ARDAHAN'DA GÜNÜN HABERLERİ

ÇOBANLAR AYIYA, AYI ÇOBAN'A SALDIRDI!.. ARDAHAN'DA 6 KİŞİ İNTİHAR ETTİ!.. FAHRİ MİLLETVEKİLİMİZ DE VAR..
Bu haber 2015-06-21 11:39:39 eklenmiş ve 970 kez görüntülenmiştir.

FAHRİ MİLLETVEKİLİMİZ DE VAR..

Her geçen gün batı illerinde siyasette etkili olmaya başlayan Ardahanlılar İstanbul, Ankara, Bursa'dan sonra Kütahya'da da siyasetin doruk noktasına ulaşmaya başlarlarken, Ardahan'da memurluk yapanları çocukları da Ardahanlı siyasilerden aşağıya kalmıyorlar.
Bir çok Ardahanlı siyasetçinin çeşitli partiler de etkin yerlerde görev aldığı batı illerinden olan 1980 yıllarında Kütahya AK Parti İl Başkanı da 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde TBMM'sine giren milletvekililerinden oldu.

**Çıldır'a geleceğim..

Ardahan'ın Çıldır İlçesinde İlçe Müftülüğü yapan bir babanın oğlu olan A. İsak Gazel AK Parti'de 3. sırada girdiği yarışı kazanarak, AK Parti Kütahya Milletvekili olmayı başardı.
Uzun süre AK Parti Kütahya İl Başkanı Avukat İshak Gazel'ın İl Başkanlığını yaptığı partisinin Kütahya İl Başkanlığı İnternet sitesinde doğduğu toprakları unutmamış, Çıldır doğumlu olduğunu kayıtlara geçmiş vefalı bir Kütahyalı bir hemşehrimiz olarak daha önce Ardahan kamuouona duyurulan isimlerdendi.

Gazetemizi arayarak milletvekili yarışını kazandığını belirten Gazel meclis işlemleri ardından Ardahan'a oradanda Çıldır'a geleceğini de belirtti.
İşte; Av. İshak Gazel'in öz geçmişi..
06.08.1980 TARİHİNDE ÇILDIR/ARDAHAN’DA DOĞDU. BABASININ MEMURİYETİ NEDENİYLE İLKOKULA TEFENNİ/BURDUR’DA BAŞLAYIP DAZKIRI/AFYONKARAHİSAR’DA BİTİRDİ. ORTA VE LİSE EĞİTİMİNİ KÜTAHYA İMAM –HATİP LİSESİNDE TAMAMLADI. 1997 YILINDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNE GİREN İSHAK GAZEL, 2001 YILINDA MEZUN OLMUŞTUR. 2004 YILININ OCAK AYINDAN İTİBAREN SERBEST AVUKAT OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. LİSE YILLARINDAN BERİ SİYASETE İLGİ DUYAN GAZEL, MİLLİ GENÇLİK VAKFI’NIN LİSE VE ÜNİVERSİTE BİRİMLERİNDE FAALİYET GÖSTERMİŞ, MİLLİ GENÇLİK VAKFI İSTANBUL ÜNİV. HUKUK FAKÜLTESİ BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BULUNMUŞTUR. TÜKETİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANLIĞI, ENSAR VAKFI KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANLIĞI GİBİ GÖREVLERİ DERUHTE EDEN GAZEL, 2006-2009 YILLARI ARASINDA AK PARTİ KÜTAHYA İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI, 2009-2012 YILLARI ARASINDA AK PARTİ KÜTAHYA MERKEZ İLÇE BAŞKAN YARDIMCILIĞI, 2012-2013 YILLARI ARASINDA DA AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKAN YARDIMCILIKLARINDA BULUNMUŞTUR. AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI YAPAN İSAK GAZEL YENİ DÖNEM MİLLETEKİLİLERİNDEN..

**VALİ LİSTEYE GİREMEMİŞTİ..

Çıldır doğumlu Fahri hemşehrimiz, yeni milletvekili İsak Gazel'in milletekili olduğu Kütahya'da yine AK Parti'den milletvekili aday adayı olan ama aday olamayan Ardahan eski Valilerinden Mustafa Tekmen'de Haziran seçimlerinde yarışan isimler arasında yer almıştı.

 

**ARDAHAN'DA 6 KİŞİ İNTİHAR ETTİ!..

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ölümle sonuçlanan intihar sayısı revize edilen 2013 yılı verilerine göre 3 bin 252 iken 2014 yılında 3 bin 65 oldu.

Türkiye'de ölümle sonuçlanan intihar sayısı 2014 yılında bir önceki yıla oranla düştü.

İntihar edenlerin yüzde 74,3'ünü erkekler, yüzde 25,7'sini kadınlar oluşturuyor.

2014 yılında, ölümle sonuçlanan intihar sayısı Ağrı'da 18, Kars'ta 14, Iğdır'da 5 veArdahan'da 6 oldu.

**ÇOBANLAR AYIYA, AYI ÇOBAN'A SALDIRDI!..

Ayı Öldürmek Suç, Suçlular Bulundu mu?

Ardahan'ın merkez köylerinden olan H. Hasköy-K. Sütülce meraların da çobanlar tarafından görülen Ayı çobanlar ve köylüler tarafından saldırıyıya uğratınca, Ayıda kaçarken önünüe çıkan bir çobanı'ı yaraladı.

Alınan bilgilere göre dün meydana gelen olayda Çoban'ı yaralayan Ayının B. Sütlüce köylülerünce silahla vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

 Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ CNN TÜRK ekranlarında

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz 22 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 16.00’dan itibaren yayınlanan "Eğitim ve Başarı" adlı programa konuk olarak katılacaktır.

  •  

 

 

  •  
POSOF'TA EVLERE SERVİS İFTAR..
 
Ardahan’ın Gürcstan’a komşu ilçesi Posof Kaymakamlığı Ramazanda Sıcak yemek dağıtımı projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından belirlenen sakat, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç 35 aileye Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtılacak.

30 gün boyunca ailelere iftar yemeği servisi iki araç ve 4 görevli personel ile yapılacak. Ramazan ayının rahmet, merhamet, bereket ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Posof Kaymakamı Alibeyoğlu, “Yapılan uygulamayla gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız titiz bir çalışmayla tespit edilen ailelere ramazan ayı boyunca iftar yemeği servisi yapacaklar.” dedi.

KAYMAKAM UFUK ÖZEN ALİBEYOĞLU RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE BİR MESAJ YAYINLADI
Kaymakam Alibeyoğlu’nun mesajı:

"On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif, insanlığı karanlıklardan çıkarıp aydınlığa kavuşturan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, böylece insanlık için yeni bir dönemin başladığı mübarek bir aydır.
Rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan Ramazan, dinimizce taşıdığı önemin yanı sıra, sosyal hayatımızda da en önemli yardımlaşma ve dayanışmanın yaşandığı dönemdir.
Bu ay yoksulun, muhtacın durumunu anlamaya, varlığını bazen önemsemediğimiz değerlerin ne kadar önemli olduğunu ve bu kıymetlerden yoksun bulunan insanların durumunu daha da iyi kavramaya vesile olmaktadır.
Allah'ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna dek açtığı bu günleri anlam ve önemine uygun olarak yaşadığımız ve yaşattığımız sürece yapılan dua, ibadet ve iyilikler Allah katında makbul olacaktır.
Allah'ın rızasına kavuşmak maksadı ile nefsani arzulardan kaçındığımız, nefsi terbiye ettiğimiz bu ay, manevi açıdan ruh temizliği yaptığımız bir zaman dilimidir.
Oruç, ibadet ve sabır ayı Ramazanda verilen iftarlarla, yapılan paylaşımlarla zengin fakir kaynaşarak gönüller huzurla dolmakta, birlik ve beraberliğimiz en güzel noktaya ulaşmaktadır.
Manevi hayatımızın iyi yönde değiştiği ve geliştiği bu ayda kimsesizlere, fakirlere, yoksullara, komşulara yardımda bulunmak; onlara şefkat ve merhamet göstermek inancımızın gereğidir.
Okumuş olduğumuz Kur'an ile tuttuğumuz oruç ile kılmış olduğumuz teravihlerle kişiyi maddeten ve manen kemale ulaştıran bu ayın gönül aynalarımızı da parlatmasını umuyorum.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının bu maneviyatı yüksek atmosferinin gelenek ve göreneklerimizi, fazilet ve hasletlerimizi koruyup daha güzel yaşama ve yaşatmaya vesile olacağına inanıyor, mübarek Ramazan ayının ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

**Gurbetçi Çadırı..

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir çok belediye, kaymakamlık, hatta valilik kentlerin müsait yerlerinde ramazan çadırları kurduğunu bilen Ardahan Belediyesi bu uygulamayı yapmaktan niye geri kalıyor?
Bilemiyorum ama bizlerin her yaz hatırlattığı ‘Gurbetçi Çadırı’ adı altında kentin ortasında bulunan parka ya ‘Ramazan Çadırı’ adın da da yada ‘Gurbetçi Çadırı’ adında kente gelen misafirleri karşılayan bir konaklama yerinin olması gerektiğine inanıyoruz.
Çünkü yayla turizminin gelişmeye başladığı, gurbetçilerin yaz tatilini doğdukları topraklarda geçirdiği, festival ve şenlikler için gelmeye başladığı yaz aylarında onları karşılayan bir güler yüzün şart olduğunu biliyoruz.
Ardahan Valisinin Ardahan Kalesine kuracağını belirttiği Kıl Çadırı projesinin de ne olduğunu merak ederken, belediyenin, valiliğin, kaymakamlıkların bu yönde adım atıp, yaz aylarında Ardahan’a gelenleri arttırmak için bu yönde girişimde bulunacaklarına eminim.
Evet, Posof Kaymakamlığının başlattığı ‘Evlere iftar yemeği’ bunun güzel bir örneğidir.
Kaymakam beye teşekkür ederken, Ardahan, Hanak, Damal, Çıldır ve Göle Belediyelerinin de bu önerimizi dikkate alıp, ‘Gurbetçi Çadırı’ veya başka bir adla Ardahan ve ilçelerine gelen misafirleri karşılamalı diye düşünüyorum..
Çünkü Ardahan’ın dışarıdan gelen ve güler yüzle karşılanacak misafirlere, yerli, yabancı turistlere ihtiyacı var..

**Sınır Valileri Buluştu..

Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Bölge Valisi Akaki Matchutadze, Vali Ahmet Deniz’in daveti üzerine Ardahan’a geldi.

Vali Ahmet Deniz tarafından karşılanan Vali Akaki Matchutadze, Ahıska Belediye Başkanı Giorgi Kopadze’nin de yer aldığı beraberinde ki heyet ile birlikte ilk olarak Valilik Makamına geçti. Tercüman eşliğinde yapılan ikili görüşmeler sonucunda Türkiye ve Gürcistan arasında ki sosyal ve ekonomik ilişkiler ile Ardahan ve Ahıska şehirlerinin birbirleriyle olan ilişkileri ele alındı.

Valilik makamında yapılan ikili görüşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti ile komşu Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde nelerin yapılabileceği konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca, turizm faaliyetleri ve sınır ticaretinin geliştirilmesi başta olmak üzere, tarım, hayvancılık, eğitim gibi konularda çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan görüşmeler neticesinde; İleriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirmek ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle tecrübe paylaşımında bulunmak. Ekonomik, sosyal ve insani bağların temelini oluşturan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla fikir teaisi yapmak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek. Ardahan ve komşu Ahıska merkezli Samtskhe-Cavakheti bölgesinde turizm, tarım, hayvancılık ve doğal kaynakların kullanılması gibi alanlarda işbirliği içerisinde hareket edilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması konularında ortak kararlar verildi.

Vali Deniz eşliğinde Matchutadze ve beraberinde ki heyet daha sonra Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yapılan turistik konaklama oteline gitti. Otelde ki incelemelerin ardından heyet, tarihi kongre binasını gezdi. Ardahan Kalesi’ni ve Ardahan Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Matchutadze ve beraberinde ki heyet, daha sonra Ardahan Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu.

Gün boyu devam eden temasların ardından Vali Ahmet Deniz tarafından Ardahan Üniversitesi Yenisey Konuk Evi’nde Vali Matchutadze ve beraberinde ki heyet onuruna yemek verildi.

**Memur olarak ayrıldığı yere vali olarak gitti!..

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, 26 yıl önce maiyet memuru olarak görev yaptığı Artvin'i ziyaret etti.
Vali Kemal Cirit'i makamında ziyaret eden Vali Deniz, Artvin'in memuriyet hayatında ilk görev yeri ve ilk göz ağrısı olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman unutamadığım Artvin'i, değerli insanlarını ziyaret etmek amacıyla kente geldim. Yaklaşık 26 yıl sonra Artvin'e geldim ve çok duygulandım. Sayın valimizi makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettik" dedi. 
Deniz, Artvin'de görev yaptığı dönemde, Çoruh Nehri üzerinde yapılması planlanan barajlarla ilgili brifingler verildiğini ifade ederek, "O yıllarda gündeme gelen ve yapılması hayal olan devasa baraj projelerinin bugün hayata geçirildiğini gördüm. Devletimizin Artvin'e çok büyük yatırımlar yaptığını memnuniyetle karşıladım. Devletimizin gücü, büyüklüğü ve kudreti Artvin'e yakışmış ve güzel hizmetler sunulmuş. Devasa projeler tamamlanarak ülkemizin enerji üretimine katkı sunmaya başlamış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, konuğu Vali Deniz'e, Şavşat mimarisine uygun yapılmış ahşap ev maketi hediye etti.

**Ardahan'da 16 bin 263 Araç Var..

 

Türkiye 'de trafiğe kayıtlı araç sayısı nisan ayı sonu itibarıyla 19 milyon 225 bin 406 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) Kars Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, nisan ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 19 milyon 225 bin 406 taşıtın yüzde 52,6'sını otomobil, yüzde 16,3'ünü kamyonet, yüzde 14,9'unu motosiklet, yüzde 8,6'sını traktör, yüzde 4,1'ini kamyon, yüzde 2,3'ünü minibüs, yüzde 1,1'ini otobüs, yüzde 0,2'sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
Açıklamada, nisan ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı Kars'ta 40 bin 326, Ağrı 'da 31 bin 220, Iğdır'da 24 bin 977 ve Ardahan'da 16 bin 263 olduğu ifade edildi.

 

Gürcistan Seli Koministler Yüzündeymiş!
 
 
"Sel felaketinin sorumlusu komünistler" Tiflis'te meydana gelen sel felaketi nedeniyle Gürcistan Ortodoks Kilisesi ülkenin komünist geçmişini suçladı.

Gürcistan Seli Koministler Yüzündeymiş!

 

 

Ardahan'a komşu Gürcistan Ortodoks Kilisesi, 1991'de yıkılan komünist rejimin 'kiliselere çan almak yerine hayvanat bahçesine para harcadığını' savundu. Gürcistan'da 13 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Ortodoks Kilisesi, “Komünistler Gürcistan’da tüm haç ve kilise çanlarını yasaklayıp, tüm parayı hayvanat bahçeleri inşaatına ayırdılar” açıklamasını yaptı ve felaketten komünistleri sorumlu tuttu. Al Jazeera'de yer alan habere göre, kilise papazı, 13 kişinin ölümünden komünist rejimi sorumlu tutarken, sel baskınında yıkılan hayvanat bahçesinin başka yere taşınmasını, mevcut yerin ‘günahlarla dolu’ olduğunu iddia etti. 1927 yılında kurulan Tiflis Hayvanat Bahçesi Pazar günkü sel felaketinde tamamen yıkılırken, vahşi hayvanlardan bazıları ölmüş, bazıları da sokaklara kaçmıştı. Hayvanat bahçesinin lojmanında kalan evli çift de hayatını kaybetmişti. 
 

**GÜRCİSTAN HEYETİNDEN BAŞKAN KÖKSOY'A ZİYARET..

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; Ardahan Valisi Ahmet Deniz; Vali Yardımcısı Deniz Pişkin; Gürcistan Samtskhe-Cavakheti Bölge Valisi Akakı Matcutadze; Vali Birinci Yardımcısı Avtandıl Katchkatchısvılı;  Bölgeler Koordinasyon Daire Başkanı Marına Gachechıladze; Akhaıstsike Belediye Başkanı Gıorgı Kopadze; Akhaıstsike Belediyesi Meclis Başkanı Zaza Melıkıdze; Profesör.  çevirmen Roın Kavrelıshvılı; Makamında ziyaret ettiler. Gürcistan heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Köksoy; "Halklar arasındaki yakınlık ve dayanışmanın ekonomik ilişkilere de yansımasını diliyorum." dedi.  Ziyarette karşılıklı sohbet eden heyet, sınır ticareti ve turizm olmak üzere bir çok alanda fikir alış verişi yaptı. Bal festivaline davet eden Köksoy; iki ülke arasında ticari ilişkiler yanında dostluk ve ziyaretlerinde daha etkin olması gerektiğini söyledi.  Ziyaretin sonunda karşılıklı  bölgeleri temsil eden hediyeler taktım edildi. Ardahan Valiliğini ziyaret eden heyet, Ardahan Belediye Başkanlığı ziyaretinden sonra Ardahan Üniversitesini ziyaret etti. 

ARDAHAN İMSAKİYE 2015 YILI SAHUR VE İFTAR VAKTİ
Ardahan imsakiyesi Diyanet işleri başkanlığı tarafından yayınlandı iftar saatleri ve imsak (sahur saatleri) vakitleri şöyle olacak. 

**OY ALMASADA, YİNE DE TEŞKKÜR ETTİ..

HDP Ardahan Milletvekili Doktor Taşkın Aktaş'tan Teşekkür Ziyareti

Halkların Demokratik Partisi Ardahan Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş Hanak ve Damal ilçe esnafını ziyaret etti. Ardahan HDP İl ve İlçe yöneticiyle birlikte ilçe esnaflarıyla buluşan Dr. Taşkın Aktaş: ' Bizlere verdiğiniz desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Destekleriniz ben ve partim için büyük bir onur kaynağıdır' dedi. İlçe esnafları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Aktaş; Halkın sorunları, Ardahan bölge sorunları halkımızla beraber meclise taşıyacağını söyledi.

Halkın İradesi Meclis'te

HDP Ardahan Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş: ' On yıllardır bürokrasi siyasetinden Ardahan halkı artık kurtulmuştur. Bölge sorunları Ankara'dan çözmeye çalışan siyaset'e Ardahan halkı bu seçimde dur demiştir. Halkın sorunlarını halkımız ile birlikte aşacağımıza inancım tamdır' dedi. Hanak ve Damal ilçe esnaflarının ağırlıkla sorduğu soru 'Hükümet ve Koalisyonun' kiminle olacağıyla ilgi sorulara Aktaş: ' Bizler HDP olarak tüm ezilen ulusların, ezilen sınıfların partisiyiz. HDP'nin iradesi sağlam ve ilkeli bir partidir. Koalisyon ve Hükümet kurulma sürecinde Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın da belirttiği gibi bizler Ak Parti ile hiç şekilde koalisyon yapmayız. Diğer muhalefet partilerden gelen koalisyon tekliflerini değerlendirir halkımızın huzuruna sunarız' dedi.

HDP Ardahan Milletvekili Dr. Taşkın Aktaş esnaf ziyaretinden sonra Damal Belediye binasını ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

**ARDAHAN'DA ARANIYORDU, ŞIRNAK'TA YAKALANDI!

Şırnak'ta yol kontrolü yapan askerler tarafından durdurulan Mutalip Kabul isimli yurttaş, yargılandığı bir dosyadan aldığı ceza nedeniyle tutuklandı. 
Şırnak'ta yol kontrolünde gözaltına alınan Mutalip Kabul isimi yurttaş, 2013 yılında Ardahan'da üniversite okurken katıldığı etkinlikler nedeniyle "Örgüt üyeliği" iddiasıyla hakkında açılan davadan verilen 4 yıl 2 ay cezanın onaylanması nedeniyle tutuklanarak Şırnak Cezaevi'ne gönderildi. 



 

Kaynak: ardahan haber

Editör: ardahan haberleri

 

Kaynak Kuzey Anadolu Gazetesi

ETİKETLER : ardahan son dakika haberler ardahan gündem çıldır hanak göle damal posof hoçvan
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA