor. Yeni hükümetin kurulmasına olumlu katkı vermeleriyle ilgili isteğimi bir kez daha tekrarlıyorum."

 

Hüda-Par: Onlar Adına Birbirimizi Vuruyor, Birbirimizi Öldürüyoruz...

 VİDEO- Hüda-Par: Onlar namına vuruyoruz

İstanbul (Rudaw) - Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekerek, “Bizler başkaları adına kardeşlerimize silah doğrultuyoruz” dedi.

 

İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Zekeriya Yapıcıoğlu, Ortadoğu’da yaşananlara değindi.

 

Yapıcıoğlu, “Uluslararası emperyalizm 100 yıl sonrasının planlarını yaparken, bizler kendi kardeşimizi onlar namına dövüyoruz. Bizler başkaları adına kardeşlerimize silah doğrultuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Rabbim sonumuzu hayır etsin” diyen Yapıcıoğlu, “Bugün sorgulama günü değildir. Bugün birbirimize yardımcı olma ve dayanışma günüdür” şeklinde konuştu.

 

Ümmet coğrafyasının baştan sona işgal altında, zulüm altında, işkence altında olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

 

“Bizim bu halimiz İslamsız Müslümanlar olmamızdan kaynaklanıyor. Müslüman fertlerden oluşan bir toplumuz ama İslam'ı hayatımızın dışına çıkarmış duruma gelmişiz. Bu nedenle üstümüzden bombalar ve kurşunlar eksik olmuyor.”

 

İçinde bulunulan sıkıntılı süreçten birlikte çıkılabileceğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Ya birbirimizin fikirlerinden istifade edeceğiz, ya da halimizden şikâyetçi değilmiş gibi yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Hüda-Par’ın İstanbul iftar Programına Prof . Dr Ergül Yıldırım, Doç. Dr Bekir Tank, Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç, araştırmacı yazar Emine Şenlikoğlu’un yanısıra bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.  

 

Cesim İlhan-Rudaw

 

DAİŞ'İN STRATEJİSİ...

Suriye'nin kuzeyinde Rojava'ya bağlı Tel Abyad kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışma çıktığı belirtildi.

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan YPG'ye bağlı Tel Abyad asayiş sorumlusu Dr. Renas Kobani, IŞİD üyelerinin Tel Abyad'ın doğusundan kente saldırdığını söyledi.

Dr. Renas Kobani, IŞİD üyelerinin bugün öğleden sonra Tel Abyad'ın doğusunda kente yakın olan asayiş noktasına saldırdığını, çatışmalarda 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtip çatışmaların halen sürdüğünü kaydetti.

 

 

TIKLAYIN: IŞİD TEL ABYAD'DA NASIL YENİLDİ?

TIKLAYIN: TEL ABYAD'DA IŞİD SONRASI YAŞAM

 

Renas, şöyle devam etti: "IŞİD üyesi yaklaşık 30 kişi bugün öğleden sonra Tel Abyad kent merkezinin doğu girişinde YPG'ye bağlı asayiş kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda asayiş üyesi 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Onları Kobani'deki hastaneye gönderdik. Çatışma olan alana YPG üyeleri destek amaçlı sevk edildi. Örgüt üyelerinin etrafı şimdi YPG güçlerince kuşatılmış durumda. Tel Abyad kent merkezinde durum ise normal".

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Tel Abyad'ın doğusunda bir bölgenin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Kobani'de ise yaşanan IŞİD saldırısından dolayı kentte güvenlik önlemleri alınıyor.

Kobani'de 3 gün sokağa çıkma yasağı

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kobani Eşbaşkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Komitesi üyesi Ömer Eluş ise, Kobani saldırısından dolayı kentte 3 günlük sokağa çıkma yasağının alındığını belirtti.

null

Eluş, karara ilişkin ayrıntılar için şunları söyledi:

"Artık geceleri saat 20:00 'dan sabah saat 06:00 sularına kadar geceleri asayiş güçleri dışında kimse sokakta almayacak. Köylerde savunma komiteleri oluşturulacak ve bu insanlara silah verilecek. Şimdi YPG ve asayiş güçleri kentte ve köylerde IŞİD üyesi var mı yok mu onun taramasını yapıyorlar."

Eluş, bugün sabah saatlerinde Kobani'ye 3 kilometre mesafede bulunan Hesnoke köyünde iki IŞİD üyesini ele geçirdiklerini ifade edip şöyle devam etti:

"Biri YPG güçlerince öldürüldü. Yakalanan IŞİD üyesi Suriye'nin Humus kentinden. Şimdi sorgulanıyor. Saldırıyı nasıl yaptıkları ve saldırıda kimlerden destek aldıkları soruluyor. IŞİD üyelerinin takas edilmesi söz konusu değil, zaten IŞİD'in elinde YPG üyesi esir yok."

ETİKETLER : Rusya Banka Kartları- DAİŞ'İN STRATEJİSİ... Daiş-İşid-PYD-Tel Abyad-Strateji-Kobane-Kurdistan- Dünya Hakimiyeti
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA